RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů


Fakt - Domy

Je fakt, že Kreyson bez Křížka je jako kapela DIO bez R.J.Dia. Nebo legendární Cimrmanovo představení Hamlet bez Hamleta. A to rozhodně nejsem nekritický obdivovatel Laca. Materiál předkládaný na tomto recenzovaném albu i tak podle mě ducha Anděla na útěku nenašel. On ho vlastně už ale nikdy nenašel ani Láďa. Prostě ta chemie v kapele už nikdy nebyla. A sám Dan Krob nebo sám Láďa nebo Jarda Bartoň to už nikdy neumíchali a neumíchají. Neříkám, že album je odpad.Jen tvrdím, že to není Kreyson.

28. 04. 2019 16:37

- Evil

cim vetsi diskuze o techto lidech, tim vytvarime vetsi reklamu....

28. 04. 2019 15:45

- Petr Z.

Tak, Krob se prezentuje i tím, že se svojí kapelou nejen, že koncertoval v cizině, ale v ČR predskakoval Iron Maiden. To, že u nás na ně nikdo nechodil, a že ho z Arakainu chtěli i dát pryč, protože prý skoro nezahral sólo nikdy normálně a Křížek ho z Kreysonu vyhodil (ne, že Krob odešel), protože mu hraní zase tak moc nešlo, to už se nikde nepíše. :D :D :D Krob měl štěstí, že před svým vyhazovem stihl patentnout značku Kreyson na sebe. Ubožák.

28. 04. 2019 15:21

- Starej metálista

Nechť k těm zbloudilcům samo nebe budiž milostivo.

28. 04. 2019 15:01

- YXZ

On toto uvadi ve sve biografii, kterou sdili i Petr Dolenek na svem webu...

28. 04. 2019 14:35

- Starej metálista

Pročetl jsem ty jeho stránky, má tam spousty nesmyslů a nepřesných údajů, je ztrátou času to jakkoli dále komentovat.

28. 04. 2019 14:03

- Starej metálista

Člověče, kde by se vzal roku 1987 v Arakainu? Máš věru špatné informace. Zjevil se tam až na jaře 1989. Navíc Amadeus byl natočen už na jaře 1988 ještě s Mirkem Machem.

28. 04. 2019 13:36

- YXZ

Dan je český hudebník bývalý kytarista skupin Arakain, Kreyson, Ferat, Zeus, Kryptor a Pink Alternative. Do českého showbyznysu vstoupil v roce 1987 jako kytarista skupiny Arakain, s níž v roce 1989 natočil její první řadové album Thrash The Trash, které se stalo nejprodávanějším albem Arakainu. http://danielkrob.cz/ Na přelomu let 1989–1990 člen heavy metalové skupiny Kreyson, pro niž vytvořil logo i přední stranu obalu jejího alba Anděl na útěku. Koncem roku 1992 opustil Kreyson a s nově vzniklou skupinou Zeus vydává desku The Little Heroe a působí nějaký čas i v Německu. Po návratu do ČR zakládá agenturu CAESAR Production a zkouší stát se nezávislým producentem. Na přelomu roku 2000 pod pseudonymem Daniel Daniel vydává album Motýl. V roce 2004 skládá hudbu k filmu režiséra Marka Dobeše Choking Hazard (2004) a bonusová DVD. Začátkem roku 2012 vydal retrospektivní CD Daniel Krob, s Alešem Brichtou ve vzpomínkovém programu "Arakain memorial" vystupoval ve skladbách Proč, Amadeus a Šeherezád, za zraněného kytaristu skupiny The Snuff odehrál jarní turné. V roce 2013 dotočil svůj autorský projekt, instrumentální CD Magická kytara, v němž hraje kytarové skladby na klasickou kytaru. Daniel Krob v roce 2013 vystupoval na turné skupiny Citron, kde byl doprovázen bubeníkem Marty Voděrou (ex Brichta band, Dirty Game, Proximity) a Standou Jokielem na basu. V této sestavě se představil i na Metalfestu v Plzni a MOR 2013 ve Vizovicích. Ve stejném roce následuje slovenské Tour s Arakain Memorial. V letošním roce 2014 vydává nové EP Šachmat, kde představuje 5 skladeb z nového připravované CD Rock koně a také dva bonusy.

28. 04. 2019 13:26

- Evil

muze mi nekdo vysvetlit, co ma toto krome loga a toho cloveka s bilou kytarou, spolecneho s kapelou Kreyson? https://www.youtube.com/watch?v=QhwPkkaqLX0

28. 04. 2019 13:18

- Evil

jen jeste k sestave, toto CD urcite nanatocil Robert Vondrovic, ten se zucastnil pouze vzpominkovych koncertu...a tim to haslo

28. 04. 2019 13:03

- Evil

tak myslim, ze to nezapaluje vice lidem: https://www.youtube.com/watch?v=fyrq3H5PrN4

28. 04. 2019 12:48

- Petr Z.

