24.01.2020
ROSS THE BOSS
Bývalý kytarista Manowar a punkových The Dictators Ross ..více

24.01.2020
SODOM
Legendární němečtí thrasheři oficiálně oznámili, ..více

24.01.2020
SILENT TIGER
"Ready For Attack" je název nového alba této AOR kapely, ..více

24.01.2020
STEELCITY
Americká hardrocková parta, kde působí i současný ..více

24.01.2020
PUBLIC RELATIONS
2.2.2020 vychází páté album ostravské elektro-rockové ..více

24.01.2020
BRATRSTVO LUNY
Jedinečný mix výpovědí osobností mnoha tvůrčích ..více






LIMETALL - Znamení
Mistr pera psaciho, Bubenik se jmenuje Lukas Pavli ..

LIMETALL - Znamení
Já naopak s recenzí vcelku souhlasím. Na rozdí ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Zatím vyjde ep - novinky, plus nikdy nevydané p ..

Dokáže australská elektrárna vydolovat poslední zbytky energie?
Můžeš být jakákoliv profík, věk a zdravotn ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Rozhovor s Trezorem být klidně může, ale v tom ..

Dokáže australská elektrárna vydolovat poslední zbytky energie?
Fiaska se v případě ACDC nebojím, jsou to dost ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Kapela Trezor udělala Reunion ! To Pepsi stone ..

LIMETALL - Znamení
Podpořil jsem kapelu koupi jejího cd. Nejsem ani ..

LIMETALL - Znamení
...ovšem recenze i bodové hodnocení k tomuhle o ..

LIMETALL - Znamení
Pro mě jsou Limetall velkým zklamáním. Hodně ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
3561x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1880x

DEBUSTROL - Chytrá past
1282x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1117x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1108x

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
1044x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7402
recenzí: 6066
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas

Na semináři o fluktuaci zpěváků by principál italských power progresivců Hollow Haze Nick Savio mohl mít klidně jeden z hlavních příspěvků. Ten už byl zřejmě z mnohaletého marného lovu na stálého pěvce tak frustrovaný, že před čtyřmi lety, poté, kdy Hollow Haze k natáčení alba „Memories Of An Ancient Times“ přizvali hned pětici hlasů (pochopitelně se nesahalo do žádného bazaru, Rick Altzi, Mats Levén, Amanda Somerville, či Ivan Gannini budiž toho důkazem), kapelu uložil k ledu a začal psát nový příběh s Eternal Fire. Na Hollow Haze však zjevně nezanevřel a tak když se před dvěma lety potkal se zpěvákem Fabiem Dessim a bubeníkem Paolo Caridim (ano, dosavadnímu tlučounovi Hollow Haze Camillo Colleluorimu se v Eternal Fire zalíbilo natolik, že nadšení Nicka Savia pro bývalé působiště nesdílel), vdechl jim znovu život.

A dobře udělal. Autorský cit pro vzletné melodie se totiž s měkkým a sametově melodickým hlasem Fabia D. potkává naprosto dokonale. Hollow Haze nevymýšlí nic revolučního ani v rámci stylu, ani v rámci svojí diskografie, a tak bombastičnost, houpavý rytmus, nasládlé melodie, příjemné sbory i živá kytarová sóla je charakterizují i tentokrát. Jejich hudba zní na jedné straně až neskutečně svěže, na straně druhé asi nejměkčeji v celé kariéře. Může za to spojení všudypřítomných kláves, celkově neagresivního soundu nahrávky a Fabiova hlasu, který se leckdy barvou i melodickými výkruty podobá Georgi Neuhaseurovi ze Serenity, či Tonymu Kakkovi ze Sonaty Arcticy, přičemž sama kapela se do těchto inspiračních pramenů také leckdy zatoulá. Nevýhodou může být fakt, že oproti minulému velmi pestrému albu nemohou Hollow Haze takovou rozmanitost nabídnout. Těžko říct, zda by ta po celé ploše velmi podobná nálada nepůsobila konstantně i v případě, že by kapela použila podobné personální obsazení jako v kole předchozím, samozřejmě s využitím pouze jednoho hlasu tento pocit postupně sílí. Ovšem skutečnost, že jedna z nejsilnějších skladeb „You´re My End And My Beginning“ (výborně rozvíjená, s hravými bicími, neagresivním riffem, vyčnívajícími klávesami, živým kytarovým sólem, tanečností, hladivým vokálem a silnou emotivností) přijde téměř v samotném závěru desky, naznačuje, že monotónnost není problém, se kterým by se Hollow Haze kdovíjak potýkali. A pochopitelně, že v té měkce přívětivé náladě musí hrát prim okamžik, ve kterém kapela využije něco z agresivního kontrastu – „Through Space And Time“ s ubzučenou kytarou a dynamičtěji uduněným spodkem má parádní tah.

Už bezkonkurenčně nejdelší název alba, který kdy Hollow Haze použili („Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas“), naznačuje, že parta Nicka na jednoduchou údernost moc nehraje, že se se svojí elegantní melodickou muzikou raději mazlí. A nezbývá než popřát, aby ulovení Fabia D. přineslo do Hollow Haze personální stabilitu, protože s tímhle albem mají Italové velmi slušně našlápnuto.

Savapip             


www.hollowhaze.com

YouTube ukázka - Oblivion

Seznam skladeb:
1. Destinations
2. Oblivion
3. It`s Always Dark Before the Dawn
4. Through Space and Time
5. I Will Be There
6. The Upside Down
7. New Era
8. A Different Sky
9. Resurrection
10. You`re My End and My Beginning
11. Behind the Wall

Sestava:
Fabio D.- zpěv
Nick Savio - kytary
Dave Cestaro - baskytara
Paolo Caridi - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 50:46
Label: Frontiers Records
Země: Itálie

Diskografie:
2006 - Hollow Haze
2008 -The Hanged Man Sword & Sorcery
2010 - End of a Dark Era
2012 - Poison in Black
2013 - Countdown to Revenge
2015 - Memories of an Ancient Time
2019 - Between Wild Landscapes And Deep Blue Seas

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.07.2019
Přečteno: 1215x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Že bych se...23. 07. 2019 14:42 htaedas
Skvěládeska, čekal jsem...22. 07. 2019 13:43 b.wolf
Úžasný album,...22. 07. 2019 13:38 Pagan
HHTak tahle fošna se...22. 07. 2019 5:44 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.22266 sekund.