ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CAPITANI - The Cage

Kytarista Mirko Capitani se v rámci italské scény mohl zapsat do povědomí posluchačstva svým působením u melodeathově gotických Graves Of Nosgoth, se kterými nahrál dvě alba. Když se před čtyřmi lety tato kapela odebrala k věčnému spánku, Mirko vyrazil na sólovou dráhu, kterou kromě hostovkého zverbování zpěváka Francesca Cavaleriho (Wind Rose), basáka Mirka Serry a bicmena Michela Agostiniho (ex-Pulse-R) charakterizuje tvrzením, že debutové album se stane malým vzácným klenotem vysoce kvalitní italské scény.

Vzhledem k tomu, že zajímavé muziky se na Apeninském poloostrově urodila celá hromada, je tahle hláška vlastně tím jediným, co partě Mirka Capitaniho trochu podráží nohy. Jasně, aktuálně vydané EP „The Cage“ se vzácným klenotem nestane, na druhou stranu ten potenciál, který z něj kouká, dává tušit, že bychom o Capitani ještě slyšet mohli. Jejich nepříliš objevný a nekomplikovaný hard and heavy totiž nabízí hodně chytlavé melodie, silné nápěvy s lehkou dramatičností i dostatek nasazení, energie, rockové dravosti i emotivnosti, aby s vámi jejich skladby tu necelou pětadvacetiminutovku buď v živém rytmu příjemně šily anebo si ve vláčnějších polohách nenásilně pohrávaly s emocemi. Ani jedna z pětice písní neztrácí jasný tah, ani jedna z pětice zásadně nevyčnívá, takže upřednostňovat „Awakening“ díky jejímu vzdušně akčnímu refrénu a jedovatému riffu, či závěrečnou „The Chains Of Me“ s melancholickým úvodem (ten sytě hluboký Cavaleriho hlas silně evokuje Matthew Barlowa ve Zledovatělé zemi) a následnou proměnou do nekompromisní střely je snad až zbytečné, album „The Cage“ si pozornost snadno získá v celém svém rozsahu. Nikdo nejsme nenahraditelný, ale být Mirkem Capitanim, dělal bych pro udržení Francesca Cavaleriho maximum, už tak dostatečně solidní materiál dokáže tenhle křikloun pořádně nakopnout.

Jak skromněji (podobně jako zvukové zpracování nahrávky) a přesto daleko přesněji vyznívá Capitaniho tvrzení, že „The Cage“ je cesta do sebe, do strachu a ke slabým stránkám, cesta, která vede ke znovuobjevení vnitřní síly, o níž si ani nemyslíte, že ve vás je…. Nechci tvrdit, že případná další deska Mirka Capitaniho bude klenotem, ale tuším, že tenhle maník na to sílu mít může.

Savapip             


FB CAPITANI

YouTube ukázka - The Cage

Seznam skladeb:
1. The Cage
2. Awakening
3. Dust
4. Revenge
5. The Chains Of Me

Sestava:
Francesco Cavaleri - zpěv
Mirko Capitani - kytara
Mirko Serra - baskytara
Michael Agostini - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 24:01
Label: QuaRockRecords
Země: Itálie

Diskografie:
2019 – The Cage (EP)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.06.2019
Přečteno: 1568x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11304 sekund.