RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LAST UNION - Twelve

Všechno to prý začalo tím, že zpěvačka Elisa Scarpeccio a kytarista Cristiano Tiberi zaznamenali hromadu pozitivních ohlasů na svoji tvorbu (původně pod názvem Blazing Ice) a tak zkusili oslovit dvojici už dostatečně známých muzikantů z metalové scény, kterým nabídli nájemné žoldákování na turné. Bubeník Uli Kusch (ex-Helloween, ex-Masterplan) a následně i basák Mike LePond (Symphony X) si však řekli o místo v dosud neexistující kapele a tak došlo ke zrodu současné podoby Last Union. U které (vzhledem k personálnímu složení) trochu mate pojem „italská“ a ještě víc (s ohledem na hudbu, jakou Last Union produkují), klame proklamovaná škatulka progresivní metal. Pravda, hostování žolíka u mikrofonu Jamese LaBrieho (Dream Theater) může toto zařazení ještě povzbudit, ale realita je taková, že Last Union hrají sice hodně pestrý, ale jinak přece jen maximálně přístupný melodický metal. Nicméně už samotné angažování výše jmenovaných může naznačovat, že hudba Last Union bude mít hodně životaschopný základ.

Bylo by i nefér tvrdit, že známá jména v sestavě jsou základem příběhu o Last Union, faktem však zůstává, že ty písně, ve kterých je ke slyšení LaBrieho hlas, patří k tomu nejlepšímu, co album „Twelve“ nabídne. Přitom Elisin zpěv je dostatečně přitažlivým už jen z toho důvodu, jak zdravě v rámci ženské metalové scény zní. Elisa není na jedné straně žádná ukňouraná romanticky plačtivá křehulka, na straně druhé nemá tendence cpát se do chlapsky agresivních poloh, prostě její projev je smyslné „krev a mlíko“ a skladatelská matrice kapely – příjemně melodicky houpavá, přitom poměrně akční a dynamická – ji umožňuje prokázat, že umí být suverénní a dostatečně pestrá.Jako nejlepší příklad je možné doporučit přitažlivou „Back In The Shadow“ se silným sloganem, či adrenalinovou „Purple Angels“. Přesto tváří v tvář chytře členitému duetu „Taken“ (zejména pak nezkrácené více než osmiminutové verzi), v níž to mezi Elisou a Jamesem vokálně dokonale jiskří, je zjevné, že LaBrieho přínos je hodně veliký. Asi nepřekvapí, že pod sytým, dokonale přehledným a moderním zvukem je podepsán Jens Bogren, zvuk desky je dalším z důležitých elementů, díky kterému Last Union sbírají hodně plusových bodů.

Propracovaná hudba Last Union není nijak prvoplánově chytlavá, přesto si můžete být jistí tím, že vám některé ze silných a splavných melodií v hlavě snadno uvíznou. Tady všechno zní přirozeně, Last Union na svém debutu zjevně nemají potřebu chytat se nějakých trendů, když v základu stačí dobrá písnička a osobitost. Obojího měla dvojice zakladatelů dost i bez hvězdné výpomoci, takhle má „Twelve“ ještě hodně silnou přidanou hodnotu.

Savapip             


www.lastunion.it

YouTube ukázka - Taken

Seznam skladeb:
1. Most Beautiful Day
2. President Evil
3. Hardest Way
4. Purple Angels
5. The Best Of Magic
6. Taken
7. 18 Euphoria
8. A Place In Heaven
9. Ghostwriter
10. Limousine
11. Back In The Shadow
12. Taken
13. President Evil

Sestava:
Elisa Scarpeccio - zpěv
Cristiano Tiberi - kytara
Mike LePond - baskytara
Uli Kusch - bicí

Hosté:
James LaBrie - zpěv
Axel Mackenrott - klávesy

Rok vydání: 2018
Čas: 56:31
Mix, mastering: Jens Bogren
Label: ROAR! Rock Of Angels Records
Země: Itálie

Diskografie:
2018 - Twelve

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.02.2019
Přečteno: 1615x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08884 sekund.