ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BENEATH MY SINS - I Decide

Když před pěti lety představili francouzští Evolvent své druhé album „Whatever Happens“, pochvaloval jsem si mimo jiné křehké poletování ve výškách slavíčka Emmy Elvaston. Když se ještě v témže roce kapela rozštěpila a Emma si společně s kytaristou Clémentem Botzem založila novou partu Beneath My Sin, zdálo se, že jen pod jinou značkou bude tahle dvojice pokračovat v započatém díle. Byť k určitým posunům došlo, tak tuto tezi v podstatě nevyvrátilo ani tři roky staré debutové album „Valkyries of Modern Times“, na kterém se však do zpěvaččina hlasu vetřela podivná afektovanost a její operní výšky se ukázaly být největší bolestí kapely. I tak Beneath My Sins vzalo pod svá křídla vydavatelství Pride & Joy, jež se ujalo aktuální novinky „I Decide“.

Ta pokračuje v linii předchozí desky. Nabídne pár velmi dobrých skladeb v rámci melodického metalu se symfonickými sklony, kolekci doplní pár kousky, které si jen obtížně budou hledat cestu do posluchačské dlouhodobější paměti, představí Emmu Elvaston v různých hlasových polohách a zcela nevyhnutelně navodí otázku, proč se tato šarmantní dáma nedrží častěji v hlubších vodách, kde jí to sluší neskonale víc. Zásluhu na tom má i fakt, že zbytek kapely v těchto momentech využívá daleko víc sytějších a účinnějších zbraní, než jen hru na romantiku a nepříliš funkční křehkost. Nemluvě o tom, že když Beneath My Sins vypustí do svých skladeb i něco agresivity (byť jim v často tom vypomáhají i kolemjdoucí hosté), snadno přesvědčí o svém potenciálu.

Snad právě proto vsadili Beneath My Sins při výběru videoklipů na dvě skladby, které předchozí charakteristiku beze zbytku naplňují. Dynamicky vyhrocená „Try“ vizuálně může působit jako kandidatura na metalovou miss, nicméně nabídne ostrý souboj dvou živlů (Emma Elvaston a Melissa Bonny), strhující energii, proměnlivost, v níž plně zabírá i zpěv přehnaný přes mašinky a hlavně živelné provedení takového kalibru, že z toho jde mráz po zádech. „Your Muse“ je nejdříve ideálním srovnáním toho, jak silně působí Emmina přirozenost v kontrastu k afektovaným výškám, i jak tyto ubírají sílu kousavým kytarám, aby s uřvaným chropotem Niklase Müllera skladba opět zhoustla a povyrostla. Největší překvapení kapela nabídne v „Unpredictable“, která dokonale naplní svůj název nečekaným příklonem k hodně důraznému a bezprostředně melodickému folku (živé housličky roztančí už chytlavou „My Guardian Angel“) se závanem nálad Eluveitie a špetkou výpravnosti.

Škoda, že Beneath My Sins nedokázali trochu ukrotit Emminu touhu k cestám do stratosfér a nevyhnuli se celkem bezbarvým položkám (paradoxně titulní „I Decide“, či závěrečná „Here With You“). I tak oproti „Moderním Valkýrám“ udělali krůček kupředu. Ten už s nimi však neprožije basanda Vanessa Housieaux, která jen pět dní po vydání alba dala kapele vale.

Savapip             


www.beneathmysins.com

YouTube ukázka - Try

Seznam skladeb:
1. Crossroad
2. I Decide
3. Try
4. Your Muse
5. My Guardian Angel
6. What You Feel
7. Temptation
8. Despicable
9. Kick Me Out
10. Unpredictable
11. Here with You

Sestava:
Emma Elvaston - zpěv
Clément Botz – kytara
Vanessa Housieaux
Leonardo Drago- bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 47:13
Label: Pride & Joy
Země: Francie

Diskografie:
2017 - Valkyries of Modern Times
2020 – I Decide

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.03.2020
Přečteno: 809x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09279 sekund.