DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LUNARIAN - Bury The Beauty

V životopise si španělská zpěvačka Ailyn (vlastním jménem Pilar Giménez García) letos odfajkuje konec druhé dekády od svého vstupu na profesionální dráhu. To, že jí sedí symfonický metal, nejlépe deklarovala při spolupráci s Mortenem Velandem v Sirenii, se kterou natočila čtyři alba, z nichž většinu lze označit za vydařenou žánrovou klasiku. Na předloňském debutu kapely Her Chariots Awaits Ailyn předvedla, že z výrazu jemné a hodné holky, který je pro Sirenii velmi zásadní, se dokáže s lehkostí vyvléct, a na (bohužel hodně nedoceněném) eponymním albu Her Chariot Awaits předvedla výkon, který bych se nebál označit za to nejlepší, čím se na scéně dosud prezentovala. Cesta k nejnovějšímu působišti Ailyn vedla přes Her Chariots Awaits. Jejich deska vyšla pod křídly Frontiers a v rámci tohoto plodného hnízda se Ailyn dohodla s Aldem Lonobilem, producentem a kytaristou Secret Sphere a jeho italskými kumpány na založení kapely Lunarian.

Směr? Symfonický metal… U debutu „Bury The Beauty“ můžete mít klidně pocit, že v tomto žánru už bylo vše podstatné řečeno. Lunarian se nesnaží jakkoliv vyklouznout ze stylových mantinelů, což by nemusel být největší problém, kdyby přišli s výbornými nápady, excelentním provedením, osobitostí. To se příliš neděje. Ailyn je skvělá zpěvačka a prezentuje se (byť znovu v hávu nekonfliktního, jemného anděla) ve velmi dobré formě, její hlas je zásadním elementem, který by mohl k desce přitáhnout pozornost. Melodie Lunarian jsou vystavěné odpovídajícím způsobem k Ailyninu křehkému hlasu, hladí, houpou, konejší. Provedení skladeb je profesionální, ale chybí v něm výraznější vášeň a vzrušení. Vše je jako ze škatulky, rytmika ani kytary se snaží neudělat na kůži ani škrábaneček, zvuk je jemný, orchestrálnost skromná, nepřeplácaná. Že to zní trochu sterilně? Taková je „Bury The Beauty“. V kolekci jedenácti skladeb není žádná, která by se nějak zásadněji zasekla do uší, vysmekla se z konstantní nálady a měla tendence posluchače strhnout. O to Lunarian zjevně nejde, je patrné, že chtějí být hodní romantici (alespoň z hlediska hudebního) s andělskou aurou.

Nutno uznat, že se jim to daří a příznivci podobně vystavěné muziky asi dostanou příjemnou, byť nijak osobitou (což je s ohledem na jména zúčastněných trochu zklamání) porci oblíbené muziky. Ale docela by mě zajímalo, zda alespoň jim zůstane v hlavě nějaký trvanlivější fragment z hodně nenápadné a průměrné desky.

Savapip             


YouTube ukázka - Dream Catcher

Seznam skladeb:
1. Don`t Wait Until I`m Gone
2. Dream Catcher
3. Embrace
4. Bleeding Out
5. Embers
6. Burn the Beauty
7. Endless Sleep
8. Invincible
9. Never Ending Circle
10. Scarlet
11. Sacrifice

Sestava:
Ailyn - zpěv
Aldo Lonobile - kytara
Mattia Gosetti - baskytara
Antonio Agate - klávesy
Michele Sanna - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 49:36
Label: Frontiers Records
Země: Španělsko / Itálie

Diskografie:
2022 – Burn The Beauty

Foto: archiv kapely


Vydáno: 26.10.2022
Přečteno: 661x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18083 sekund.