MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TUNGSTEN - We Will Rise

Někdo naseká hromadu dětí jako pan Klapzuba a udělá z nich fotbalovou jedenáctku, někdo si vystačí se dvěma a založí s nimi kapelu. Není to poprvé, co se se svými dvěma potomky, basákem Karlem a kytaristou Nickem, bývalý bubeník Hammerfall Anders Johansson propojil v nějakém hudebním seskupení, stopu v podobě vydaného alba už společně zanechali v Hulkoff, či ve Strokkur. Ve druhé jmenované kapele zřejmě Johanssonové definitivně adoptovali do své rodiny i křiklouna Mika Anderssona (s nímž tatík Johansson muzicíroval již v řadách Fullforce), neboť v totožném složení jako ve Strokkur vydává tato čtveřice i debutovou desku spolku Tungsten. Která se také nebojí sáhnout do moderny, ale která se přece jen těsněji drží power metalového základu. A přitom se celkem vydatně obrací k inspiraci do zvířecí říše, konkrétně k vlkům a sokolům.

Na albu „We Will Rise“ se proto v nejsilnějších momentech potkávají elektronické vsuvky s melodikou Powerwolf i metalovou elegancí krajanů Falconer. Ne, že by toto byly dominantní prvky, zdrojů lze zaslechnout i více, stejně tak jako nelze Tungsten upřít vlastní já. Ale přece jen pulsovačky v duchu vlčí smečky (jen o něco méně opulentní) „The Fairies Dance“, „It Ain`t Over“, či „Remember“ lezou do uší velmi snadno a hladce, takže prvotní chytlavost alba stojí především na nich. Stejně tak nadýchaně folkové pramínky, písničkovost, melodická vzdušnost a decentní majestátnost v „Misled“, a podobné ingredience povzbuzené ještě šamanskou atmosférou a jiskřivým proplétáním hlasů ve finální „Wish Upon A Star“ se do paměti ukládají bez nejmenšího zadrhnutí. To, s jakou lehkostí a vtipem berou Tungsten sami sebe, je patrné nejen z celkově optimistického vyznění celého alba, ale třeba i z barevnosti živých aranží ve „Sweet Vendetta“, či v následné, elektronikou nadopované splašenosti „Animal“. Možná, kdyby se Johanssonovic klan zbavil nevýrazné „Coming Home“ (když zmizne šlapavost a adrenalin, jsou Tungsten poloviční) a rockovější ukvákané „Impolite“ (ani lehce syrovější zemitost do celkového konceptu moc nesedí), bylo by ještě veseleji.

„We Will Rise“ je kolekce, která by díky své energii, svěžesti a pozitivismu měla naplno fungovat na koncertech. Netuším, nakolik se Tungsten berou vážně, ale že s nimi je zábava (bez toho, aby v tom byla pachuť přešvihnutého opisování či laciného podbízení), na to vemte jed.

Savapip             


www.tungstenofficial.com

YouTube ukázka - The Fairies Dance

Seznam skladeb:
1. We Will Rise
2. Misled
3. The Fairies Dance
4. Coming Home
5. It Ain`t Over
6. As I`m Falling
7. Sweet Vendetta
8. Animals
9. Remember
10. To The Bottom
11. Impolite
12. Wish Upon A Star

Sestava:
Mike Andersson - zpěv
Nick Johansson - kytara
Karl Johansson - baskytara
Anders Johansson - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 44:04
Label: Nuclear Blast
Země: Švédsko

Diskografie:
2019 – We Will Rise

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.10.2019
Přečteno: 1935x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15856 sekund.