RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FEANOR - Power Of The Chosen One

Byť Feanor díky baskytaristovi Gustavo Acostovi, jenž kapelu zakládal, mávají nad hlavou argentinskou vlajkou, dvě nejznámější jména, která v kapele nyní působí, tuhle zeměpisnou polohu značně nabourávají. Zpěvák německých Wizard Sven D`Anna se k Feanor připojil už na pět let starém albu „We Are Heavy Metal“, americký kytarista David Shankle má aktuálně premiéru. Jeho příchod definitivně dodal Acostovým snahám ty správné barvy. Už v roce 2004 (tedy ještě před vydáním svého debutového alba) Feanor vzhlíželi k Manowar tak intenzivně, že jejich předělávka skladby „Secret Of Steel“ se objevila na kompilaci „Muerte Al Falso Metal: Tributo Argentino a Manowar“. Nástup D´Anny, který k ramenatému heavy amerických warriorů nemá vůbec daleko, tyhle chutě zvýraznil, a angažmá Davida, který v Manowar strávil jednu pětiletku a podepsal se pod albem „The Triumph Of Steel“, jako by mělo legalizovat fakt, že z Feanor se definitivně stal klon „králů metalu“. Stýská-li se vám po Manowar, či hledáte-li album, které s výrazy „fight, kill and hail“ a pompou nešetří, jste na správné adrese. Tedy v případě, že se smíříte se skutečností, že Feanor do svébytného výrazu Manowar (bavíme se o době, kdy tahle kapela ještě nebyla svojí vlastní karikaturou) pořádný kus chybí. A to na všech frontách.

Byť k tomuto závěru směřuje celé album, korunu tomu nasazuje závěrečný, téměř dvacetiminutový opus „The Return Of The Metal King (The Odyssey In 9 Parts)“. Pátrat po inspiraci k tomuto nápadu není tak složité – Manowar s Shanklem ve svých řadách podobně rozsáhlou kompozicí (i když jim stačilo jen osm částí) album „The Triumph Of Steel“ otvírali. Veškerá klišé a poznávací znamení Manowar, která Feanor na albu následují, jsou tady nahrnuta do jednoho kousku – víc než podobná je skladatelská matrice, vokální linky, práce se sbory, pompézní atmosféra, vytažená udrnčená basa, snaha o výpravnost a členitou strukturu. Jen to charisma chybí, takže ubránit se závěru, že s takhle roztahaným obšlehnutým finále Feanor díru do světa neudělají, se nedá. Mnohé naznačí už předchozí menu, ve kterém o podstatu Manowar zakopáváte systematicky celou dobu, jen v poněkud těžkopádnější podobě (a týká se to třeba i některých nečekaně nevýrazných kytarových sól, či podvědomého srovnávání Adamsova a D`Annova vokálu, ve všem je originál o krok vpřed) a jedno, jestli vás k tomuto pohledu zavede rozvážnější chorálovka „Metal Land“, trošku naivní „Lost In Battle“, titulka s bojovým a capella úvodem, či lehce prokouknutelná balada „Fighting For Our Dreams“, ta chuť je stále stejná.

„Power Of The Chosen One“ je albem na první dojem. V něm ta Manowar-aura funguje a Feanor si celkem snadno řeknou o pozornost. Jenže čím víc se do něj noříte, tím víc z něj trčí fakt, že Feanor jsou prostě jen revival.

Savapip             


www.feanorband.com

YouTube ukázka - Rise Of The Dragon

Seznam skladeb:
1. Rise of the Dragon
2. Power of the Chosen One
3. This You Can Trust
4. Metal Land
5. Hell Is Waiting
6. Together Forever
7. Bringer of Pain
8. Lost in Battle
9. Fighting for a Dream
10. The Return of the Metal King (The Odyssey in 9 Parts)

Sestava:
Sven D`Anna - zpěv
David Shankle - kytara
Walter Hernandez - kytara
Gustavo Acosta - baskytara
Emiliano Wachs - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 1:03:26
Label: Massacre Records
Země: Argentina

Diskografie:
2005 – Invencible
2010 – Hellas
2016 – We Are Heavy metal
2021 – Power Of The Chosen One

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.05.2021
Přečteno: 1064x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10117 sekund.