RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Masters of Rock 2014 - pátek (11. července) - Vizovice


- Hellhammer

Tak žádný pořadatel asi nechce být ve ztrátě, ale je rozdíl mezi zaplacením výdajů a nějakou tou zlatkou(Obscene Extreme), a festivalem založeným a pořádaným čistě za účelem výdělku(Masters) a s tím souvisejícími kapelami, line-upem, množstvím lidí atd..Kde se soustředí větší množství řekněme zajímavé a netradiční muziky, asi netřeba dodávat..

25. 07. 2014 11:41

Hellhammer - Jirka

ale s tím prostě problém nemám - pokud ten cirkus s sebou nese i zlepšování infrastruktury- což MOR se zlepšuje rok od roku.... A nebudem nalhávat, že KAŽDY fetival je pořádaný s účelem pořadatelům přinést peníze. Trochu mi pak vadí remcalové, co pořát dokola melou , co je špatně- že se opakují kapely, proč letos Hrál Kataklysm v tak blbej čas atd atd...

25. 07. 2014 11:16

Hellhammer - Jirka

jasný...tak v první řadě musí sedět ta hudba- proto bych nejel osobně třeba na Brutal. ale jinak já beru MOR jao relax, zábavu, párty - je to mix težko popsatelných pocitů :) občas tam narazím na nějakou zajímavou kapelu. Charon, Volbeat, OOmph, Grand magus. die apokalyptischen reiter atd atd A letos jsem totálně propadl Anthraxu, které jsem dosud tak nějak ignoroval

25. 07. 2014 11:12

- Hellhammer

Ono taky Masters of Rock je festival který nevzešel z žádných undergroundových kořenů (jako Brutal nebo Obscene) prostě tu najednou byl a účelem bylo přitánout masy a být největší a hlavně vydělat..To je samozřejmě z hledika ekonomiky v pořádku ale je jasný že u nás se nevydělá na nějakých mladých, nebo lokálních formacích..Ono dneska se to už stírá, ty rozdíly a i Brutal už není tolik o vytříbené muzice, jako hodně o kapelách co přitáhnou velký počet návštěvníků + prachy..

25. 07. 2014 11:09

- Hellhammer

Rozumím jak to myslíš..Já když už bych měl dát prachy za nějaký 3-4 denní festival, tak takový kde mě prostě nebude velká část hudby nudit, nebo otravovat. Nebo jinak to řeknu, na festivaly jsem vždycky jel za účelem muziky, než nějaké párty, pokecu atd..

25. 07. 2014 11:05

Hellhammer - Jirka

omlouvám se za překlepy...

25. 07. 2014 10:54

Hellhammer - Jirka

Dogu nechme stranou. Na mladé je tam prostě druhá scéna..osobně mi bylo líto, že tam nezahrál místní Fleret s Jarmilou. Ono mladá místní kapela s neznámým nextem těžko strhne dav se zlidovělejma popěvkama. Taky mám z místa odkud pocházím místní kapelu, kterou miluju, ale je mi jasné, že to zaujme hlavně lidi na hané dík nářečí..:) s tou zábavou to máš těžké- každý z těch 25tis lidí tam holt musí přistoupit na kompromis..osobně bych si svůj festival taky hodně poupravil :) třeba Legendy jako Kataklysm a Arch enemy jsme s bandou trávili jinak než poslechem. Ale MOR je podle mě hlavně o pohodě a tisíckát přípomínané přátelské atmosféře. Můj letošní devátej ročník mírně kazilo jen počasí ..

25. 07. 2014 10:51

- Hellhammer

No jo, ale každý si tu zábavu představuje jinak:-) Já třeba nechápu jednu věc.. MOR jsou už tradiční festival, Vizovice, Morava, proč třeba nedostává víc prostor lokální scéna, co zkusit jako osvěžení nějaké folkové a folkrockové kapely, místní začínající metal/rockové mlaďochy a ne pořád tyhle vykopávky..... Na rozehřátí, na pobavení lidí, to se fakt většinový český posluchač umí bavit jenom tím jak někdo deklamuje "holka samosexuál" nebo coveruje známé hity ?

25. 07. 2014 10:33

Hellhammer - Jirka

jejda- napsal jsem příspěvek pod tvojím nickem. Ani nevím, jak se mi to podařilo.

25. 07. 2014 10:33

- Hellammer

ale o tom to je..lidi se odreagují, zablbnou..osobně bych tam třeba raději viděl dejme tomu Horkýže, ale i ta Doga ujde. a Myslím, že nikdo od toho nečeká nějaké umění. Korpiklaani jsou super, ale lidi si chtějí prostě i zaspívat a na to je česká kapela lepší- přece jen jsme v ČR.

25. 07. 2014 10:32

- Jirka

popravdě zrovna do Russkaji bych se až tak nenavážel. Osobně SKa nemám rád, ale tohle mi prostě v ten okamžik sedlo..podstatně víc, než Marta s její bandou.A můj názor je, že festival je hlavně o zábavě pro lidi :)

25. 07. 2014 10:27

- Hellhammer

Proč by Tě někdo kamenoval:-) Mě nepřijde Doga moc jako nějaká tancovačka(ve srovnání třeba s Korpiklaani..). Spíš jako naprosto hroznej vesnickej bigbít/kravál, zaseklej v roce 1990, zelená, pivo a bušení do stolu.. Ale když se to líbí a lidem nevadí že je to součástí metalového (pořád ještě) festivalu..U nás je docela specifické prostředí a podobné kapely tady mají a asi i budou mít stále žně. Holt takové je české hudební prostředí..

