RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RUNNING WILD - Crossing The Blades

Dlouhá léta se o Running Wild nemohlo mluvit jako o plnohodnotné kapely, ale spíše jen jako o projektu Rolfa Kasparka, který navíc vydává desky pochybné kvality. Vždyť si stačí vzpomenout na počiny jako "The Brotherhood", "Rogues en Vogue" nebo úplné dno pirátí diskografie "Shadowmaker". Tto, co představovali Running Wild v novém tisíciletí vzbuzovalo spíše jen soucitný úsměv, než aby evokovalo staré časy skvělých desek "Under Jolly Roger", "Port Royal" nebo "Death Or Glory". V posledních letech se ale situace změnila. Poslední sólovka "Rapid Foray" z roku 2016 představovala alespoň částečný návrat k dávné formě, ale především představila Running Wild znovu jako plnohodnotnou kapelu.

Kasparek se svou partou začal koncertovat a přestože ohlasy na jejich vystoupení byly rozličné, jednalo se o velkou událost na evropské metalové scéně. Running Wuild jsou najednou jako pokropeni živou vodou. Koncerty ukázaly, kde je pravá podstata kapely a sám Kasparek se vrátil k jednoznačné pirátské tématice a tomu, co Running Wild dělalo jednou z nejlepších evropských metalových kapel. Hubené časy jsou zapomenuty, vzhůru do zbraně. Aktuální EP "Crossing The Blades" má demonstrovat stav, kdy je kapela spokojena, užívá si svého postavení legend a ještě jednou se chystá ukázat, že úspěchu před více než třiceti lety nedosáhla omylem.

Angažmá stálých muzikantů Running Wild velmi pomohlo. Vždyť si vzpomeňme na alba "Shadowmaker" a "Resilient", které Kasparek točil s kytaristou Peterem Jordanem jen tak na koleni, s nulovou produkcí, což se nutně na výsledku muselo podepsat. A jestliže se tenkrát mluvilo o devalvaci jména kapely, u "Crossing The Blades" platí pravý opak. "Rapid Foray" demonstrovalo stoupající tendenci a dalo na vědomí, že to s Running Wild není tak špatné. "Crossing The Blades" tento trend podtrhuje. Nenabídne sice nic převratného, ale spíše posluchači předloží pádný důkaz o tom, co kdysi Running Wild znamenali.

I když se kapela ve své podstatě nikdy nezměnila (jejich problém byl spíše ve vyhoření a nedostatku kvalitních nápadů), je aktuální nahrávka jasným návratem do dob "Under Jolly Roger". Kasparek ví, že Running Wild udělala právě tahle deska a konečně to dokáže znovu zúročit. Proto hned titulní věc, lišácky zařazená na úvod, představuje masivní pirátský útok, který stojí na nabroušených kytarách, precizních sólech a vypjatých vokálech. Kapela zní sehraně a přesvědčivě i ve "Stargazed", kterou si otestovala už naživo a zjistila, že funguje. Podobný potenciál má i "Ride On The Wildside", která sice využívá úspornějších aranží, ovšem i ona představuje rozhodně to lepší, čím se v tomto století Running Wild prezentují. Menší přehmatem je coververze od Kiss "Strutter", které sice nechybí energie, ovšem mezi ostatními skladbami může působit trochu nepatřičně, neboť Kasparek se ve zpěvu až zbytečně stylizuje do poloh Paula Stanleyho.

Staří fanoušci německých pirátů budou spokojeni. Running Wild jsou zjevně při chuti a nabízejí materiál, který už snese srovnávání s jejich klasikami. Pokud bude minimálně stejně kvalitní i nové řadové album, mohlo by klasické logo kapely ještě jednou zazářit v těch nejlepších barvách.

Jan Skala             


www.running-wild.net.com

YouTube ukázka - Crossing The Blades

Seznam skladeb:
1. Crossing The Blades
2. Stargazed
3. Strutter
4. Ride On The Wildside

Sestava:
Rolf Kasparek - zpěv, kytara
Peter Jordan - kytara
Ole Hempelmann - baskytara
Michael Wolpers - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 16:25
Label: SPV
Země: Německo
Žánr: heavy metal

Diskografie:
1984 - Gates to Purgatory
1985 - Branded And Exiled
1987 - Under Jolly Roger
1988 - Port Royal
1989 - Death Or Glory
1991 - Blazon Stone
1992 - Pile Of Skulls
1994 - Black Hand Inn
1995 - Masquerade
1998 - The Rivalry
2000 - Victory
2002 - The Brotherhood
2005 - Rogues en Vogue
2012 - Shadowmaker
2013 - Resilient
2016 - Rapid Foray
2019 - Crossing The Blades EP

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.01.2020
Přečteno: 3157x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
RUNNING WILDStrutter je...17. 01. 2020 12:14 htaedas
htaedas: přesně...11. 01. 2020 14:13 Pagan
Jenže on skládal...11. 01. 2020 13:50 orre
INDUCTIONTo Pagan: takže...11. 01. 2020 13:31 htaedas
Mluvil jsem o Rolfovi !To Orre : Mluvil...11. 01. 2020 12:57 lukáš


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09057 sekund.