DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE STRADDLERZ - The Straddlerz

Legenda mluví o tom, že základní kámen tohoto italsko-argentinského dua byl položen v roce 2018, kdy se setkali na jakémsi koncertě v New Yorku zpěvačka Linda Filippin s kytaristou Michaelem Reynalem a hned ten večer vymysleli název The Straddlerz. Ať už to tak bylo či nikoliv, od konce ledna letošního roku lze brát oba dva vážně, protože pod názvem Straddlerz nabízí bezejmennou debutovou desku. Nevytvořili ji sami, na pomoc si vzali hned čtveřici basistů, tři bubeníky a jednoho kytaristu, ale faktem zůstává, že základem tohoto projektu zůstává pouze Filippin a Reynal. Proto také lze na obalu spatřit tváře jen těchto protagonistů a ostatní muzikanti se skrývají do všeříkající kolonky „hosté“.

Oč v The Straddlerz jde? Jak sama kapela o sobě tvrdí, jsou „US pure dirty rock n`roll“, s čímž se v podstatě dá souhlasit. Zejména se slovem dirty, protože se zvukovou stránkou si The Straddlerz moc hlavu nelámou a jejich debut zní jako lepší demo z garáže, přestože, jak sami zdůrazňují, bylo producentsky náležitě ošetřeno. Pokud se kapela rozhodla, že bude znít podobně jako v klasických punkových dobách, je to její rozhodnutí, ovšem právě kvůli zvukovému balení deska trochu trpí. Je pochopitelné, že The Straddlerz mají za své vzory The Runaways, New York Dolls, Hanoi Rocks nebo staré punkové ikony, ale přece jen vydat album se zvukem konce sedmdesátých let je trochu zarážející. Této dvojici se však na něj povedlo dostat velké množství bezprostřední energie, která spolu se silnými refrény je určujícím prvkem desky.

The Straddlerz předkládají kolekci devíti skladeb, které se pohybují na pomezí typického amerického hair metalu a lá Vixen (hlas Lindy Filippin je v mnohých pasážích dost podobný Janet Gardner), garážových kapel začátku sedmdesátých let a výbuchu punkové energie téže dekády. To samozřejmě není nic nového pod sluncem, ale k tomuto je třeba přičíst zejména divokou a precizně zahranou kytaru Michaela Reynala a svérázný projev Lindy, která do něho dokázala dostat svůj sex appeal. Nepotřebuje k tomu ani balady (přestože i když ne úplně typická „Don`t Go Away“ se na albu objevuje), neboť zní vyzývavě i v tvrdých a rychlých věcech. Když odpálí otvírák „No Changes“, rozplynou se pochybnosti nad tím, jestli je v téhle kapele nějaký talent. Je, přestože trochu bublá pod povrchem…

Velice přesvědčivě The Straddlerz zní ve dvojici „Circle Of Insanity“ a „Open Your Eyes“. První z nich se rozjíždí velmi pozvolna kytarovým motivem, který kdysi hojně využívali kalifornské kapely (za všechny zmiňme Poison a jejich skladbu „Life Loves A Tragedy“ z alba „Flesh And Blood“), aby následně dravé riffy roztočily skladbě obrátky a kapela nabrala špinavý punkrockový směru. „Open Your Eyes“ je trochu hitovější záležitost, zatěžkané sloky vystřídá velký stadionový refrén, což z ní dělá nejsilnější věc na desce a její atmosféra je umocněna i houkajícím policejním autem. Její potenciál, který jí dává právo první kapelní hymny, vycítili i sami The Straddlerz, protože ji zvolili jako svůj hlavní singl a videoklip. To, že „Open Your Eyes“ stojí nad všemi ostatní skladbami, však neznamená, že by ty ostatní byly pouze do počtu, v každé z dalších se dá najít několik zajímavých momentů a melodií.

Díky svému debutu jsou The Straddlerz jedním z nových zajímavých jmen. I když má tahle deska své mouchy (zejména ve zvuku), je z ní slyšet, že kapela má slušně našlápnuto, a že kromě odhodlání a mladické energie jí nechybí ani skladatelský potenciál. Můžeme čekat, kam se tahle sympatická dvojice pohne dál…

Jan Skala             


www.thestraddlerz.com

YouTube ukázka - Open Your Eyes

Seznam skladeb:
1. No Changes
2. Streets Of Love
3. Addiction
4. Circle Of Insanity
5. Open Your Eyes
6. Don`t Go Away
7. I`m Alive
8. Without You
9. Junkie Bastard

Sestava:
Linda Filippin - zpěv
Michael Reynal - kytara
+ hosté

Rok vydání: 2021
Čas: 33:28
Label: The Straddlerz Records
Země: Itálie/Argentina
Žánr: punk rock n`roll/hair metal

Diskografie:
2021 - The Straddlerz

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.04.2021
Přečteno: 802x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0891 sekund.