DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku EUROPE - The Final Countdown


Velmi dobrá... - Kolík

...i když nějaká hlušší místa má. Je to báječné období Def Leppard, Europe, Whitesnake a jak tu někdo správně připomněl taky Treat. V zásadě ani jedno album těchto kapel z let 85-90 není jen "průměrná fošna". Prostě se urodilo, třeba i vzájemnou inspirací. Ve srovnání s 90. lety nebo současností - raději ani nesrovnávat. Za mě za TFC 8/10.

21. 11. 2019 18:23

Final jsem si koupil v roce 20 - lukáš

Desku Final countdown tento rok. Měl jsem dvd s koncertem, kde přehráli celou desku Final .. Bohužel od začátku koncertu měl zpěvák hlas v .iti. Final countdown dostalo 10 bodů ?! Osobně si myslím, že Europe natočili lepší desky .

19. 11. 2019 11:35

- johny

Ja som si vzdy myslel ze Europe su len o "Final Countdaown". Aka chyba. Ked som si ich zacal vsimat viac, po navsteve koncertu, fakt kvalitna muzika. Co album, to hit - da sa povedat.

18. 11. 2019 14:27

- The Keeper XIV.

No jo, to je pravda. Mám to nějak zažité, že to je ze stajného roku. Omlouvám za ten trapas. Každopádně třeba Treat se DF inspirovali, ale pochopitelně jinou deskou (Pyromania).

14. 11. 2019 19:20

- Pepsi Stone

Nechci vam do toho moc kecat chlapci, ale Hysteria vysla az rok po The Final Countdown.

14. 11. 2019 18:06

- xyz

Prave podcenovany Ninja je najlepsia vypalovacka z albumu hlucháni

14. 11. 2019 17:17

11/10 - The Keeper XIV.

Když jsem před mnoha lety obdržel kazetu s albem „The Final Countdown“, okamžitě jsem si tuto nahrávku zamiloval a patří mezi mé nejoblíbenější desky vůbec. Je to kolekce naprosto skvělých melodií, která téměř nemá chyby. Tím téměř myslím, že snad slabší song je „Ninja“ a titulní hit je též velice obehraný. Jsou tu lepší o něco lepší skladby: třeba Danger on the Track, Cherokee. Je škoda, že na desce se neobjevila i „On Broken Wings“ ze singlu. Když jsem pak nahlédl starší tvorbu, tak mě trochu překvapila, ale i tu jsem si přesto docela oblíbil, i když to co udělal z toho jejich hard rocku/heavy metalu producent Journey Kevin Elson se mi líbí o dost více. Vstřebal tu vliv Hysterie od DL, na což upomíná trochu svoji barevnou kompozicí i obal alba. Europe tu dostali podobu, kterou předtím měli už Treat na svém debutu. Ale to co tom co spáchali Europe po svém reunionu jsem je zatratil – nejsou přece sedmdesátková nebo devadesátková kapela, aby hráli to co dnes hrají. A přitom první dvě Norumovy desky jsou naprosto super…

14. 11. 2019 17:03

:-) - WS

I já ji dodnes slyším rád. Skvělé Norumovo sólo můžu donekonečna. Nebudu to hateovat protože se to líbilo i jiným, jak to dělá dnes hodně "odborníků". Je to, alespoň pro mne, parádní deska 10/10. Ovšem nesmí se poslouchat moc často, tak výrazné melodie se holt oposlouchávají rychleji, než nějaký prog.

14. 11. 2019 15:17

- htaedas

Mě se to taky neoposlouchalo ;-) Věčný hit. Stejný jak v té době Bon Jovi a Livin on a prayer.

14. 11. 2019 15:04

- Avram

Jako, sranda je, že když se opravdu hodně nasoustředíte, on tam někde na pozadí ten sedmdesátkový hardrock fakt je. Každopádně zvláštností toho megahitu je to, že mně se neoposlouchal nikdy a dodneška zesiluji rádio. Nevím, jestli je Norum takový magor nebo naopak tak pevný charakter, že z toho na vrcholu vystoupil.

14. 11. 2019 14:44

... a - b.wolf

ten "vliv" LedZep etc., to jsem si vzpomněl na popovou srágoru, zvanou Víťa Vávra, jak kdysi v TKM blekotal, jak jeho hudba jde ve stopách Deep Purple, LedZep ... výsledek nechutná popárna na blití ...

14. 11. 2019 14:03

Přiznám se, - b.wolf

že mně sedí víc poslední fošny, zvláště War of kings ... TFC je od svého uvedení ohraná tak, že až ... kromě Carrie a Cherokee mě nebaví; touhle fošnou mně Europe evokují Hluchého levharta-sázka na pompézní "stadionový" rock, načančané aranžmá a výsledek? Cukrová vata, velká, nadýchaná, ovšem nakonec ulepené prázdno. Za ty dva 2/10...

14. 11. 2019 14:01

- xyz

Cely web je tmavy s bielymi pasikmi. Co to ma znamenat?

14. 11. 2019 12:21

The Final Countdown - rumcajs

Tak právě zmiňované tracky Danger on the Track, Ninja, Heart of Stone a Love Chaser srážejí toto album pod úroveň alba předchozího. Přiznám se, že u posledních dvou jmenovaných si nevybavím ani melodickou linku, což se mi u žádné písně z Wings of Tomorrow nemůže stát. TFC je pro Europe jistě deskou nejdůležitější, protože je vyneslo do nebeských výšin a její úspěch posléze zřejmě i do pekla, rozumějte, do 13 letého spánku. Jde ale samozřejmě jinak o nadprůměrné rockové album, ale ne o kvalitativní vrchol Europe. Ten první měli čerstvě za sebou a na ten druhý si museli více než dekádu počkat.....

14. 11. 2019 0:23

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1378 sekund.