27.10.2021
ARAKAIN
Od pražské legendy odchází baskytarista Zdeněk Kub. Ten ..více

27.10.2021
BRYAN ADAMS
Nejznámější kanadský muzikant se po třech letech od ..více

27.10.2021
W.A.S.P.
Blackie Lawless a jeho parta se vydají do světa oslavit ..více

27.10.2021
ORPHANED LAND
Největší izraelské metalové hvězdy rekapitulují ..více

27.10.2021
CORRODED SPIRAL
Bývalý bubeník Sepultury Igor Cavalera, představuje ..více

27.10.2021
SLASH PUPPET
Kompilačním albem "Studs & Gems" se připomene kariéra ..více






U.D.O. - Game Over
Slogan Game Over nabízí mnoho výkladů. Já jej ..

U.D.O. - Game Over
Za mě jejich nejlepší deska. Konečně ubrali n ..

ECLIPSE - Wired
Když to (po unylém začátku) rozpálila úvodn ..

WHYZDOM - Of Wonders and Wars
Francouzský metalový okresní přebor. Konec tab ..

U.D.O. - Game Over
Za mě krok zpátky. Tři předchozí desky měli ..

AURA - Falling Darkness
Mrkve: Zkus třeba Silencer. Ti mají jen jednu de ..

U.D.O. - Game Over
Za mně hodně povedená deska, prostě klasické ..

FOREIGNER - Foreigner
Parádní deska! ..

FOREIGNER - Foreigner
další superskupina... ..

AURA - Falling Darkness
mám rád klasicky znějící dřevní black nahra ..




Za poslední měsíc:
K.K.`S PRIEST - Sermons Of The Sinner
1246x

DEATH - Scream Bloody Gore
1037x

DEATH - Leprosy
1013x

SKELETOON - The 1.21 Gigawatts Club
1009x

CARCASS - Torn Arteries
959x

DEATH - Human
840x





článků celkem: 8694
recenzí: 7176
reportů: 574
rozhovorů: 523













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EVERGREY - Escape Of The Phoenix

Klidná voda břehy mele. A někdy může i přehradu strhnout. Zhruba tak nějak se to má se švédskými Evergrey. V porovnání se stylově příbuznými Vanishing Point, či Vanden Plas jsou na první pohled nenápadnější, v případě novinky „Escape Of the Phoenix“ možná dokonce odtažitější a tím na první pohled o něco méně proniknutelnější, ale ten efekt klidně a vytrvale působící vody se u nich dřív nebo později vždycky dostaví.

I když úvodní „Forever Outside“ svým akčním pojetím trochu nabourává avizovaný pocit klidu, už i z téhle skladbě dýchá typická aristokratická vznešenost. Může za ní v první řadě Tom S. Englund se svou sametově hladivou barvou hlasu, který dokáže zjemnit a nabít emocemi lecjakou dynamickou nálož – potvrzuje to nervózně neklidná a chvílemi až studená„Dandelion Cipher“, živě riffová „Eternal Nocturnal“, která deklaruje, že Evergrey nepotřebují kdovíjak dravost, aby dokázali strhnout, či „Leadent Saint“ s divokým úvodem, nevyhnutelně směřující k vzrušující kombinaci lehké agresivity a elegance. Byť Evergrey pochopitelně nezabrousí do tak křehkých vod, do jakých se Tom nedávno vydal se Silent Skies, základní prvky, na kterých Evergrey staví své emotivní trháky, jsou podobné –příjemná melancholie, zklidňující atmosféra, vláčné melodie, hráčská zručnost a Englundova schopnost dokonale vykreslit a plně přenést své pocity na posluchače. V „In Absence Of Sun“ postupně buduje nevtíravě bohaté intenzivní drama, podobně závěrečná „Run“ na pohodové melodii míří do impozantního finále s výbornými vokály, v nadýchané „Stories“ s piánovým úvodem rozehrává Tom svým hlasem úžasně barevné představení, mrazivou náladu „The Beholder“ podtrhne velkolepé propojení dvou velkých hlasů, když se k Tomovi S. Englundovi přidá James LaBrie.

Dospělé, potemněle melancholické album, které se do žil dostává možná o něco pomaleji, ale o to déle v nich může setrvat. Dostatečně detailně propracované, aby zabavilo na strašně dlouhou dobu, natolik melodické, aby se počáteční lehká nepostupnost setrvale snižovala a nekonečně emotivní. Inu, tradiční album Evergrey, kteří jsou ve výborné formě.

Savapip             


www.evergrey.net

YouTube ukázka - Forever Outsider

Seznam skladeb:
1. Forever Outsider
2. Where August Mourns
3. Stories
4. A Dandelion Cipher
5. The Beholder
6. In the Absence of Sun
7. Eternal Nocturnal
8. Escape of the Phoenix
9. You from You
10. Leaden Saints
11. Run

Sestava:
Tom S. Englund – zpěv, kytary
Henrik Danhage – kytary
Johan Niemann – baskytara
Rikard Zander – klávesy
Jonas Ekdahl – bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 58:42
Label: AFM Records
Země:Švédsko

Diskografie:
1998 – The Dark Discovery
1999 – Solitude Dominance Tragedy
2001 – In Search of Truth
2003 – Recreation Day
2004 – The Inner Circle
2006 – Monday Morning Apocalypse
2008 – Torn
2011 – Glorious Collision
2014 – Hymns for the Broken
2016 – The Storm Within
2019 – The Atlantic
2021 – Escape Of The Phoenix

Souvisejcí články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.04.2021
Přečteno: 1100x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Opět výborná deskaHudebně ani moc...23. 07. 2021 4:35 Subeer


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.68825 sekund.