Tak jsem si se zájmem přečetl článek z wikipedie o Krobovi. Založil s Křížkem Kreyson? Vytvořil logo Kreyson a přední a zadní obal prvního alba... Opravdu tyhle kraviny musí mít napsané ve wikipedie? Proč tam nemá napsáno, proč byl vyhozen? Že nezahral na Andelovi jedinou notu... Když Křížek UDELAL Damiens, tak Krob o rok později najednou udělal taky pop? Jaká náhoda. :D :D :D Pak se Kreyson vrátil a metalovy Daniel Krob najednou taky. A o tom patentu raději psát nebudu. Byl bych sproszej

28. 04. 2019 11:48

- Petr K.

Tak Krobova strategie je zcela zřetelná. S deskami vydanými pod svým jménem totálně vyhořel, tak se méně informované fandy snaží nalákat na jméno Kreyson. Nikdo znalý věci mu to ale podle mě spolknout nemůže. Když porovnám tyto "autorské" věci, u kterých mám každou chvíli pocit, že už jsem jejich části někde slyšel (vrcholem je zmíněná vykrádačka "Trumfy"), s tím, co v posledních letech složil Láďa Křížek pro skutečný Kreyson nebo Citron, tak ten rozdíl je tam naprosto markantní a ukazuje, na čí straně je skladatelský um a kvalita. Krob a spol to rozhodně nejsou.

28. 04. 2019 11:29

- zdenek

Slyšel jsem 3 skladby (Motorka, Trojský kůň, Strážci), a je to docela fajn. Takový spíš pop-metal. Zpěvák je dobrej, ale asi nebyl využit plně jeho potenciál. Nešťastný je asi název kapely. To beru spíše jako marketingový tah. Nicméně v dnešní době , obdivuji muzikanty, že vůbec vydávají dlouhohrající desky. Myslím, že nějáké EP s těmi největšími hity by stačily.

28. 04. 2019 8:49

- Evil

Nevim, cele je to nafouknuta bublina, ktera brzy splaskne...podivejte se kolik lidi temto umelcum stoji pri koncertu pod podiem...Pouze velke a rozmachnute gesta, nic vic. Celkem ubohe.

28. 04. 2019 8:49

Prachy jenom prachy - Domy

Dokud pánové jezdili jenom z původním programem, dalo se věřit oné filozofii o připomenutí alba Anděl na útěku. Tohle album je v diskografii Kreyson vyjímečné a vlastně je vyjímečné i v celé naší kotlině. Nějak nevěřím, že ho tenkrát celé vymyslet a složil komplet jenom Láďa. Vím jak to v kapelách chodí, takže věřím, že každý tenkrát přispěl nějakou tou troškou do mlýna. Tím chci říci, že jakous takous legitimitu tenhle spolek v mých očích měl. Rád jsem si to naživo poslechl. Láďa takhle už dávno tenhle materiál neprezentuje. A jestli ano, tak rozhodně ne nikde na západ od Prahy. Ale nové album ? ! Chápu skladatelskou potřebu a autorský přetlak. Ale chtělo to skromně pod jiným jménem. To by, ale v dnešní době nemělo žádnu šanci na sebemenší divácký ohlas či úspěch, že. O komerci se v českých vodách snad ani mluvit nedá. Tak se pánové rozhodli ,jak se rozhodli. Podle mě špatně a fanoušky spíše ztratí než získají.

28. 04. 2019 7:59

- Steve

Krereyson=Láďa Křižek.Čo je toto za nepodarený tragický klon

28. 04. 2019 6:42

Majk - Petr Z.

Jojo Dolenek nezpiva zle. Má silný hlas a je to sympaťák. Hraje ale s Krobem a Krocem, takže mu to asi musí někde vynechávat.

28. 04. 2019 2:15

- Petr Z.

To nemáte co recenzovat, že tady dáváte recky na Revivaly? Kreyson je jen jeden to s Láďou!!!!

28. 04. 2019 2:14

4,5 bodu? Za co?! - Majk

Vážně tomu Šafr dal 4,5 bodů? Za co proboha? Jedinej klad desky je celkem dobrý hlas, ale jinak se to s Kreysonem absolutně nedá srovnávat. Navíc Kroba od jisté chvíle opravdu nemusím. Děsně nesympaticky člověk. Kdyby album vyšlo v roce 1991, tak budiž ale dnes? Opravdu ne

28. 04. 2019 2:12

<< 1 2 3

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09484 sekund.