RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MERCYFUL FATE - Time


Time - Radim

Temnější, přímočařejší, ale extrémnější včetně zpěvu než skvělý comebackový Shadows….Není zde skladba, která by mne nechytla. Souhlasím s předchozími komentáři, co se vrcholů alba týče, ale mně se třeba absolutně zamlouvá i taková Lady in Black-fantastická, ale i Mirror, nebo The Afterlife…A za mne i velmi silný a skvělý obal alba!!! Opět za 666!

19. 06. 2020 21:17

- horyna

Když člověk poslouchá v řadě za sebou desky s M. Dee a pak umělohmotně nazvučené bicí na Eye, ten propad je markantní. Dřív se proslýchala story o automatu, později se přiznali elektronické bicí Snowymu. Představa o bicích na Eye dle vzoru například Them, by tu desku jistě posunula ještě víš. Skladby by pak museli být asi rychlejší :-) Bubny na In the Shadows mi přijdou v pořádku. Na Time už Snowy bubnuje velmi dobře, živelně, pudově a lidsky uvěřitelně. K jednotlivým skladbám se naprosto hodí. Ovšem to, co předvádí na prvních dvou Memento Mori je ještě intenzivnější.

19. 06. 2020 10:16

to Pekárek - Martin

Přesně tak, The Bell Witch EP je super! A mimochodem na albu The Eye je pouze jediná skladba u které je uveden jako spoluautor Snowy - a je to právě Into The Convent. :)

19. 06. 2020 9:44

MF - Metalirium

to však nič nemení na fakte, že Time je výborný album.

19. 06. 2020 8:42

Shaw - Metalirium

Orre- som bubeníkom 15 rokov;)...mne jeho štýl na týchto 2 albumoch jednoducho nesadol.

19. 06. 2020 7:58

to Martin - Pekárek

Souhlas se vším. Každopádně bicí na The Eye mají Snowyho styl. Třeba na Into the Convent je to markantní. Na Time jsou bicí masakr:) Na EP The Bell Witch je pár starých kousků živě se Snowym, má ho hlavně kvůli tomu.:)

19. 06. 2020 7:30

orre & rumcajs - Martin

King v několika pozdějších rozhovorech sám řekl, že to Snowy nahrával na elektronické bicí - dokonce i uvedl důvod proč. Jeden čas se toto téma dost probíralo na oficiaálním fóru King Diamond. A naopak, právě ze Snowyho hry na bicí je jasně poznat, že to natočil on. V té době navíc ještě nebylo technicky možné naprogramovat takové bubenické finesy a hlavně určité "beglajty", které na nahrávce můžeme slyšet. Některé z těchto "beglajtů" jsou typické právě pro Snowyho, který je v tomto unikátní a má zcela vlastní bubenický xicht a styl. Co se týka In The Shadows, to je pravda, to Snowy tvrdí do dneška a dost ho štve, že tu desku nenahrál - opět měl zlomenou nohu. Poprvé měl zlomenou nohu na začátku turné k albu Conspiracy, což je vidět i video záznamech z té doby (mimochodem klobouk dolů za to, jak to turné zvládl!). A v neposlední řadě pro Rumcajze, ta kritika v Bang!u byla tuším od nejakyho Jana Martinka a byla sice v recenzi na Time, ale miril to na jeho hru na The Eye (uz tenkrat asi vedel, ze to nahral prave na elektronicke bubny, byl to myslim puvodne amatersky jednokopakovy bubenik). Uz v roce 1993 v tom stejnem casopise dost nesmyslne strhal comebackove vystoupeni Mercyful Fate na Dynamo Open Air 93 - ktere jinak dopadlo na vybornou. Asi nemel vubec rad Snowyho nebo mu zavidel tu vytecnou hru na dva kopaky. :)

19. 06. 2020 6:47

- orre

Tak to asi kecal King s tím drum machine. Jenže kdo zná Snowyho styl, těžko uvěří jeho hře na The Eye. Mimochodem svého času ohodnotil hru Mortena Nielsena na In The Shadows jako velmi nudnou. Ta kritika na Snowyho byla od Pakosty ve Sparku 1996 v rámci historie KD a MF.

