TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




U.D.O. - Steelfactory

Ať se vám to líbí nebo ne, metalový nestor Udo Dirkchneider, který nedávno oslavil magickou šestašedesátku, i přes to, že se svými U.D.O. aktuálně vydává již šestnácté album, bude navždy spojován s Accept. A po letošním novince „Steelfactory“ tahle dávná asociace ještě posílí. Těžko říct, zda Udo tak silně acceptovinou načichnul při svých živých výletech do minulosti na koncertech v rámci „Back To The Roots“, faktem je, že tahle silná příchuť minulosti Udovi a jeho kumpánům ohromně sluší. Fascinující na ní je to, že nováček u bicích, Udův synátor Sven, se narodil v době, kdy Udo rozjížděl nepříliš dlouhé druhé kolo svého působení u solingenské legendy a o jednu dekádu starší ruský kytarista Andrey Smirnov mohl nejslavnější první éru Accept nevědomky vstřebávat jako batole a přitom tuhle muziku mají všichni zjevně zažitou a zažranou hluboko pod kůží.

Je pochopitelné, že v klasickém heavíku germánského střihu, který Udo v podstatě nikdy neopustil, se toho už mnoho nového vymyslet nedá. A vzhledem k tomu, že U.D.O. za víc než třicet let své existence (s krátkým přerušením) už v minulosti otestovali snad všechny možné výrazy, které jim tento styl umožnil, dá se říct, že „Steelfactory“ nabízí to, co od kapely bylo možné očekávat. Možná trochu překvapí fakt, že v některých momentech (a není jich vůbec málo), znějí U.D.O. víc acceptovsky, než současní Accept. Typickou houževnatost a sveřepost tentokrát U.D.O. naředili hravostí, odlehčeností a uvolněností. Jenom natolik, aby se nenarušil ten tradičně agresivní a šlapavý projev, ale dostačující k tomu, aby se po chytlavých (tenhle pojem berte s rezervou, přece jen, jsme u U.D.O. a až k „Faceless World“ kluci zatím ještě nedošli) melodiích dalo snadno klouzat a aby lehce padaly do uší. Nepřekvapí, že principálova bruska v hrdle stále jede na plné obrátky (i když s ohledem na jeho věk to už taky mohlo klidně dopadnout jinak), nepřekvapí, že rytmika perfektně šlape (není fascinující, že mezi rytmickými parťáky je třicet sedm let rozdílu?!?) a na jednu stranu ani nepřekvapí, jak suverénně se svého úkolu zhostil kytarista Andrey Smirnov. Na straně druhé, právě jeho velmi barevná, hravá a leckdy až rozesmátá kytara mnohdy zajiskří tak, že se vedle Udova struhadla stává hlavním hybatelem děje a leckterou skladbu ozdobí velmi důvtipnými vyhrávkami, riffy i sóly. K téhle kombinaci doplňte velmi silné melodie a můžete se začít hádat už jen o to, jestli jsou lepší skladby, kde U.D.O. mají k Accept relativně daleko (třeba úvodní „Tongue Reaper“) nebo kde svou minulost Udo nabírá plnými hrstmi (třeba hned následující „Make The Move“). Jak je u kapely dobrým zvykem, jsou U.D.O. maximálně přesvědčiví v těžkopádnějších a temnějších skladbách („Keeper Of My Soul“) s parádně výhružnými sbory, v pocitově rozjitřeném pohlazení („The Way“), v adrenalinově přímočarých nářezech („Eraser“) i v klasických hrozičsky vyřvávacích peckách (zejména „Blood On Fire“, jejíž elegantní poskočení v rytmu tanga patří k nejoriginálnějším nápadům kapely v posledních letech). K ostatním skladbám lze říct jen tolik, že až skončíte směnu v téhle továrně, bude se vám v hlavě mezi sebou prát hned několik refrénů, kterým se nebude chtít ze závitů pryč.

A tak se budu zase opakovat - vážený Udo, je dobře, že je v téhle nejisté době na Tebe stále spoleh, že se držíš svého kopyta, že máš čich na excelentní parťáky a že Ti ten nezaměnitelný chrčák, životní zápal a energii může kdejaký mládežník závidět. A můj největší obdiv máš v tomhle kole za to, že po téměř čtyřiceti letech v metalu zůstáváš nezaměnitelně svůj, nejedeš jen na setrvačník a přitom si dokážeš udržet tvůrčí i interpretační laťku velmi vysoko.

Savapip             


www.udo-online.com

YouTube ukázka - Rising High

Seznam skladeb:
1. Tongue Reaper
2. Make the Move
3. Keeper of My Soul
4. In the Heat of the Night
5. Raise the Game
6. Blood on Fire
7. Rising High
8. Hungry and Angry
9. One Heart One Soul
10. A Bite of Evil
11. Eraser
12. Rose in the Desert
13. The Way

Sestava:
Udo Dirkschneider - zpěv
Andrej Smirnov - kytara
Fitty Wienhold- baskytara
Sven Dirkschneider – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 58:05
Label: AFM Records
Produkce: Jacob Hansen
Země: Německo

Diskografie:
1987 – Animal House
1989 – Mean Machine
1990 – Faceless World
1991 – Timebomb
1997 – Solid
1998 – No Limits
1999 – Holy
2002 – Man And Machine
2004 – Thunderball
2005 – Mission No. X
2007 – Mastercutor
2009 – Dominator
2011 – Rev-Raptor
2013 – Steelhammer
2015 - Decadent
2018 - Steelfactory

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.09.2018
Přečteno: 5295x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
9,5/10Po předchozím,...3. 05. 2023 7:41 rublik05
steelfactory 10/10Super album každej...29. 07. 2019 22:24 martin
Nový basák je...6. 10. 2018 13:00 orre
steelfactorypro mne hodne...7. 09. 2018 19:34 ladislav
Udův hlas je po...7. 09. 2018 12:36 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09809 sekund.