DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TIGERSCLAW - Force Of Destiny

Vyrazit na živé vystoupení mezinárodního spolku Tigersclaw asi nebude snadno realizovatelná záležitost. Pánská část kapely žije v Německu, dámská v Rusku. Pánská část kapely obstarává veškeré nástroje, což při počtu dvou kusů znamená, že Ralf Neumann má na starosti bicí a Alexander Baier všechno ostatní, přičemž na hrbu má i kompozice a texty veškerých skladeb, kterými Tigersclaw na aktuálně vydaném albu „Force Of Destiny“ disponují. Nepřehlédnutelná sopranistka Elena Minina se pyšní finálovou účastí v soutěži „Voice Of Russia 2015“ i řadou divadelních a muzikálových rolí a zcela pochopitelně je i hlavní postavou jinak poměrně skromně se tvářícího power-symfonického spolku Tigersclaw.

Kdyby se oba hlavní představitelé téhle party drželi rčení „jez do polosyta, pij do polopita“, mohlo být album „Force Of Destiny“ deskou, o které by se dalo mluvit v superlativech. Stačilo nejprve vzít síto a z alba dlouhého téměř hodinu a čtvrt udělat zhruba tak dvoutřetinové a potom přesvědčit Elenu, že operní výšky v těch nejvyšších sférách nemusí být vždy ku prospěchu věci, obzvlášť s vědomím, že její hlas je velmi barevný, obratný a v hlubších polohách smyslnější, než kdesi ve stratosféře. Neb se však Tigersclaw tohoto pravidla nedrželi, je to s nimi jak na houpačce. Velmi silný úvod s titulní „Force Of Destiny“ dokonale naláká – velmi chytlavá, suverénní a nepodbízivá melodie, refrénová skočnost, velmi příjemný, žensky přitažlivý a přitom energický zpěv i zvuková nepřeplácanost, díky které vše zní naprosto přehledně (obzvlášť hlasovému proplétání to ohromně svědčí) dělají z téhle skladby jasný tahák. Varováním může být skutečnost, že jde o jednoznačně o nejsilnější kousek, který se Alexandru Baierovi podařilo pro toto album dát dohromady a bude trvat poměrně dlouho, než se jeho kvalitě některá z dalších písní přiblíží. Následující „Walpurgis Night“ i „Tigersclaw“ dojíždí na příliš snadno prokouknutelný hlavní motiv, kdy donekonečna opakovaný ústřední slogan strašně rychle zobyčejní a začne otravovat (což obzvlášť u druhé jmenované, coby jedné z nejdelších položek alba, je vskutku problém i navzdory příjemnému středověkému motivu z úvodu písně). Sympatické je (byť za tím pochopitelně může být jen omezený rozpočet), že ani v těchto momentech se Tigersclaw neschovávají za nějakou zvukovou nabubřelost a pořád znějí v rámci symfometalu spíš písničkářsky než symfonicky. S blížícím se koncem desky (zhruba někdy od riffovky „Dimmite Me“) a zároveň s povedenou sázkou na živější tempo či výraznější pocitovou dramatičnost (ve vyhrocené „Tears In The Night“ je Elena k sežrání) se ta kvalitativní rozkolísanost zklidní, usadí na silnější polovině a „Tygří dráp“ se konečně zasekne slušnou (nebýt bezkonkurenčního úvodu, dalo by se říci i plnou) silou.

„Force Of Destiny“ budí dojem, jako by Tigersclaw na desku dali úplně všechno, co v průběhu příprav vzniklo. Optimista by mohl říct, že na poli ženského power-symfo metalu se docela slušně zablesklo, pesimista by mohl žehrat, že přes silný nános prázdné vaty se jen těžko prokousává. A potměšilec by mohl popichovat, že bez Eleny by tenhle tygr byl prakticky bez drápů. A pravdu by měli všichni tři.

Savapip             


tigersclaw.rocks

YouTube ukázka - Force Of Destiny

Seznam skladeb:
1. Force of Destiny
2. Walpurgis Night
3. Tigersclaw
4. Speed of Light
5. Empire of Forgotten Souls
6. Lightyears Away
7. Still of the Night
8. The Fallen Queen
9. Feel the Night
10. For Kingdoms Pride
11. Dimitte Me
12. Tears in the Night
13. Angels Don`t Cry
14. Breath of the Dragon
15. Love at First Sight

Sestava:
Elena Minina - zpěv
Alexander Baier – kytara, baskytara, klávesy
Ralf Neumann - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 1:13:09
Label: 7hard Records
Země: Německo / Rusko

Diskografie:
2017 – Princess Of The Dark
2019 – Force Of Destiny

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.03.2019
Přečteno: 1479x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09932 sekund.