18. 06. 2020 22:08

Snowy - Martin

Snowy je genialni bubenik a muzikant. Staci si poslechnout prvni dve alba Memento Mori, kde skladal i vetsinu muziky (spolecne s Mikem Weadem). Jo a bici na The Eye samozrejme nahraval Snowy, zadnej automat. Pouze to z urcitych duvodu nahral na elektronicke bici. Vice se o tom chysta prozradit ve sve autobiografii, ktera vyjde behem tohoto roku. Predobjednavka uz bezi na jeho webu.

18. 06. 2020 21:52

bubny - rumcajs

Pamatuji se, jak v dobovém tisku (snad Bang! - R.I.P.) právě Shawa za hru na Time kritizovali, a to nějak v tom smyslu, že jenom dvěma kopáky se celé album odehrát nedá. Já až tak cvičené ucho nemám, takže ani tady ani na The Eye mi bubny nijak nevadí. Pravda, takový nářez jako na Them to není, ale Mikey Dee je jen jeden :-)

18. 06. 2020 21:45

- orre

Jenže na The Eye nehraje Shaw, ale automat! Průměrná? Tak on jednoduše bum prásk jako Holm hrát neumí. Z pohledu bubeníka je to velmi originální hra, ale to nebubeník jednoduše nepozná a nemusí se to možná do KD a MF hodit.

18. 06. 2020 20:35

Time - Metalirium

Hru Shawa mi do tvorby KD a MF vôbec nepasuje...pri The Eye je to citeľný prepad, Time je jeho hra o trochu menej priemerná

18. 06. 2020 20:19

Nejoblíbenější M. F. - horyna

U mne dlouhodobě nejlepší deska M. F. Time beru jako jejich strop, společně s Dead Again. Neskutečně hitové album. Stavebně sic stručnější, zmizeli dlouhé skladby, kaskády sól a tempových obměn. Vše se pročistilo a zpřehlednilo. Není to však na úkor nějaké jednoduchosti. Každá skladba je zvláštní solitér. Každá má výrazný nápad a dějovou linii. Deska má několik vrcholů, ale ten nejvyšší spatřuji v songu titulním. Diamondovy výšky zde dosahují absolutna, navíc je to velice sugestivní a okouzlující věc.

18. 06. 2020 16:45

- orre

Lahůdkou je taky originální hra Snowyho Shawa. Toho chlapa nenapodobí nikdo.

18. 06. 2020 14:29

Skvělé album - David Svoboda

Obal alba s možná trochu klišovitou lebkou dokonale vystihuje povahu této zadumané,temné a skvělé desky. Parádní zvuk, hudebních nápadů fůra, prostě další fantastická deska Mercyful Fate.

18. 06. 2020 8:12

Time - rumcajs

Tak tady už je vše na svém místě. Zvukově vycizelovanější a kompozičně nabušená deska, se skvělým úvodem (první tři - čtyři songy), skvělým středem alba - titulní Tme a závěrečnou Castillo Del Mortes. Ostatní songy taky nesjou vůbec špatné, ale tyhle jsou top. Hudebně se na black metal už nehraje, ale album je temné dost, rukopis MF je taky jasně čitelný a k tomu navíc krásně jednoduchý a přesto dokonale atmosférický obal. Tato deska mi přijde ve všech směrech dotaženější, než její předchůdce. Na piedestal ji však nestavím, protože s DBTO dosáhli MF prvního vrcholu, a ten druhý měl teprve přijít. Jde však o velmi silnou desku a 8,5 bodu si ode mě zaslouží.

18. 06. 2020 0:16

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1045 sekund.