ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ARIDA VORTEX - Riders Of Steel

Pokud poprvé ve více než dvacetileté kariéře změníte poznávací znamení kapely, dá se očekávat, že tenhle krok přitáhne pozornost i v případě, že nepatříte ke jménům skloňovaným všude a ve všech pádech. Do téhle kategorie ruští Arida Vortex spolehlivě pasují – aktuální novinka „Riders Of Steel“ je už jejich osmým albovým zápisem, za svoji dosavadní kariéru si určité renomé v power metalovém světě vydobyli, ale že by se někdy měli stát vlajkonošem stylu, se rozhodně čekat nedá, obzvlášť, když se v předchozích kolech (na rozdíl od tvorby ze svých raných let) nějakou stylovou čistotou příliš netrápili.

Před třemi lety v Arida Vortex došlo k poměrně výrazné personální změně. Dlouholetého křiklouna Andreje Lobasheva nahradil novic Jevgenij Epishin a druhé kytary se chopil Alexander Strelnikov. Nově vytvořená sestava poměrně záhy vydala trochu rozpačitý kraťas „Small Toy Soldier“. Rozpaky plynuly z toho, že jednoznačnou dominantou se stala předělávka titulní skladby debutového alba „Evil Sorcery“, za kterou novinkové položky lehce zaostávaly. Dvě z nich se ocitly i na aktuálním albu a navíc je kapela zařadila hned za lehce strašidlácké intro „Guests From My Nightmare“, což z hlediska chytání fanouška na první dobrou nebyl úplně ideální tah. Přece jen zrovna tyhle dvě písně patří (i přes veškerou pružnost Epishinova hlasu a nespornou energii, která z nich sálá) do kategorie poměrně obyčejných skladeb, u kterých si nejspíš řeknete, že posloucháte sice celkem dobrý, nicméně snadno zaměnitelný power metal. Vzhledem k tomu, že tohle aróma se vznáší i nad dalšími položkami, nebude se celkový rezultát příliš odlišovat. To, že hodnocení bude nakonec o něco vyšší, než jen u průměrného tuctového alba, je zásluha tří velmi vydařených položek. Ve sprinterské „We Will Rise Again“ (jasně, někde v pozadí stojí Helloween) Arida Vortex ideálně nakombinuje dravost a přímočarost s nadýchanými vokály a ohromně optimistickou náladou, v „Damned And Killed“ si kapela skvěle hraje s atmosférou, a díky pestrým změnám a bohatému ději si dokáže zajistit pozornost po celou dobu, přičemž je na místě zdůraznit, že se jedná o jednoznačně nejdelší položku alba. Právě v tom je jednoznačná odpověď na otázku, zda návrat Arida Vortex k jednodušším a přímočařejším kompozicím stoprocentně vyšel. V závěru alba pak klidná a křehká rocková balada „To Be Your Side“ s troškou škorpióního jedu zkompletuje trojlístek nejsilnějších skladeb a potvrdí, že rozmanitost ruské pětici svědčí.

Pozitivní zpráva je, že Arida Vortex nezapadli úplně do šedivého průměru, i přes to, že „Oceloví jezdci“ právě tenhle směr při své jízdě zpočátku nabrali. Pozitivní je i fakt, že stále mají na čem stavět. Nicméně hlavním důvodem, proč prozkoumávat tohle album, je ukojení zvědavosti, jak to šlape nové sestavě, nikoliv jeho samotný obsah.

Savapip             


aridavortex.ru

YouTube ukázka - We Will Rise Again

Seznam skladeb:
1. Guests from My Nightmares
2. Small Toy Soldier
3. Riders of Steel
4. We Will Rise Again
5. Run to Nowhere
6. My Turn
7. The Invincible
8. Damned and Killed
9. To Be by Your Side

Sestava:
Evgeny Epishin - zpěv
Roman Guryev - kytara
Alexander Strelnikov - kytara
Alexander Fedonin - baskytara

Rok vydání: 2020
Čas: 40:12
Země: Rusko

Diskografie:
2003 - Evil Sorcery
2006 - Flames of Sunset
2011 - Invisible Tension
2013 - Аве, рок!
2014 - Hail to Rock
2015 - The Illustrated Man
2016 - Wild Beast Show
2020 – Riders Of Steel

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.09.2020
Přečteno: 1272x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Za mě hodně...4. 12. 2021 16:20 Arx


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11052 sekund.