17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více

17.08.2019
SINNER
Ukázka z desky "Santa Muerte" (13. září) k poslechu ..více

17.08.2019
TUNGSTEN
Moderní heavy-powermetalový spolek Tungsten (dříve ..více

16.08.2019
TWILIGHT FORCE
Firma Nuclear Blast podporuje dnešní vydání desky "Dawn ..více

16.08.2019
HELLOWEEN
Trailer k živáku "United Alive" více

16.08.2019
TOXIC HOLOCAUST
Americký všeumělec Joel Grind se po delší době vrací ..více






ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..

ARAKAIN - předvoj
1983 vánoční Barča , 1984 Sokolov a zákaz Pra ..

ARAKAIN - předvoj
někde jsem četl, že název vznikl pozpátku cte ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1204x

SABATON - The Great War
1166x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1133x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
816x

ARAKAIN - předvoj
792x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
757x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7092
recenzí: 5792
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas

Na semináři o fluktuaci zpěváků by principál italských power progresivců Hollow Haze Nick Savio mohl mít klidně jeden z hlavních příspěvků. Ten už byl zřejmě z mnohaletého marného lovu na stálého pěvce tak frustrovaný, že před čtyřmi lety, poté, kdy Hollow Haze k natáčení alba „Memories Of An Ancient Times“ přizvali hned pětici hlasů (pochopitelně se nesahalo do žádného bazaru, Rick Altzi, Mats Levén, Amanda Somerville, či Ivan Gannini budiž toho důkazem), kapelu uložil k ledu a začal psát nový příběh s Eternal Fire. Na Hollow Haze však zjevně nezanevřel a tak když se před dvěma lety potkal se zpěvákem Fabiem Dessim a bubeníkem Paolo Caridim (ano, dosavadnímu tlučounovi Hollow Haze Camillo Colleluorimu se v Eternal Fire zalíbilo natolik, že nadšení Nicka Savia pro bývalé působiště nesdílel), vdechl jim znovu život.

A dobře udělal. Autorský cit pro vzletné melodie se totiž s měkkým a sametově melodickým hlasem Fabia D. potkává naprosto dokonale. Hollow Haze nevymýšlí nic revolučního ani v rámci stylu, ani v rámci svojí diskografie, a tak bombastičnost, houpavý rytmus, nasládlé melodie, příjemné sbory i živá kytarová sóla je charakterizují i tentokrát. Jejich hudba zní na jedné straně až neskutečně svěže, na straně druhé asi nejměkčeji v celé kariéře. Může za to spojení všudypřítomných kláves, celkově neagresivního soundu nahrávky a Fabiova hlasu, který se leckdy barvou i melodickými výkruty podobá Georgi Neuhaseurovi ze Serenity, či Tonymu Kakkovi ze Sonaty Arcticy, přičemž sama kapela se do těchto inspiračních pramenů také leckdy zatoulá. Nevýhodou může být fakt, že oproti minulému velmi pestrému albu nemohou Hollow Haze takovou rozmanitost nabídnout. Těžko říct, zda by ta po celé ploše velmi podobná nálada nepůsobila konstantně i v případě, že by kapela použila podobné personální obsazení jako v kole předchozím, samozřejmě s využitím pouze jednoho hlasu tento pocit postupně sílí. Ovšem skutečnost, že jedna z nejsilnějších skladeb „You´re My End And My Beginning“ (výborně rozvíjená, s hravými bicími, neagresivním riffem, vyčnívajícími klávesami, živým kytarovým sólem, tanečností, hladivým vokálem a silnou emotivností) přijde téměř v samotném závěru desky, naznačuje, že monotónnost není problém, se kterým by se Hollow Haze kdovíjak potýkali. A pochopitelně, že v té měkce přívětivé náladě musí hrát prim okamžik, ve kterém kapela využije něco z agresivního kontrastu – „Through Space And Time“ s ubzučenou kytarou a dynamičtěji uduněným spodkem má parádní tah.

Už bezkonkurenčně nejdelší název alba, který kdy Hollow Haze použili („Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas“), naznačuje, že parta Nicka na jednoduchou údernost moc nehraje, že se se svojí elegantní melodickou muzikou raději mazlí. A nezbývá než popřát, aby ulovení Fabia D. přineslo do Hollow Haze personální stabilitu, protože s tímhle albem mají Italové velmi slušně našlápnuto.

Savapip             


www.hollowhaze.com

YouTube ukázka - Oblivion

Seznam skladeb:
1. Destinations
2. Oblivion
3. It`s Always Dark Before the Dawn
4. Through Space and Time
5. I Will Be There
6. The Upside Down
7. New Era
8. A Different Sky
9. Resurrection
10. You`re My End and My Beginning
11. Behind the Wall

Sestava:
Fabio D.- zpěv
Nick Savio - kytary
Dave Cestaro - baskytara
Paolo Caridi - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 50:46
Label: Frontiers Records
Země: Itálie

Diskografie:
2006 - Hollow Haze
2008 -The Hanged Man Sword & Sorcery
2010 - End of a Dark Era
2012 - Poison in Black
2013 - Countdown to Revenge
2015 - Memories of an Ancient Time
2015 - Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.07.2019
Přečteno: 815x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Že bych se...23. 07. 2019 14:42 htaedas
Skvěládeska, čekal jsem...22. 07. 2019 13:43 b.wolf
Úžasný album,...22. 07. 2019 13:38 Pagan
HHTak tahle fošna se...22. 07. 2019 5:44 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21926 sekund.