ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AFTER EVOLUTION - War Of The Worlds

K fascinaci Nightwish, Evanescence, Epicou a Within Temptation se zpěvačka Nikolette Olson bez rozpaků přiznává, a dodává, že hlavním důvodem je propojení metalových elementů a orchestru. Hlásí se i k inspiraci u herních a filmových soundtracků, a tím by mohlo být jasno, co v zásadě od druhého alba After Evolution čekat. A třebaže hudba zlínské čtveřice jede plně ve stopách žánrových ikon (byť zvukově výrazně skromněji), výhodou by mohla být určitá bezprostřednost a lehkost, s jakou After Evolution velmi obratně pracují s melodiemi, i citlivé zacházení s nepřeplácanými orchestracemi.

A tím vzniká dilema, které koncepční album „War Of the Worlds“ vyvolá. After Evolution se po většinu hracího času snaží být potemnělí a silně pocitoví. Vychází jim to, jenže v momentech, kdy celkový výraz prosvětlí, jsou rázem v brázdách, vyrytých výše zmiňovaným kvartetem, osobitější. V úvodu sází na dramatičtější, masivnější a sevřenější titulní kompozici, které nechybí přístupná melodičnost a epičnost. Jelikož se však jedná o jednu z nejtemnějších položek, která kapela na desce přináší, navíc i díky určité zvukové nepřehlednosti, které dominuje vysoký (a přesvědčivý) zpěvaččin hlas, je vstup do alba docela obtížně prostupný. Robustnost trochu poleví v živější „The Path“, a přes rozjímavě klidnější „Cursed“ s příjemnou melodií a podmanivě civilním Nikolettiným zpěvem After Evolution odhodí úvodní okovy ve skočnější a velmi energické „Librum Fortitudinis“. V kontrastu tajemného úvodu a následného zvonivého pozitivismu, v celkové dynamice, a především faktu, že After Evolution při zachování dramatičnosti zní svěže a mladistvě, v „Liber Fortitudinis / The Book of Destiny“ rozkvétá nejpůsobivější tvář kapely, což podtrhne přímočará „Dark Side“ s poměrně agresivním riffem. Dalo se čekat i to, že After Revolution se nevyhnou střetu křehkého NIkolettina vokálu s growlem – to, že tahle kombinace docela intenzivně poboří počáteční zasněnou auru „Unce Upon A Time“ ani nevadí, i díky hrubým a útočným riffům tenhle tah funguje, stejně tak jako v „Infinity Flames“.

„A teď můžeš běžet, nenech se zastavit strachem…“, zpívá Nikolette v úvodní skladbě. After Evolution se zjevně nebojí. Žánrová pravidla mají v malíku, nápady jim neschází, emoce rozdávají plnými hrstmi, kontrasty umí účelně využít. Dovedu si představit, že s čistším a přehlednějším zvukem by tahle příjemná deska lezla pod kůži o něco intenzivněji, ale i tak fandové žánru se zálibou v jeho temnějších odstínech nemohou s After Evolution sáhnout vedle.

Savapip             


www.after-evolution.com

YouTube ukázka - War of the Worlds

Seznam skladeb:
1. War of the Worlds
2. The Path
3. Cursed
4. Liber Fortitudinis / The Book of Destiny
5. Once upon a Time
6. The Final Hope
7. In the Chains
8. Dark Side
9. Infinity Flames
10. Nothing Left but Pain
11. The Victory

Sestava:
Nikolette Olsson – zpěv, piáno
Michal Matzner - kytara
Adam Bittó - baskytara
Vic Janas - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 46:11
Label: WormHoleDeath
Země: Česká republika

Diskografie:
2016 - Threnodies
2022 - War of the Worlds

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.08.2022
Přečteno: 827x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09293 sekund.