MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MEMOREMAINS - Pop Metal

Aspoň se za nic neschovávají a hned na první pohled prozrazují, co posluchače na desce čeká. Finská pětice Memoremains své druhé album nazvala „Pop Metal.“ I když asociace na Amaranthe, Battle Beast či Beast In Black jsou zjevné, v propojování dvou kdysi neslučitelných hudebních žánrů se Memoremains k tanečnímu parketu blíží ještě víc, než jejich slavnější kolegové. Je trochu obtížné souhlasit s promo hláškou o tom, že „Pop Metal“ je dokonalým soundtrackem k letnímu slunovratu každého metalisty, neb pojem „každý metalista“ ani v nejmenším není na místě, stejně tak v autocharakteristice kapely – smíchejte chytlavé popové melodie, headbanging metalové riffy, groovy disco beaty a špetku symfonické epičnosti a máte recept na Memoremains – bych s výrazem metalové riffy zacházel velmi opatrně. Samozřejmě se najdou, nicméně v soupisu důležitých stavebních kamenů jsou až na posledním místě, jasně dominují syntezátory, klávesy, výrazný rytmus a příjemně energický hlas Johanny Ahonen.

Dobře zvolená dramaturgie alba položí díky úvodní skladbě „We Are One“ jasné buď –anebo. Pokud se přes taneční adrenalinovku dostanete (příznivcům part Noory Louhimo, či Yannise Papadopoulose by to problém rozhodně činit nemělo), budete mít ještě několikrát možnost se přesvědčit, že energie a adrenalin jsou tím zásadním hnacím motorem Memoremains, pokud se chtějí zaměřovat na metalové publikum. Přes „Sympathy“ s hravým „tik - tak“ poskočením Memoremains míří do náruče taneční muziky v tajemnější „Back Off“ (refrénový jemňoulinký závan hitovky „Wild Boys“ z dílny Duran Duran rockové příznivce v napětí jednoznačně udrží). Se studeným atari-soundem v „Miscreation“ přijde nejprovokativnější položka alba – jedovatá ve zvuku, náladě i celé skladbě, která je dokonalým kontrastem k totálně komerční diskotékovce „Deja-vu“, kterou jako by Memoremains chtěli říct, že vědí, že přes „metal“ cesta na titulní stránky společenských magazínů nevede, a tak je třeba něco nepohoršujícího nabídnout pro mainstream.

To, co Memoremains avizují v titulu, to také na desce předkládají. Metal by se v názvu mohl psát polovičním písmem než pop, tím, že některé písně jsou vyloženě diskotékové a tendence prosadit rockovější sound nejsou kdovíjak akční, jdou Memoremains ještě o krok dál od metalového publika, než svého času průkopničtí „Amaranthe“. A pustíme-li z hlavy veškeré předsudky, je celkem snadné uznat, že album drží pohromadě a nabídne pár hodně podařených melodií i zajímavých momentů. Pomineme li veškeré škatulky a na váhu položíme jediný argument, totiž že hudba je buď dobrá anebo špatná, je celkem snadné konstatovat, že Memoremains to nedělají špatně.

Savapip             


www.memoremains.com

YouTube ukázka - Psycho

Seznam skladeb:
1. We Are One
2. Sympathy
3. Back Off
4. Paralyze
5. Psycho
6. Miscreation
7. Not My Fault
8. Deja Vu
9. Empire

Sestava:
Johanna Ahonen - zpěv
Aleksi Mäkelä - kytara
Aapo Timonen - baskytara
Mikko Kujanpää - klávesy
Eemeli Timonen - bicí

Rok vydání: 2022
Čas: 29:24
Země: Finsko

Diskografie:
2020 - The Cost of Greatness
2022 – Pop Metal

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.10.2022
Přečteno: 907x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09084 sekund.