RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PINK CREAM 69 - One Size Fits All

Druhé album Pink Cream 69 s názvem „One Size Fits All“ vyšlo rok a půl po prvotině a v podstatě stvrzuje fakt, že u kapely v té době panovala takřka idyla. Tohle je prostě jednovaječné (snad ještě o trochu hitovější) dvojče, plně navazující na debutové album. Na osvědčených postupech nebylo potřeba prakticky nic měnit, což platí nejen o barevné nevázanosti obalu, ale i o autorském podílu na desce, na níž opět dominuje skladatelská potence Andiho Derise, beze změn zůstala i producentská pozice a nahrávací studio, čímž byl zaručen neměnný zvuk a výraz. Mluvit o konstantní muzikantské vyzrálosti a nadšení, či o chytlavosti a důrazu skladeb by bylo nošením sov do Atén a dostatečně výmluvná je i poznámka Dennise Warda, plně navazující na album minulé – „dělali jsme to samé, jen jsme do všeho vložili ještě víc energie…“ . A tak se vlastně za největší překvapení dalo považovat pikantní vysvětlení neobvyklého názvu alba („Univerzální velikost“) - dle vyjádření Andiho Derise nechtěla kapela signalizovat, že jejich hudba je přístupná pro stylově různé fanoušky, neboť při vymýšlení názvu alba chlapci mysleli na zvláštní sexuální praktiky…

Vlastně by pro opis alba „One Size Fits All“ bylo jednodušší zmínit jen ty kousky, které neměly příliš mnoho šancí v tvrdé konkurenci obstát. Andi Deris se nebál mluvit o „Walkin` Out To Heaven“ a „Piggy Back Bitch“ jako o určitých výpadcích (je to jen náhoda, že v těchto skladbách měli prsty i jeho kolegové nebo už tady byl první náznak toho, že selanka v Pink Cream 69 nebyla zas až tak dokonalá?), ale bez výhrad s ním souhlasit lze snad jen v případě druhé jmenované, která se svou chaotickou splašeností příliš do výrazu kapely nezapadá. Pokud však temnější a vypjatá „Walkin` Out To Heaven“ s nezvykle nepříliš zábavnou instrumentální pasáží má být podlahou alba „One Size Fits All“, je zjevné, že se s touhle deskou Pink Cream 69 vytáhli.

Svědčí o tom otvírák „Livin` My Life For You“ s dramatickým úvodem, dráždivým Derisovým ječákem, silným energickým nábojem, velmi obratnou sólovou kytarou, dokonale chytlavým refrénem a parádními sbory (ano, je to přesně jako minule…), jedovatější a vláčnější „Talk To The Moon“, ve které Pink Cream 69 ukazují, že jejich písně nemusí stát jen na velmi šťavnaté gradaci, ale že si umí velmi dobře poradit i s pohlcující atmosférou, podobně tajemná a přitom neposedná „Do You LIke It Like That“, jejíž základ vznikl ještě před vydáním debutového alba a do kterého kapela aktuálně zakomponovala nový a velmi chytlavý refrén, akční a intenzivní vyhrocená „Signs Of Danger“, ještě o ždibec agresivnější (berte tento pojem v kontextu tvorby kapely) „Hell`s Gone Crazy“, parádní baladický majstrštyk „Where The Eagle Learns To Fly“ s posmutnělým textem (není problém si i díky výraznému Derisově hlasu tuto skladbu představit v repertoáru jeho současných chlebodárců), či závěrečná „We Taught The Children“, potvrzující, že s energií a silnými melodiemi uměli Pink Cream 69 dokonale zacházet.

Asi nepřekvapí, že s aktuální formou kapela slavila velký úspěch, jehož vyvrcholením bylo natočení videa „Size It Up: Live In Japan ´92“, sladkostí pro fanoušky mohlo být i vydání oblíbeného koncertního trháku „White Men Do No Reggae“ na singlu a následně i na EP „49°/8°“. Ale stačí se podívat na letopočet, uvědomit si, co se zrovna dělo v hudebním světě, vzít v úvahu, že následovník „Games People Play“ se objevil o třičtvrtě roku později, než bylo původně avizováno a je zjevné, že idylka začíná pomalu, ale jistě brát za své…

Savapip             

Rocková hudba se na začátku devadesátých let měnila a spolu s ní procházela proměnou i řada kapel. To, co bylo běžné na konci osmdesátých let, bylo nyní zaváto prachem a celá scéna se zmítala v jakési podivné horečce. Pink Cream 69 už na svém debutu nezapadali do poměrů německé, potažmo evropské scény, na tu byli moc američtí. To se projevilo i na jejich dvojce "One Size Fits All", které reagovala už z části na aktuální trendy. I když otvírák "Livin My Life For You" je v podstatě popmetalovou hymnou, je zde trochu patrné, že kapela už zaregistrovala trendy, které se v té době valily ze Seattlu. Ty se projevují i ve skladbách "Do You Like It Like That", "Stray Kid" nebo "Piggy Back Bitch". Ty lze řadit mezi povedené, ovšem s přihlédnutím k trendu, nastavenému debutem, za netradiční. Vrcholy desky lze spatřovat ve zmíněné "Livin My Life For You", rezonující "Talk To The Moon", metalem načichlé "Signs Of Danger" a obou baladách "Ballerina" a "Where The Eagle Learns To Fly". "One Size Fits All" je oproti debutu trochu slabší deska, ovšem i tak dost silná na to, aby Pink Cream 69 etablovala jako zavedený pojem.
Pepsi Stone 8/10

pinkcream69.de

YouTube ukázka - Talk To The Moon

Seznam skladeb:
1. Livin` My Life for You
2. Talk to the Moon
3. Hell`s Gone Crazy
4. Do You Like It like That
5. Ballerina
6. Signs of Danger
7. Walkin` Out to Heaven
8. Stray Kid
9. Piggy Back Bitch
10. Where the Eagle Learns to Fly
11. We Taught the Children

Sestava:
Andi Deris - zpěv
Alfred Koffler - kytara
Dennis Ward - baskytara
Kosta Zafiriou – bicí, klávesy

Rok vydání: 1991
Čas: 45:06
Label: Epic Records
Produkce: Dirk Steffens
Studio: Soundhaus Studio Hamburg
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Pink Cream 69
1991 – One Size Fits All
1993 – Games People Play
1995 – Change
1997 – Food For Thought
1998 – Electrified
2000 – Sonic Dynamite
2001 – Endangered
2004 – Thunderdome
2007 – In10sity
2013 – Ceremonial
2017 - Headstrong

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.01.2019
Přečteno: 4268x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
10Dle mě nejlepší...21. 01. 2019 9:22 The Keeper XIV.
Děkuju za ohlasy,...13. 01. 2019 10:37 Savapip
10/10Tak mě by...13. 01. 2019 10:23 Kolík
Priznam sa, len...11. 01. 2019 7:55 johny
Tojsem zvědat,který...10. 01. 2019 23:40 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1096 sekund.