TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEMISE OF THE CROWN - Life In The City

Kombinovat mezi sebou různé žánry není dnes nic výjimečného. Někdy jde pouze o lehké ovlivnění jednoho stylu druhým, jindy o naprostou a rovnou symbiózu. Nejčastěji se kombinují sobě poměrně podobné žánry. V metalu například death a black metal, častý bývá i mix power a thrash metalu. Celá řada melodických metalových kapel do svého výrazu přibírá moderní prvky, groove riffy, djent a sem tam i ty coreové prvky. Málokdy se však spojují dva docela odlišné styly, jako jsou power metal, který je přece jen založen na klasickém „hevíku“, a moněkud mladší metalcore. Právě tak postupují Kanaďané Demise Of The Crown, a to mnohdy velice nečekaně, čímž vzniká velice zajímavá a netradiční směs.

Demise Of The Crown vydali v roce 2016 debutovou eponymní desku a po čtyřech letech se vracejí s novinkou „Life In The City“, která vás uvítá post-apocalyptickou obálkou. „Dying Heat“ vlítne na posluchače hrubými riffy, ale sloka samotná je víceméně klidná. Refrén nabídne klasický power metal, tedy bohaté melodie, povznášející čistý zpěv a kytarové harmonie. Demise Of The Crown se zde jeví jako tvrdší power metalová kapela. Zpěvák Beadman následně přechází až k ječáku, který připomene projev Tima Rippera Owense. „Sparks Fly“ pokračuje v nastoleném stylu a vy jako posluchač tak máte dojem, že posloucháte klasický power metal amerického střihu. S „Gatekeeper“ se zvuk úplně změní. Kytary jsou pořádně obhroublé, atmosféra temná a najednou přijdo brutální blast beaty. Sloky zůstávají velice melodické a refrén je vzletný, power metalová složka je převládající, nicméně coreové prvky příjemně potěší.

„My Mind Is Free“ nechá na počátku vyniknout baskytaru a kreslí zdánlivě orientální atmosféru. Zvuk zůstává nabušený a moderní. Beadman si stále více libuje v owensovském ječáku, který ale začíná být nepříjemný. Kombinace moderních riffů a melodií připomíná dánské Mercenary. Deska pokračuje ve stejném duchu, a daří se jí servírovat chytlavé melodie. „The Immortal“ okouzlí parádním refrénem, aby pak překvapila blast beaty a správně „šíleným“ kytarovým sólem, velice nakažlivý refrén nabídne i „Fixated“. Škoda, že závěr alba trochu ztrácí dech. Mezi další negativa patří Beadmenův ječák, který je místy nadužívaný a nepříjemný, nebo občas až násilně roubované coreové pasáže.

„Life In The City“ je velice povedená deska. Ačkoliv překvapuje neotřelým stylovým mixem, potěší především příznivce melodického metalu. Ten dominuje a právě melodie jsou největší ozdobou nahrávky. Stejně tak velice solidní jsou i muzikantské výkony. . Coreové pasáže jsou někdy působivé, na druhou stranu by bez nich některé skladby obstály zcela bez problémů. Kdo má chuť na kvalitní power metal okořeněný porcí tvrdších a modernějších elementů, měl by Demise Of The Crown zkusit.

Tomáš Marton             


FB DEMISE OF THE CROWN

YouTube - My Mind Is Free

Seznam skladeb:
1. Dying Heat
2. Sparks Fly
3. Gatekeeper
4. My Mind is Free
5. Wild Life
6. The Immortal
7. Glorious Life
8. The Rise and the Fall
9. Fixated
10. Lightning Strikes
11. Life in the City

Sestava:
Beadman - zpěv
Iradian - kytara
Vince Doiron - kytara
Simon Doiron - baskytara
Kevin Alexander - bicí

Rok vydání: 2020
Čas:43:33
Země: Kanada
Žánr: Power metal / metalcore

Diskografie:
2016 - Demise of the Crown
2020 - Life In The City

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.07.2020
Přečteno: 1664x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
za mětedy moc...10. 07. 2020 13:34 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11209 sekund.