MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ARCHON ANGEL - Fallen

Možná vás taky napadne otázka, proč vlastně Zak Stevens začal budovat nový projekt pod názvem Archon Angel, když jeho tvorba není kdovíjak vzdálená dosavadní Zakově domovině Circle II Circle a narazit na nálady Savatage, kde Zak nakopl svojí kariéru, není na debutovém albu „Fallen“ už vůbec žádný problém. Kdo ví, jestli by pro Archon Angel osudové setkání Zaka Stevense s producentem a kytaristou Aldo Lonobilem při práci na loňském albu Avalon Tima Tolkkiho „Return To Eden“ mělo přesně tento důsledek, kdyby Zak zrovna netápal nad další budoucností Circle II Circle, případně kdyby měl jasno v osudu Savatage. Nicméně obojí je v současnosti věc nejistá a tak se Zak a Aldo pustili společně do práce, do party přibrali Aldova kámoše ze Secret Sphere, bubeníka Marca Lazzariniho, basáka Yvese Campiona z Nightmare a klávesáka Antonia Agateho, na výpomoci při psaní skladeb se dohodli se Simonem Mularonim a všudybylem Alessandrem Del Vecchiem, a výsledkem je album „Fallen“.

Úplně nejjednodušší charakteristika této desky vychází z domovských působišť hlavních postav. Snaha maximálně využít barvy Savatage, potažmo Circle II Circle, je zjevná a ve většině skladeb podařená, nicméně ta tradiční emotivní vyhrocenost floridských bardů je tady trochu rozmělněná a zředěná italským vkladem – docela výrazné klávesy atmosféru zjemňují, Lonobileho sólová kytara jde po stopách Crisse Olivy poměrně podařeným způsobem, občas však sklouzává do daleko rozvernějšího módu, proplétané vícehlasy spolehlivě chytnou, přesto té nadčasové gradace nedosahují. Sáhnete-li v první řadě po závěrečné „Return Of The Storm“, titulní skladbě, která úvodním piánem i typicky dramatickým nástupem kytar ty Sava-chutě ústřední dvojice okamžitě odhalí, řezavé „Faces Of Innocence“, či smířlivé akustické baladě „Brought To The Edge“, zároveň se obloukem vyhnete sice úderné, nicméně neohebně toporné rockovce „Hit The Wall“, a k tomu přistoupíte na hru, že základem je těsto z cizí pekárny a snaha o jeho zpracování do nějakého osobitějšího novotvaru je v lepším případě (a častěji) mizivá, v tom horším kontraproduktivní, pak si vyprávění o anděli Archonovi v moderním světě bez problémů užijete.

Přesto není s velmi odvážným tvrzením vydávající firmy o tom, že patří-li Savatage k vašim oblíbencům, mohlo by se pro vás album „Fallen“ stát albem roku, obtížné polemizovat. Přece jen až tak silné kompozice Archon Angel nenabídnou. Ale jako jakási náplast na to, že se v nejbližší době nedočkáme žádné nahrávky ani od Savatage, ani od Circle II Circle, by „Fallen“ fungovat mohlo. Máte-li v čele nezaměnitelného Zaka Stevense, je to jednak jistota v tom, co se z hudebního hlediska bude na albu odehrávat, a navíc záruka i toho, že o dramatické momenty, dobré melodie a skvělé provedení nebude nouze.

Savapip             


FB ARCHON ANGEL

YouTube ukázka - Fallen

Seznam skladeb:
1. Fallen
2. The Serpent
3. Rise
4. Under the Spell
5. Twilight
6. Faces of Innocence
7. Hit the Wall
8. Who`s in the Mirror
9. Brought to the Edge
10. Return of the Storm

Sestava:
Zak Stevens - zpěv
Aldo Lonobile - kytara
Yves Campion - baskytara
Antonio Agate - klávesy
Marco Lazzarini - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 49:53
Label: Frontiers Records
Země: USA / Itálie

Diskografie:
2020 – Archon Angel

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.02.2020
Přečteno: 1613x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Další zbytečná...26. 02. 2020 17:45 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10059 sekund.