DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NATURAL BORN MACHINE - Human

David Readman se nenudí a k tomu, aby byl výrazně aktivní, ani nepotřebuje (bohužel) domovské Pink Cream 69. Na začátku letošního roku vydal docela neprostupné album s Voodoo Circle, do jejichž sestavy po čtyřleté absenci znovu naskočil a jen o měsíc později přišlo na svět debutové album „Human“ hard rockerů Natural Born Machine, Tuhle partu v roce 2019 založil basák Alberto Rigoni a kromě Davida se spojil s kytaristou Alllesiem Tricaricem, s nímž muzicíroval v Bad As, a s bubeníkem Denisem Novellem (Ardityon). Pro příznivce hlasu britského pěvce se tak otvírá poměrně zajímavá možnost – vychutnat si zpěv svého oblíbence ve dvou žárově sice blízkých, ale náladově hodně vzdálených nahrávkách. Natural Born Machine zvolili o něco jednodušší cestu a vsadili na přístupnou a písničkovější verzi hard rocku, ve kterém je sice méně prostoru pro osobitost (pokukování po Whitesnake a podobných spolcích se v této rovině zjevně vyhnout nedá), kapela ji však nahrazuje entusiasmem, lehkostí a rockovou pohodou, která z jejich skladeb svítí.

Vyrovnaná kolekce bez nějakých výraznějších vrcholů či pádů nabízí deset příjemných rockových písniček, kterým sluší fakt, že David v řadě momentů docela intenzivně tlačí na pilu a snaží se znít drsněji než obvykle, a jež hodně těží z vnitřní neposednosti, která má přirozený dar pocukávat s člověkem do svěže šlapajícího rytmu. Úvodní „Moonchild“ v jejímž úvodu možná trochu zavětříte Readmanův domovský spolek, se velmi sympaticky rozklokotá a vygraduje ve zpěvném refrénu, její pozitivní náladu ještě trochu pošoupne rozesmátá kytara, velmi sympaticky působí i fakt, že zakladatel Rigoni zjevně nechce svůj ubrumlaný nástroj utopit někde v pozadí. A tím vším se definuje základní vzorec, kterého se bude necelých čtyřicet minut kapela držet. Někdy ve vyhrocenější podobě („Machine“), někdy v syrovější („Won`t Be Friends“), jindy v romantičtější akustické („Stone Man“), v tajemnější („A New Future“), či v písničkovější („Rise“), ale trvale ve snadno uvěřitelné a nevtíravé formě, na pomezí rockové kousavosti a písničkové přístupnosti.

Natural Born si zjevně nechtěli hrát na hard rockové průkopníky a jen si tuhle desku užívali. Možná vám některé skladby budou znít hodně povědomě, ale o to snadněji polezou do uší. Dobrá nálada s poměrně dlouhodobým účinkem zaručena.

Savapip             


www.naturalbornmachine.com

YouTube ukázka - Moonchild

Seznam skladeb:
1.Moonchild
2.Machine
3.Won`t Be Friends
4.Monster
5.Reborn
6.A New Future
7.Beast In The Dark
8.Reflecting My Day
9.Stone Man
10.Rise

Sestava:
David Readman - zpěv
Alessio Tricarico - kytara
Alberto Rigoni - baskytara
Denis Novello - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 39:46
Label: Pride & Joy
Země: mezinárodní

Diskografie:
2021 - Human

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.03.2021
Přečteno: 752x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08961 sekund.