ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AGNOSTIC FRONT - Get Loud!

Tak Agnostic Front existují už čtyřicet let. Což je na kapelu, o jejíchž členech (hlavně o zpěváku Rogeru Miretovi) se předpokládalo, že už během osmdesátých let skončí buď v kriminále nebo někde s kudlou v zádech, docela hodně. Ba co víc, tohle synonymum pro klasický newyorský hardcore má aktuálně na kontě dvanáct studiových alb, na kterých si jasně vyznačila své teritorium a definovala styl, který je už pro ní příznačný. Jen blázen by proto čekal, že se s novinkou "Get Loud!" nějak změní. Není to zapotřebí a jakákoliv změna by působila nepatřičně. Agnostic Front proto můžeme pasovat na takové AC/DC newyorského hardcoru. Mají své jisté a každou další deskou své fanoušky zasytí bez toho, aby se od nich ještě očekávali bůhvíjak převratné výkony.

Přesto má tahle pětice na kontě desky, které vyčnívají. Můžeme jmenovat debut "Victim Of Pain", na kterém si Agnostic Front vytvořili svou tvář a jednou pro vždy definovali vlastní styl. Důležité jsou i počiny "Liberty And Justice For..." a "One Voice", kde ještě přitvrdili, pustili do své hudby trochu více thrashových prvků, čímž se paradoxně stali těmi nejznámnějšími personami na hardcorové scéně východního pobřeží Spojených států. Svůj poslední vrchol Agnostic Front zažili s minulým albem "The American Dream Died", když se nacházeli ve velmi silné skladatelské hodince a dokázali předložit vysoce přesvědčivou kolekci vyrovnaných skladeb, které dokonce vykazovaly jisté hitové (samozřejmě v rámci tvorby kapely) ambice.

O novince se dá říct, že je tradiční, přesvědčivá a nepřekvapivá. "Get Loud!" je opět plná tvrdých hardcorových vypalovaček, které v sobě mají punkový náboj i thrashovou tvrdost bez toho, aby jakkoliv, třeba jen na moment, došlo k popření podstaty kapely. Proto se od úvodní "Spray Painted Walls" jede přesně v těch kolejích, kde jsou Agnostic Front doma a posluchači předhazují sprintující kytary, Miretův štěkající vokál a úderné skandované refrény, přesně tak jak si hardcorová škatulka žádá. Ovšem posluchač brzy pozná, že novinka vysoké úrovně minulé desky ne a ne dosáhnout, přestože pod kvalitativní laťku, nastavenou v dávných letech, se samozřejmě nejde.

Najdou se zde silné skladby, ale tentokrát už jich není tolik, jako tomu bylo v roce 2015. Z těch nejlepších je nutné zmínit naprostou hitovku "I Remember", kde zaujmou nejen citace z "Blitzkrieg Bop" od Ramones, ale i sborový refrén ve stylu streetpunkových formací, a "Anti-Social", což není coververze francouzských Trust, kterou kdysi hrávali Anthrax, ale další z řady skladeb, které Agnostic Front nasadí na koncertě a budou mít okamžitě pod pódiem kotel. V nejlepších intencích kapely jede i "Snitches Get Snitches", kde se snad přeřazuje ještě na vyšší rychlostní stupeň a zmínit je třeba i závěrečnou "Devastated", jež začíná zlověstnou atmosférou, aby postupně z houpavého (typicky newyorského) tempa dokázala vytěžit další skočnou věc, která ovšem končí netradičně pomalými tóny.

Kvalitativní rozdíl mezi jmenovanými skladbami, pasovanými na tahouny kolekce, a ostatními věcmi, není nijak velký. "Get Loud!" je totiž vyrovnaná kolekce čtrnácti úderných skladeb, která nejlépe působí jako sevřený celek. Když ji totiž desku posloucháte celou (všechno to trvá jen půlhodinku), může vás ohromit přívalem energie. Ovšem ani ta nezastře fakt, že před čtyřmi léty bylo o něco lépe.

Jan Skala             


www.agnosticfront.com

YouTube ukázka - Spray Painted Walls

Seznam skladeb:
1. Spray Painted Walls
2. Anti-Social
3. Get Loud!
4. Conquer And Divide
5. I Remember
6. Dead Silence
7. AF Stomp
8. Urban Decay
9. Snitches Get Stitches
10. Isolated
11. In My Blood
12. Attention
13. Pull The Trigger
14. Devastated

Sestava:
Roger Miret - zpěv
Vinnie Stigma - kytara
Craig Silverman - kytara
Mike Gallo - baskytara
Pokey Mo - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 30:17
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: NYHC

Diskografie:
1984 - Victim In Pain
1986 - Cause For Alarm
1987 - Liberty And Justice For...
1992 - One Voice
1998 - Something`s Gotta Give
1999 - Riot, Riot, Upstart
2001 - Dead Yuppies
2004 - Another Voice
2007 - Warriors
2011 - My Life My Way
2015 - The American Dream Died
2019 - Get Loud!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.12.2019
Přečteno: 1942x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17254 sekund.