ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




REINFORCER - Prince Of The Tribe

Je to hra na jistotu, při které by šlo hodně dlouho vyjmenovávat hromadu podobně znějících kapel. Ale němečtí Reinforcer už před třemi lety na kraťasu „The Wanderer“ předvedli, že tradici německého power metalu mají pod kůží i v krvi, takže fakt, že jejich debutové album „Prince Of The Tribes“ pokračuje v této linii, nijak nepřekvapí. Důvodem toho, proč Reinforcer vytahovat na světlo z davu podobných kapel je fakt, že od dob prvního zápisu do diskografie zní kapela mnohem sebevědoměji (však také její složení je prakticky od prvních krůčků neměnné) a proto „Prince Of The Tribes“ - v duchu dobrých zvyklostí žánru, ze kterých Reinforcer sebemíň nevystupují – je povedená deska.

Ne, že by se drala na čestné místo na policích stylových závisláků, na to je přece jen (byť jen v Germánii) velice silná a zkušená konkurence, ale faktem zůstává, že švih, kterým většina skladeb oplývá, je velice bezprostřední, melodie skluzné a výkony jednotlivých muzikantů víc než spolehlivé. Možná by u projevu křiklouna Logana Lexiho nevadilo, kdyby do některých linek v rámci slok přidal trochu víc života a nasazení, ale refrény fungují v tomhle směru na jedničku, obzvlášť, když se sporadicky do sborových ozvěn zapojí i zbytek kapely. Co je u Reinforcer naprostá jistota, to jsou kytary. Živočišná sóla, fungující harmonie, nápadité vyhrávky, občas velice dynamicky nasekané riffy, poháněné živou rytmikou jsou háčkem, na které Reinforcer příznivce spolehlivě uloví. Víc to kapele sluší v přímočarých nekompromisních jízdách než ve vláčnějších vyprávěních, nicméně i s jistou epičností, která do skladeb občas prosákne, umí kluci zacházet docela obratně.

Netřeba vypichovat nějaké jednotlivosti. Tím, že se Reinforcer drží velmi známého a x-krát použitého vzorce, stačí vydržet přes romanticky nadýchaný vstup v úvodu titulního otvíráku a v momentě, kdy se rozklokotá rytmika, zařízne první riff a přes trochu opatrné sloky dospěje skladba do vzdušně zpěvného energického refrénu, víte o albu všechno zásadní. To je zároveň důvod toho, že poločas rozpadu této desky není příliš dlouhý a deska poměrně rychle odhalí celé svoje kouzlo. „Prince Of Tribes“ je chutná jednohubka na první dobrou, dobře řemeslně odvedená, s dobrými nápady. Jen máte-li již ve sbírce (či v uších) dostatek zástupců německé power metalové scény, těžko nabídne něco zásadnějšího, co by aspoň zlehýnka zavonělo jedinečností.

Savapip             


FB REINFORCER

YouTube ukázka - Allegiance and Steel

Seznam skladeb:
1. Prince of the Tribes
2. Allegiance and Steel
3. Black Sails
4. Shieldmaiden
5. Coupe de Grâce
6. Thou Shall Burn
7. Hand on Heart
8. Another Night
9. Z32

Sestava:
Logan Lexi - zpěv
Tobias Schwarzer - kytara
Niclas Stappert - kytara
Marvin Fretter - baskytara
Lasse Schmiedel - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 40:44
Label: Scarlet Records
Země: Německo

Diskografie:
2021 – Prince Of The Tribes

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.10.2021
Přečteno: 702x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09951 sekund.