21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
Tak tahle fošna se mi od prvního poslechu líbí ..

Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

PANTERA - Cowboys from Hell
790x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
743x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
733x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
712x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7048
recenzí: 5760
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Monster Hero

„Rock Is My Religion“ haleká v tradičně melodickém duchu Bernie Weiss již na patnáctém studiovém albu kapely Axxis. A není nejmenší důvod mu tuhle prohlášení nevěřit. „Deska „Monster Hero“ je dokonalou hudební i kvalitativní esencí toho, v jakých vodách se Axxxis pohybuje zhruba někdy od přelomu tisíciletí a alba „Back To The Kingdom“ (naštěstí s výjimkou potvrzující pravidlo – výtažek z nepovedeného „reDISCOver(ed)“ zde nehledejte). Čekat tedy lze ultramelodicky měkký power metal se znatelným poohlížením se po hard rocku, který ve svých dvanácti položkách (kompletní playlist čítá čtrnáct kousků, nicméně dvě závěrečné skladby jsou pouhým „hrubým mixem“ dvou manifestačních provolání Axxis) nabídne celkem šťavnatou a nekomplikovaně pozitivní zpěvnou muziku (tedy přesně takovou, u které rozený showman Bernie dokáže publikum rozdovádět a rozesmát).

Prakticky celé album se nese v konstantně pozitivní (bez ohledu na to, že se Axxis občas ve svých textech zaobírají poměrně vážnými tématy) a předvídatelně líbivé náladě. Nejen refrény obou rockových manifestů „Rock Is My Religion“ a „All I Want Is Rock“ snadno vklouznou do uší, ona třeba i „Living As Outlaws“, která se ve svých slokách tváří (v kontextu ostatních písní) komplikovaněji a nejprostupněji, sjede v refrénu do typické melodičnosti a a skandovatelnosti, či písničkářstvím vonící „Love Is Gonna Get You Killed“ s poetičtějším zpěvem vyvrcholí do umírněného sborového refrénu, ve kterém hraje hlavní roli taneční melodičnost před jakoukoliv atmosférou (nicméně ten kytarový ocásek za jednotlivými frázemi refrénu ji dokáže příjemně pošťouchnout). Konstatování, že na téhle desce není možné hledat nějaký zásadní kvalitativní rozkolísání, je trochu dvojsečné – na jedné straně není na desce výrazně slabší místo, na straně druhé se nenajde jediná skladba, která by vás spolehlivě vystřelila z kecek – ani již zmíněná „Rock Is My Religion“, ani ultraveselá „Firebird“ a dokonce ani finální „The Tragedy Of Mr. Smith“ s nejsilnější kombinaci dramatičnosti, napětí a akce (jednoznačně největší adrenalin na albu) nemají potenciál stát se něčím výjimečným.

Od předchozího alba dělí „Monster Hero“ jen něco málo přes devatenáct měsíců. Nepřekvapí tedy, že ti, které oslovilo rok a půl staré „Retrolution“ budou určitě slyšet i na přirozené pokračování nálad a nápadů z tohoto alba. Axxis už v minulosti dokázali, že jim nedělá problém přijít poměrně krátce po sobě s dvěma dobrými alby, která (ani v tom druhém kole) nezní vyčerpaně a tak stejně jako minule platí, že Axxis jsou vyrovnáni s tím, kde jsou jejich současné horizonty a že jim místo nějakého nahánění ambicí stačí k radosti (která je z téhle desky cítit) připravit kolekci písniček přesně zacílenou na svoje věrné.

Savapip             


www.axxis.de

YouTube ukázka - Monster Hero

Seznam skladeb:
1. Monster Hero
2. Living as Outlaws
3. Rock Is My Religion
4. Love Is Gonna Get You Killed
5. Glory of the Brave
6. Make Me Fight
7. Gonna Be Tough
8. Firebird
9. We Are Seven
10. Give Me Good Times
11. All I Want Is Rock
12. The Tragedy of Mr. Smith
13. Rock Is My Religion (raw mix)
14. All I Want Is Rock (raw mix)

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv
Stefan Weber - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - klávesy
Dirk Brand - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:44
Label: Phonotraxx Publishing
Země: Německo

Diskografie:
1989 - Kingdom Of The Night
1990 - Axxis II
1993 - The Big Thrill
1995 - Matters of Survival
1997 - Voodoo Vibes
2000 - Back to the Kingdom
2001 - Eyes of Darkness
2004 - Time Machine
2006 - Paradise in Flames
2007 - Doom of Destiny
2009 - Utopia
2012 - reDISCOver(ed)
2014 – Kingdom Of The Night II
2017 - Retrolution
2018 – Monster Hero

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2018
Přečteno: 1479x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
o něco...29. 10. 2018 14:51 racik
Prvni dvě desky...23. 10. 2018 11:59 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.33936 sekund.