25. 07. 2014 10:21

- Jirka

osobně trošku pánové nechápu to remcání nad Dogou..Není to sice bůh ví co, ale na druhou stranu mám rád tyhle "tancovačkové" kapely a kolikrát se u nich pobavím víc, než u velkých jmen. viz. třeba letošní vystoupení Helloweenu a klidně mě kamenujte

25. 07. 2014 9:48

down - Hellhammer

Jo takhle, no to je i docela možný.. Ono kde je poptávka je i nabídka. Lidem očividně tahle dramaturgie MOR, kdy se opakují stále stejné kapely a do hlavního lineupu se cpou věci jako Doga, vyhovuje, to by jich nepřišlo tolik.. Příští rok čekám Walda Gang, a dejte na mě i ty Kabáti si jednou ten headline MOR dají..Mě už osobně nebaví už žádné velké metalové festivaly (davy,nepohodlí,špína..), ale jít na velký festival a ještě u toho poslouchat Dogu..:-)

24. 07. 2014 12:33

Hellhammer - down

Myslel jsem to tak, že Šiška má dost dlouhé prsty a vrtá do všeho co jen trochu zasmrdí prachama a propagací sebe sama ...tak mě napadlo, jestli už náhodou nedělá MORu nějakého poradce ohledně dramaturgie festivalu ...to, jak se najednou prosadili na Dio stage i s Dogou mi "něco" připomíná ...viz poslední smutné ročníky Třinecké NPH.

23. 07. 2014 22:37

- Mikka

to Jezevec: Trefně řečeno. :)

23. 07. 2014 20:23

- Jezevec

Mě jenom vadilo, že jsem na MoRu potka dost lidí, kteří se tvářili jakože: Koncert Sabaton s trochu víc předkapelama a dvoudenní afterparty.... Já se na ně těšil taky, ale prostě vrchol pátku byla Epica a Behemoth :)

23. 07. 2014 19:23

- Hellhammer

Souhlasím s tím, že koncertní nasazení Sabaton je příkladný....Trochu bych ale mírnil s těmi skvělými texty. Ano není to tradiční hard'n'heavy-hero-fantasy lyrika. Ale ve srovnání s takovými Hail of Bullets, Bolthrower, nebo Kursk mají Sabaton spíš takové textové říkanky (Wings of glory-tell the story..)..A to jak si vybírají různé národy z WW2 k opěvování, taky trochu zavání vyčůránkovstvím a útokem na národní cítění fandů (třeba v Polsku je fakt silné)....Ale těžko jim to vyčítat když je pro ně kapela full time job

23. 07. 2014 10:02

Sabaton - Anonim

Sabaton jsou typickým příkladem toho, jak důležitou složkou hudby jsou texty. Nebýt jejich zajímavých válečných textů nikdy nedosáhnou takového úspěchu. Jinak Sabaton nejsou populární jen u nás, ale téměř ve všech zemích Evropy (hlavně v Německu a Polsku). Navíc tahle kapela je neskutečně pracovitá a opravdu hodně koncertuje. Prakticky to samé platí i o Powerwolf. Obě dvě tyhle kapely si úspěch po právu zaslouží, že to nějaký závistivý čecháček nechápe, je jen jeho problém.

23. 07. 2014 9:15

- Anonim

Největším a nejmilejším překvapením letošního MORu byli pro mě Gloryhammer. Vydali skvělou desku, takže jsem čekal, že jejich set bude stát za to, ale musím říct, že moje očekávání ještě překonali. Bavil mě hlavně jejich nadhled, humor (to jak si dělají legraci z typických power metalových textů) a hlavně ta radost z hraní. Dalším vrcholem pátku pro mě byli Korpiklaani. Stejně jako před dvěma lety měli obrovský kotel a z jejich hudby (v žádném případě bych ji neoznačoval jako "nekvalitní") šla obrovská energie. Navíc se mi líbí, jak pravidelně mění setlist. U nich člověk nikdy dopředu neví, co zahrají. Jonne se překvapivě staral pouze o zpěv, což doufám je jen nějaká festivalová úprava. Byla by škoda, kdyby i jejich klubové koncerty byly ochuzeny o ty jeho různé akustické nástroje, na které ještě do nedávna hrál. Sabaton (tak asi jako všichni) jsem viděl živě x-krát, takže mě už asi nemohli ničím překvapit. Ale obdivuji Joakima, že dokáže vymyslet pořád nové vtípky a neopakuje se. Projekt Rock Symphony mě spíš zklamal a to mám spojení rocku s orchestrem rád. Vadilo mi hlavně, že si vybrali skladby, na které Marta Jandová pěvecky neměla. Třeba taková Run To The Hills byla zazpívaná hodně falešně. Die Happy jsem bohužel neviděl, protože jsem byl na vedlejší stagei na Rimortis, kteří byli jako vždy skvělí. Přijde mi, že rok od roku na ně chodí čím dál víc lidí a do toho malého prostoru Alfedus Music Stage se už prostě všichni nevejdou.

23. 07. 2014 8:59

<< 1 2 3 4 5 6 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09358 sekund.