20.11.2019
MORBID ANGEL
Bývalý frontman této death metalové legendy David ..více

20.11.2019
PRAYING MANTIS
AOR rockeři z britských ostrovů, mylně řazeni k Nové ..více

20.11.2019
Y&T
Kultovní losangeleská kapela, kterou už od konce ..více

20.11.2019
SKYBLOOD
Debutovým albem se na scénu vrací bývalý zpěvák ..více

20.11.2019
REVOLUTION SAINTS
Třetím albem se hlásí projekt, který vede bubeník a ..více

20.11.2019
THE SAINTS OF LAS VEGAS
Novým EP "The Unplugged In Belgium Album" se prezentuje ..více






BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
V Nightfall in Middle-Earth byly mluveno/zpívan é ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
To Kolik : O tvé názory se vůbec nestarám. Te ..

Powermetalové novinky roku 2019 - část VIII. - kapely DÉBLER, FEARLESS a DAWNLIGHT
Pagane! Nemůžeš mi takhle nabourávat letošní ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
chlapci, no tak, už stačilo, máte-li potřebu p ..

METALITE - Biomechanicals
Stará moudrost říká, že co člověk, to názo ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Kolíku, se svým posledním příspěvkem jsi to ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
To ale není vůbec hezký, že se navážíte do ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Nebuď tak sebekritický, Kolíčku. ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
...hoďte na toho prudiče už deku. Ty diskuse se ..

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
Dymytry je hnůj tak jako tak, počet bodů uděle ..




Za poslední měsíc:
SIGNUM REGIS - The Seal Of A New World
1432x

DYMYTRY - Revolter
1414x

ARAKAIN - Warning!
1112x

ARAKAIN - Forrest Gump
1094x

ARAKAIN - Archeology
1048x

BLIND GUARDIAN - Twilight Orchestra: Legacy Of The Dark Land
958x



23.11.2019
Scabbard (Metal Zlín) https://bandzon e.cz/_97687 Darkwind (Death-Black Frýde..
Rock Club Kain, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 7277
recenzí: 5957
reportů: 568
rozhovorů: 382













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Monster Hero

„Rock Is My Religion“ haleká v tradičně melodickém duchu Bernie Weiss již na patnáctém studiovém albu kapely Axxis. A není nejmenší důvod mu tuhle prohlášení nevěřit. „Deska „Monster Hero“ je dokonalou hudební i kvalitativní esencí toho, v jakých vodách se Axxxis pohybuje zhruba někdy od přelomu tisíciletí a alba „Back To The Kingdom“ (naštěstí s výjimkou potvrzující pravidlo – výtažek z nepovedeného „reDISCOver(ed)“ zde nehledejte). Čekat tedy lze ultramelodicky měkký power metal se znatelným poohlížením se po hard rocku, který ve svých dvanácti položkách (kompletní playlist čítá čtrnáct kousků, nicméně dvě závěrečné skladby jsou pouhým „hrubým mixem“ dvou manifestačních provolání Axxis) nabídne celkem šťavnatou a nekomplikovaně pozitivní zpěvnou muziku (tedy přesně takovou, u které rozený showman Bernie dokáže publikum rozdovádět a rozesmát).

Prakticky celé album se nese v konstantně pozitivní (bez ohledu na to, že se Axxis občas ve svých textech zaobírají poměrně vážnými tématy) a předvídatelně líbivé náladě. Nejen refrény obou rockových manifestů „Rock Is My Religion“ a „All I Want Is Rock“ snadno vklouznou do uší, ona třeba i „Living As Outlaws“, která se ve svých slokách tváří (v kontextu ostatních písní) komplikovaněji a nejprostupněji, sjede v refrénu do typické melodičnosti a a skandovatelnosti, či písničkářstvím vonící „Love Is Gonna Get You Killed“ s poetičtějším zpěvem vyvrcholí do umírněného sborového refrénu, ve kterém hraje hlavní roli taneční melodičnost před jakoukoliv atmosférou (nicméně ten kytarový ocásek za jednotlivými frázemi refrénu ji dokáže příjemně pošťouchnout). Konstatování, že na téhle desce není možné hledat nějaký zásadní kvalitativní rozkolísání, je trochu dvojsečné – na jedné straně není na desce výrazně slabší místo, na straně druhé se nenajde jediná skladba, která by vás spolehlivě vystřelila z kecek – ani již zmíněná „Rock Is My Religion“, ani ultraveselá „Firebird“ a dokonce ani finální „The Tragedy Of Mr. Smith“ s nejsilnější kombinaci dramatičnosti, napětí a akce (jednoznačně největší adrenalin na albu) nemají potenciál stát se něčím výjimečným.

Od předchozího alba dělí „Monster Hero“ jen něco málo přes devatenáct měsíců. Nepřekvapí tedy, že ti, které oslovilo rok a půl staré „Retrolution“ budou určitě slyšet i na přirozené pokračování nálad a nápadů z tohoto alba. Axxis už v minulosti dokázali, že jim nedělá problém přijít poměrně krátce po sobě s dvěma dobrými alby, která (ani v tom druhém kole) nezní vyčerpaně a tak stejně jako minule platí, že Axxis jsou vyrovnáni s tím, kde jsou jejich současné horizonty a že jim místo nějakého nahánění ambicí stačí k radosti (která je z téhle desky cítit) připravit kolekci písniček přesně zacílenou na svoje věrné.

Savapip             


www.axxis.de

YouTube ukázka - Monster Hero

Seznam skladeb:
1. Monster Hero
2. Living as Outlaws
3. Rock Is My Religion
4. Love Is Gonna Get You Killed
5. Glory of the Brave
6. Make Me Fight
7. Gonna Be Tough
8. Firebird
9. We Are Seven
10. Give Me Good Times
11. All I Want Is Rock
12. The Tragedy of Mr. Smith
13. Rock Is My Religion (raw mix)
14. All I Want Is Rock (raw mix)

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv
Stefan Weber - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - klávesy
Dirk Brand - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:44
Label: Phonotraxx Publishing
Země: Německo

Diskografie:
1989 - Kingdom Of The Night
1990 - Axxis II
1993 - The Big Thrill
1995 - Matters of Survival
1997 - Voodoo Vibes
2000 - Back to the Kingdom
2001 - Eyes of Darkness
2004 - Time Machine
2006 - Paradise in Flames
2007 - Doom of Destiny
2009 - Utopia
2012 - reDISCOver(ed)
2014 – Kingdom Of The Night II
2017 - Retrolution
2018 – Monster Hero

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2018
Přečteno: 1689x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
o něco...29. 10. 2018 14:51 racik
Prvni dvě desky...23. 10. 2018 11:59 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22072 sekund.