DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ALLEN / OLZON - Worlds Apart

Vlastně se jedná o osvědčený a dobrou polovinou zúčastněných i dostatečně vyzkoušený model, proto by se dalo předpokládat, že se na něm (při muzikantské kvalitě všech protagonistů) nedá nic zkazit. Výsledky vzájemné spolupráce představili kytarista a klávesáka Magnus Karlsson se zpěvákem Russellem Allenem v první dekádě tohoto století již třikrát, společnost jim u toho dělal další nepřehlédnutelý křikloun rockové scény Jorn Lande. Ve čtvrtém kole již Magnuse nahradil Timo Tolkki, ale jak je vidět, švédského kytaristu podobný model zjevně baví. Takže i když by mohl být aktuálně dostatečně vytížený díky chystanému albu svého projektu Magnus Karlsson´s Free Fall, čas i kompoziční síly na další společný zářez s Allenem si našel. Místo Landeho tentokrát kluci přibrali do party bývalou zpěvačku Nightwish Anette Olzon, která by si díky nedávno vydanému albu projektu The Dark Element (v němž si vyříkává své hudební vize s Jani Liimatainenen (ex-Sonata Arctica) taky na nudu stěžovat nemusela a všechno to tradičně zaštítil Serafino Perugino a jeho Frontiers Records.

Z předchozího seznamu známých jmen by mělo být jasné, že technicky i muzikantsky bude vše na vysoké úrovni. Karlssonovi lze přiznat i to, že jeho autorská forma není špatná a že je na své dva zpívající parťáky poměrně dobře naladěn, což, jak již minulost ukázala, je zejména u Anetky velmi důležité. Téhle desce však trochu chybí duše (a je to hmatatelné zejména u některých ze skladeb, kde se k mikrofonu postaví oba hlavní představitelé) – takové to nenápadné a přitom strašně důležité cosi, co výslednému produktu dodá teplo a pocit sounáležitosti mezi těmi, kteří se pustili do společného díla. Přesně to, co tak silně vyzařuje z obalu desky! Střet dvou živlů, mezi kterými to jiskří. Jenže zkuste třeba píseň „What I Live“, která přes příjemnou melodii zní podivně odevzdaně, jako by se její protagonisté na sebe nedokázali naladit. Přitom třeba v úvodní „Never Die“ s výrazným Allenovým projevem a velmi žhavou harmonií dramatických kláves, kousavé kytary i pestrých bicích, v „I`ll Never Leave You“, zprvu zdánlivě agresivní, následně navolněné zvonivým hlasem Anette (tohle je přesně její parketa!) nebo v živočišně akční „Lost Soul“ to energicky tepe, melodicky klouže a emocemi nešetří a je zjevné, že si trio hlavních protagonistů, doplněné o bicmena Anderse Köllerforse, k sobě snadno cestu najít dokáže. Není náhodou, že výčet vrcholů i údolí alba se týká položek z první půlky desky, ta je přece jenom bouřlivější, než pocitově usedlá polovina druhá.

I přes to ta úvodní věta platí a příznivci modelu Allen / Lande si na své spolehlivě přijdou. Na albu „Worlds Apart“ není nic pokaženého. Jen se holt musíte smířit s tím, že chlad umělého spojování na vás z dobrých melodií i výkonů občas docela nepříjemně vykoukne.

Savapip             


YouTube ukázka - Never Die

Seznam skladeb:
1. Never Die
2. Worlds Apart
3. I`ll Never Leave You
4. What If I Live
5. Lost Soul
6. No Sign of Life
7. One More Chance
8. My Enemy
9. Who You Really Are
10. Cold Inside
11. Who`s Gonna Stop Me Now

Sestava:
Russell Allen - zpěv
Anette Olzon - zpěv
Magnus Karlsson- kytara, baskytara, klávesy
Anders Köllerfors- bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 56:04
Label: Frontiers Records
Země: USA / Švédsko

Diskografie:
2020 – Worlds Apart

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.03.2020
Přečteno: 3086x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mně se to taky...28. 03. 2020 6:16 Bubák
Líbí se mi to....27. 03. 2020 22:51 orre
-S recenzí hodně...26. 03. 2020 14:59 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08712 sekund.