RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RATT - Reach For The Sky

Ratt zažívali něco, co dosud neznali. Kritika se po vydání „Dancing Undercover“ k nim otočila zády a horem dolem poukazovala na skutečnost, že od debutu „Out Of The Cellar“ kapela neudělala žádný, byť jen malý, krok kupředu. Na přetřes také přišly koncertní výkony Stephena Pearcyho, který působil unaveným dojmem a dynamit v jeho hrdle jako by nebyl už tak třaskavý jako před pár lety. Prohlubovali se rovněž problémy s Robbinem Crosbym, jenž stále více zabředával do drogové závislosti, která mu už bránila v plné skladatelské práci. Pozici sólového kytaristy tak už definitivně převzal Warren DeMartini, který Crosbyho postupně nahrazoval i v roli skladatele.

Klesaly i prodeje desek, protože oproti „Out Of The Cellar“ a „Invasion Of Your Privacy“ vykázala „Dancing Undercover“ jen platinové číslo, což bylo pro kapelu, která byla zvyklá na mnohem větší tržby, trochu šok. V této neutěšené situaci nastoupila začátkem roku 1988 do losangeleských studií a jen sledovala, jak najednou jejich někdejší předkapely jako Poison žnou jeden úspěch za druhým a nahrazují je v roli miláčků MTV. Navíc, co bylo horší, Ratt do studia zamířili prakticky s prázdnýma rukama. Většina materiálu tak vznikala až na místě a proto u většiny skladeb je jako spoluautor podepsán producent Beau Hill.

Nepřipravenost kapely a tlak okolí se na „Reach For The Sky“ podepsal měrou vrchovatou. Přestože album startuje velmi slibně slušnou „City To City“ s hypnoticky zrychlujícím se tempem, na kterou navazuje hitová „I Want A Woman“, věci se brzy začnou kazit. Dobře ještě působí „Way Cool Jr.“, do které (snad jako první skladby své kariéry) Ratt pustili jiné vlivy a její vyznění je spíše bluesové, navíc podpořené skřípavým saxofonem, ale pak už je definitivně po slávě.

Následující skladby „Don`t Bite The Hand That Feeds“ a „I Want To Love You Tonight“ ale vykazují tak silné známky opotřebovanosti a nedostatku invence, že slibný začátek desky sráží hluboko k průměru. Když se zdá, že by kapela mohla ještě zvednout hlavu se svižnou „Chain Reaction“, jež ale v porovnání například s „Body Talk“ vyznívá trochu bezzubě, přijde finále, které opět Ratt jako kdyby neměli plně ve své režii. Na věcech jako „No Surprise“ nebo „Bottom Line“ je znovu jasně slyšet, že byly spíchnuté horkou jehlou a že šlo vlastně jen o to naplnit požadovanou kapacitu desky…

…desky, která by v každé jiné době znamenala pro každou jinou kapelu jistou smrt. Jenže tehdy byl hair metal na svém absolutním vrcholu a proto, i když Ratt už nestáli přímo na jeho špici, kapelu vzali fanoušci ještě na milost. “Reach For The Sky” Pearcyho partě vaz nezlomila, ale varovný prst byl vztyčen. Kapele se ale stále ještě dařilo živě, koncerty pro ně otvírali party jako Great White, Kix a Warrant. Posledně jmenovaní jim také ale brzy měli přerůst přes hlavu...

Jan Skala             


www.therattpack.com

YouTube ukázka - I Want A Woman

Seznam skladeb:
1. City To City
2. I Want A Woman
3. Way Cool Jr.
4. Don`t Bite The Hand That Feeds
5. I Want To Love You Tonight
6. Chain Reaction
7. No Surprise
8. Bottom Line
9. What`s It Gonna Be
10. What I`m After

Sestava:
Stephen Pearcy – zpěv
Warren DeMartini – kytara
Robbin Crosby - kytara
Juan Croucier - baskytara
Bobby Blotzer – bicí

Rok vydání: 1988
Čas: 39:25
Label: Atlantic
Země: USA
Žánr: hair metal

Diskografie:
1984 - Out Of The Cellar
1985 - Invasion Of Your Privacy
1986 - Dancing Undercover
1988 - Reach For The Sky
1990 - Detonator
1999 - Ratt
2010 - Infestation

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 18.10.2018
Přečteno: 1801x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08624 sekund.