RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEVOID - Lonely Eye Movement

Když před deseti lety rozpustil Carsten „Lizard“ Schulz kapelu Evidence One, hudební svět sice neopustil, ale dal přednost před fungující kapelou nárazovým projektům. K těm nejvýraznějším patřila spolupráce s americkým kytaristou Eddiem Lavallem v Lavalle a s polským strunobijcem Boguslawem Balcerakem v Crylord. Každý rok se v Carstenově portfoliu objeví nová alba, která zpravidla žánrově oscilují poblíž hard rockového území, ale není výjimkou, když se Carsten od tohoto kořene zatoulá o kousek dál. Spolupráce s francouzskými lehkými rockovými progresivisty Devoid patří k těm, u kterých by na prvních pohled člověk Carstena možná nehledal, nicméně už čtyři roky stará prvotina „Cup Of Tea“ ukázala, že propojit zmíněné styly nedělá kytaristovi Shadu Maeovi (najdete ho i pod jménem Maël Saoût) a Carstenovi žádné potíže a že tohle spojení zní velmi přirozeně.

Před letošní novinkou „Lonely Eye Movement“ Devoid docela výrazně zamíchali sestavou. Personální rošáda však nesebrala kapele chuť (ani možnost) pouštět se do propracovaných technických pasáží, kytarová ekvilibristika, výživné klávesy i velmi neposedné bicí však kloužou na natolik přístupných melodiích, abyste neměli ani na moment pocit jakékoliv upracovanosti či přehnané složitosti. I Carstenův hlas do téhle kombinace ideálně zapadá, je vidět, že mu vyhovuje, když může přecházet od syrovějšího výrazu k čistému zpěvu a že se jako ryba ve vodě cítí ve spletitějších kompozicích, jejichž vývoj není vždy úplně lehké odhadnout. O tomhle je téměř celé album, nicméně snaha nasadit hned na úvod pro kapelu nejtypičtější a nejvýraznější kousek je jasně pochopitelná – pokud vám zavoní proměnlivá titulní skladba, je jisté, že se s Devoid nerozejdete po krátké známosti. Tak vzrušující náladu jako v úvodu se sice Devoid nepodaří udržet v rámci celé desky, ale drobné nuance v podobě elegantního napětí v „Man Without Fear“, dynamika v „Impostor“, jemný vliv AOR ve „Waiting For The Storm“, či proplétané a capella finále v „Stroboscope Life“ mají své nesporné kouzlo. A co teprve, když Devoid pustí ke slovu saxofon… Díky němu je instrumentální závěrečná tečka „Wood And Wind“ naprosto dokonalým pohlazením a vyvrcholením předchozího děje (a to zpěv v rámci desky považuju za jednoho z hlavních hybatelů děje).

Základní myšlenkou pro založení Devoid byl fakt, že Shad se chtěl na začátku minulé dekády zaměřit na poutavější podobu progresivního rocku, do které by dostal více rockových vlivů. Co na tom, že tahle cesta přivedla do hibernace tehdejší projekt Shadyon, důležité je, že Devoid tuhle vizi beze zbytku naplnili.

Savapip             


FB DEVOID

YouTube ukázka - Lonely Eye Movement

Seznam skladeb:
1. Lonely Eye Movement
2. Man Without Fear
3. Impostor
4. Destination Heaven
5. Waiting for the Storm
6. In the Absence of Holiness
7. Mirror Maze
8. Hands of Salvation
9. Stroboscope Life
10. Martial Hearts
11. Wood and Wind

Sestava:
Carsten Schulz - zpěv
Gwen Kerjan - kytara
Shad Mae - kytara
Geoffrey Neau - baskytara
Jorris Guilbaud - klávesy
Benjamin Lesous - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 56:03
Label: Frontiers Records
Země: Francie / Německo

Diskografie:
2017 – Cup Of Tears
2021 – Lonely Eye Movement

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.12.2021
Přečteno: 962x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13582 sekund.