17.02.2019
GUNS N`ROSES
"Máme materiál a věci jsou už v pohybu..." řekl ..více

17.02.2019
FATES WARNING
Příští rok by měl být ten, kdy se s novým albem ..více

17.02.2019
FRAGILE THINGS
Po třech letech působení se to tato britská hardrocková ..více

17.02.2019
FLOWERLEAF
Brazilští FLOWERLEAF slibovali video k výborné skladbě ..více

17.02.2019
MIDNIGHT ETERNAL
Američtí melodi-symfonici MIDNIGHT ETERNAL naverbovali ..více

17.02.2019
HECATE ENTHRONED
Na své poslední desce “Embrace Of The Godless Aeon,” ..více






EVERGREY - The Atlantic
Zvláštní. Mě ta atmosféra novinky odrovnala! ..

EVERGREY - The Atlantic
U mňa je to práve presne naopak. Z posledných 4 ..

PINK CREAM 69 - Electrified
Pro mě jejich nej deska, navíc obsahující nejl ..

PINK CREAM 69 - Sonic Dynamite
Rozhodně nejmetalovějš í věc PC69. Z nostalgic ..

MAD HATTER - Mad Hatter
Pro mě velmi kvalitni debutove prekvapeni, ktere ..

WARKINGS - Reborn
...psat o nejakych primitivnich hlasovych pasmech ..

EVERGREY - The Atlantic
Evergrey se neustále poslednímy alby zlepšují, ..

EVERGREY - The Atlantic
Zaděláno na desku roku! Jednoznačně. ..

DELFINIA - Deep Elevation
Absence speedu naprosto nevadí. Power metal ve st ..

Finnish Female Fronted Rock/Metal Tour, 28.-30.9., Berlin - Vilnius (část III.)
Blackland je skvělý klub, to mohu potvrdit. V b ..




Za poslední měsíc:
WITHIN TEMPTATION - Resist
1047x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
882x

SEPULTURA - Morbid Visions
776x

SEBASTIEN - Behind The World
667x

FLOTSAM AND JETSAM - The End Of Chaos
627x

THORNBRIDGE - Theatrical Masterpiece
621x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6797
recenzí: 5538
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Monster Hero

„Rock Is My Religion“ haleká v tradičně melodickém duchu Bernie Weiss již na patnáctém studiovém albu kapely Axxis. A není nejmenší důvod mu tuhle prohlášení nevěřit. „Deska „Monster Hero“ je dokonalou hudební i kvalitativní esencí toho, v jakých vodách se Axxxis pohybuje zhruba někdy od přelomu tisíciletí a alba „Back To The Kingdom“ (naštěstí s výjimkou potvrzující pravidlo – výtažek z nepovedeného „reDISCOver(ed)“ zde nehledejte). Čekat tedy lze ultramelodicky měkký power metal se znatelným poohlížením se po hard rocku, který ve svých dvanácti položkách (kompletní playlist čítá čtrnáct kousků, nicméně dvě závěrečné skladby jsou pouhým „hrubým mixem“ dvou manifestačních provolání Axxis) nabídne celkem šťavnatou a nekomplikovaně pozitivní zpěvnou muziku (tedy přesně takovou, u které rozený showman Bernie dokáže publikum rozdovádět a rozesmát).

Prakticky celé album se nese v konstantně pozitivní (bez ohledu na to, že se Axxis občas ve svých textech zaobírají poměrně vážnými tématy) a předvídatelně líbivé náladě. Nejen refrény obou rockových manifestů „Rock Is My Religion“ a „All I Want Is Rock“ snadno vklouznou do uší, ona třeba i „Living As Outlaws“, která se ve svých slokách tváří (v kontextu ostatních písní) komplikovaněji a nejprostupněji, sjede v refrénu do typické melodičnosti a a skandovatelnosti, či písničkářstvím vonící „Love Is Gonna Get You Killed“ s poetičtějším zpěvem vyvrcholí do umírněného sborového refrénu, ve kterém hraje hlavní roli taneční melodičnost před jakoukoliv atmosférou (nicméně ten kytarový ocásek za jednotlivými frázemi refrénu ji dokáže příjemně pošťouchnout). Konstatování, že na téhle desce není možné hledat nějaký zásadní kvalitativní rozkolísání, je trochu dvojsečné – na jedné straně není na desce výrazně slabší místo, na straně druhé se nenajde jediná skladba, která by vás spolehlivě vystřelila z kecek – ani již zmíněná „Rock Is My Religion“, ani ultraveselá „Firebird“ a dokonce ani finální „The Tragedy Of Mr. Smith“ s nejsilnější kombinaci dramatičnosti, napětí a akce (jednoznačně největší adrenalin na albu) nemají potenciál stát se něčím výjimečným.

Od předchozího alba dělí „Monster Hero“ jen něco málo přes devatenáct měsíců. Nepřekvapí tedy, že ti, které oslovilo rok a půl staré „Retrolution“ budou určitě slyšet i na přirozené pokračování nálad a nápadů z tohoto alba. Axxis už v minulosti dokázali, že jim nedělá problém přijít poměrně krátce po sobě s dvěma dobrými alby, která (ani v tom druhém kole) nezní vyčerpaně a tak stejně jako minule platí, že Axxis jsou vyrovnáni s tím, kde jsou jejich současné horizonty a že jim místo nějakého nahánění ambicí stačí k radosti (která je z téhle desky cítit) připravit kolekci písniček přesně zacílenou na svoje věrné.

Savapip             


www.axxis.de

YouTube ukázka - Monster Hero

Seznam skladeb:
1. Monster Hero
2. Living as Outlaws
3. Rock Is My Religion
4. Love Is Gonna Get You Killed
5. Glory of the Brave
6. Make Me Fight
7. Gonna Be Tough
8. Firebird
9. We Are Seven
10. Give Me Good Times
11. All I Want Is Rock
12. The Tragedy of Mr. Smith
13. Rock Is My Religion (raw mix)
14. All I Want Is Rock (raw mix)

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv
Stefan Weber - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - klávesy
Dirk Brand - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:44
Label: Phonotraxx Publishing
Země: Německo

Diskografie:
1989 - Kingdom Of The Night
1990 - Axxis II
1993 - The Big Thrill
1995 - Matters of Survival
1997 - Voodoo Vibes
2000 - Back to the Kingdom
2001 - Eyes of Darkness
2004 - Time Machine
2006 - Paradise in Flames
2007 - Doom of Destiny
2009 - Utopia
2012 - reDISCOver(ed)
2014 – Kingdom Of The Night II
2017 - Retrolution
2018 – Monster Hero

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2018
Přečteno: 1090x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
o něco...29. 10. 2018 14:51 racik
Prvni dvě desky...23. 10. 2018 11:59 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20591 sekund.