1.07.2022
STRATOVARIUS
Druhá ukázka z alba "Survive" (23. září) k poslechu ..více

28.06.2022
EUNOMIA
Powermetalově-operní projekt z Norska hlásí dokončení ..více

26.06.2022
DAWN OF DESTINY
Ze svého osmého alba s názvem "Of Silence", které ..více

26.06.2022
BLOODY REDEMPTION
Slovenská death metalová kapela BLOODY REDEMPTION se ..více

26.06.2022
INFERNO
Nezemští Inferno zveřejnili svůj první oficiální ..více

20.06.2022
MEGADETH
Čekání na novou desku "The Sick, The Dying And The Dead" ..více






ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Moje oblíbená deska Anthrax. S odstupem času m ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
Byl jsem na koncertě a překvapivě to byl nejlep ..

ANTHRAX - Stomp 442
Mňa jednoducho 90. roky u Anthrax ohromne bavia a ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Asi ne nejlepší, ale učitě hodně zajímavá d ..

ANTHRAX - Volume 8: The Threat Is Real
Když tohle píšu, zrovna mi tahle deska hraje. N ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
Já teda většinou tvé (často) ujeté komentá ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
To pepsi : Jsi vážně idiot ! Bruce od prvního ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
že Pepsi jmenuje Bruce v Úvodníku... Ten ma hla ..

CIVIL WAR - The Last Full Measure
Bude. ..

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
S tím Brucem naprosto souhlasím. Takovou formu u ..




Za poslední měsíc:
ANTHRAX - Sound Of White Noise
2808x

ANTHRAX - State Of Euphoria
2714x

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE - Electric Ladyland
2169x

KREATOR - Hate Über Alles
1471x

KABÁT - MegaHu
1263x

IRON MAIDEN - 20.6.2022, Praha, Sinobo Stadium
1155x



07.02.2106
TRILOBIT-ROCK, RIMORTIS, DIVÁ BÁRA ..
Velké Svatoňovice, začátek od:19.00, vstupné: 250



článků celkem: 9192
recenzí: 7604
reportů: 582
rozhovorů: 569













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EVERGREY - A Heartless Portrait: The Orphean Testament

Pouhý rok potřebovali Evergrey, aby měli na světě další desku. Možná za to mohla covidová koncertní pauza anebo skutečnost, že Švédi zakotvili u nového labelu. Výsledkem je album s číslovkou třináct a názvem „A Heartless Portrait: The Orphean Testament“. Jak titul naznačuje, možná tu máme začátek nové koncepční série. Desítka nových songů lyricky přináší to, co je u kapely obvyklé – pořádnou dávku melancholie a emocí.

U Evergrey se kromě labelu nezměnilo vlastně nic. Stejná sestava, stejná produkce. Nelze tak čekat nějaké změny ani v muzice. Obavy, zda Evergrey budou stále kvalitní jako na předchozích řadovkách, rozptýlí úvodní „Save Us“. Nese se ve středním tempu a nabídne jak tvrdé riffy, tak parádně vystavěný refrén. Zaujme využití sborově zpívaného sloganu „save us“, song působí o to naléhavěji. „Midwinter Calls“ překvapí využitím chorálů, které pomáhají Evergrey lépe dotvořit napínavou až akčně filmovou atmosféru začátku alba. Evergrey se na začátku alba představují jako stále důraznější a tvrdší těleso. Na posledních pěti deskách stále přitvrzují a je otázkou, kam až dojdou. Bude příště death metal? Nelze přeslechnout ani krátký pokus o growl.

„Ominous“ s trochou nadsázky působí, jak kdyby se Dream Theater rozhodli natočit normálně dlouhou skladbu. Šest minut je akorát a přesto si užijete pořádný progresivní metal, který místy připomíná tuto legendu žánru. Na desce se střídají hitovější songy s progresivnějšími. Evergrey jsou o něco svižnější než dříve a občas až zaskočí drsností. Vrcholem desky je „The Great Unwashed“ s velice zajímavou kytarovou předehrou a působivou instrumentální pasáží, která zabírá téměř polovinu délky. K tajemné atmosféře dopomáhají klávesy a všechny milovníky kytarové hry uhranou úžasná sóla obou kytaristů. V závěru kapela nabídne skladbu "Heartless" v typickém Evergrey duchu, pořádně drsnou „Blindfolded“, která řeže jak motorová pila, jež nejde zastavit, a na úplný konec překvapivě něžnou baladu „Wildfires“ ve které naplno ukáže Tom svůj talent pro procítěný zpěv.

Novinka Evergrey je možná jen další v řadě skvělých alb. Trochu tvrdší, trochu rychlejší a s dobrým poměrem hitovek a progových věcí. Žádných velkých překvapení se nedočkáte a pro někoho může být stále stejný hudební výraz prostě málo. Model Evergrey je již snadno prokouknutelný. Je však nutné říct – sakra, ono to stále funguje a to skvěle! Evergrey znovu dokázali, že to co hrají, umí parádně. Silné album, které získává sílu s dalšími poslechy.

Supermartonátor             


evergrey.net

YouTube ukázka - Save Us

Seznam skladeb:
1. Save Us
2. Midwinter Calls
3. Ominous
4. Call Out the Dark
5. The Orphean Testament
6. Reawakening
7. The Great Unwashed
8. Heartless
9. Blindfolded
10. Wildfires

Sestava:
Tom S. Englund – zpěv, kytary
Henrik Danhage – kytary
Johan Niemann – baskytara
Rikard Zander – klávesy
Jonas Ekdahl – bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 50:14
Země:Švédsko
Label: Napalm Records
Žánr: Prog/power metal

Diskografie:
1998 – The Dark Discovery
1999 – Solitude Dominance Tragedy
2001 – In Search of Truth
2003 – Recreation Day
2004 – The Inner Circle
2006 – Monday Morning Apocalypse
2008 – Torn
2011 – Glorious Collision
2014 – Hymns for the Broken
2016 – The Storm Within
2019 – The Atlantic
2021 – Escape Of The Phoenix
2022 - A Heartless Portrait: The Orphean Testament

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.06.2022
Přečteno: 599x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Velmi dobré album,...22. 06. 2022 21:00 VH
Posledne 3 dosky...21. 06. 2022 18:20 Demonick
Brilantní!...21. 06. 2022 14:53 orre
Pro můj vkus už...21. 06. 2022 6:44 JT


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.41736 sekund.