DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ZEMĚTŘESENÍ - Zemětřesení 2


- V.

Oceán vyjde jen na CD?

3. 01. 2020 21:08

Pro Doda. - lukáš

To Dodo : Prosím o texty a fotky. Teď některé české kapely vydaj znova legendární desky a texty v bookletu nejsou - viz. Debustrol. Co mě hodně potěšilo ke konci roku 2019 bylo cd - Titanic - Metal C …. Cd obsahuje jak všechny texty, tak i staré i nejstarší fotky.

3. 01. 2020 14:16

reakce - Miloš Doležal

reedice Vzhůru přes oceán vyjde na přelomu unora a března u Warneru, letos je 30 let od vydání...bude to ale remaster, nenatlačím to moc, ale určité úpravy udělám, aby to znělo moderněji...ano i já jsem schopen točit do analogu, ale kapely to nechtějí ...z mnoha důvodů, je to velmi nákladné atd...časově náročné atd...jinak zmínka ohledně Lemmyho...šlo mu o remastrovanou nahrávku v mono soundu...pak mu ji prodavačka našla a on si ji koupil...nejdříve mu nabídli stereo, které nechtěl...jinak každá nahrávka, co vyjde na cd je už digitální...projde digitalizací...

3. 01. 2020 14:00

- Crust

Lukáš: ano, nahrávání v analogu je zvukově nejlepší, ale taky nepoměrně pracnější. Už jen třeba střih/editace - v digitálu je to pár kliků myší, v analogu musíš fyzicky stříhat pásku, navíc se musíš přesně trefit. Nehledě na použití efektů. Taky proto to dneska dělá už jen pár nadšenců, u nás tuším v SONO, ve Finsku třeb Anssi Kippo.

3. 01. 2020 13:44

postřeh - Crust

Přidám postřeh "náhodného" posluchače úvodního singlu. Zpěv je skutečně téměř totožný s Schelingerem, až je to k nevíře. Zvukově to není žádná tragédie - ano, je to poplatné současným zvukovým trendům a pokud vinyl verze bude citlivější, tím líp. Ale dá se to v pohodě poslouchat, zní to organicky, živě a neuměle. Jaké to je poslouchat celé album nahlas hodnotit nebudu, ale srovnávat to s Death Magnetic a podobně je úplně mimo. Stejně jako s Pink Floyd a s klasikami z 80.let.

3. 01. 2020 13:38

- Stokpot

Pane Dodo, kdy vyjde reedice Vzhuru pres ocean na CD (neb ja nejsem ochotnej platit tisice Kc za puvodni verzi na aukru!) a prip. aj kvalitni reedice singlu od Vitacitu z dob komunismu + material natocen s Ladou Krizkem? Myslim, ze zajem by byl ohromni. Dekuji za pripadnu odpoved.

3. 01. 2020 13:29

Pro Doda. - lukáš

Vzhůru přes oceán má hodně kvalitní zvuk . Moc o zuvku nevím, ale co jsem se bavil sa jedním známým z metalové branže , tak mi potvrdil , že nejlepší zvuk je v analogu ! I ve filmu o Lemmym je krátká stopáž - kde si v krámě chce koupit komplet Beatles. Když zjistí , že box není v analogu, tak si box od Beatles nekoupí.

3. 01. 2020 13:19

reakce - Miloš Doležal

žádat se mnou rozhovor, po té co cd šlo do koše, to je možná první případ....:-)...ještě vám něco připíšu k tomu uvažování, než cokoliv ze studia vypustím...když vyšlo vzhůru přes oceán v roce 1991, kritiky nebyly dobré...zvuk neměl výšky, zpěv utopenej.....po 30 letech (někteří dříve) přišli na to, že zvuk je v pořádku, pro některé dokonce šťavnatý steak...atd... u každé nahrávky musím uvažovat, jestli to bude poslouchatelné i za 20-30 let...kudy se asi vkus bude ubírat, jak lidi asi budou muziku poslouchat a na čem...atd..proto jsem Zemětřesení 2 udělal tak , jak je....bicí nesampluji, nerovnám nekvantizuji, kytary snímám mikrofony, nepoužívám simulace ...a když mixuji, snažím se zvuk udělat pokud možno co nejvíce odlišný od všech ostatních...snažím se o originalitu...a kroutím se vším tak dlouho až se mi zdá, že to tak je...nic mi není předlohou, nechci se podobat nahrávkám před tím atd....čas rozhodne, jestli jsem měl pravdu, nebo jsem se mýlil....jinak mě pokec tady bavil, ty recenze nevyhledávám, fans mi posílají odkazy...jinak jedna věc je jistá....nahrávka Zemětřesní 2 vzbuzuje emoce....pod touto recenzí je hromada příspěvků....pod jinými nic, nebo pár....takže se děje vše , jak se má dít...a pepsi stoun mi může jen děkovat, zdravím vás všecny

3. 01. 2020 12:44

České kapely_Spark - Sagi

Prostor ve Sparku české kapely mají, průšvih je v tom,že ,za recenze si musi platit,následně je tudíž sparkovsti psavci chválí,člověk aby pak málem měl pocit, jaké že jsou v Čr super kapely,což až na výjimky bohužel není pravda...

3. 01. 2020 12:35

Lukáši - Supermartonator

Hele klidně někdy mrkni do Sparku, české kapely tam mají prostor,ne že ne. A i tady na Metalforeveru jsou často jednat recenze a také rozhovory s českými kapelami. Jinak trochu klid chlape. Nicméně promiň, samozřejmě ti nechci radit.

3. 01. 2020 11:16

- Avram

Lukáši, existují servery, které ti bez problémů otisknou rozhovory, které pořídíš s českými muzikanty. Napadá mě musicgate.cz, rockpalace.cz nebo musicweb.cz. Nebo si můžeš založit třeba blog na iDnesu. Nebo se zeptej, jestli ti to zveřejní tady. Stačí tu energii, kterou používáš na komentování, že nikdo nepíše o tom, co tě zajímá, věnovat sepsání otázek a jejich poslání muzikantům.

3. 01. 2020 10:21

Dodo - Více rozhovorů ! - lukáš

To Dodo : Jako za komunistů se čekali fronty na banány, tak dnes se čeká na rozhovory známých kapel ! Před 20 lety byl rock a metal v televizi, dnes se třeba o Zemětřesení dozvím maximálně na TV rebel . Nejpopulárnější časopis Spark dnes na české kapely kálí ! Radši bych si rád tady na zinu přečetl s Vámi rozhovor, kde třeba budete mluvit o Zemětřesení a třeba i o těch produkcí od 90. let. Tohle mě zajímá ! Jen mě nezajímá - že vy čekáte co tady napíše fanoušek o zvuku Zemětřesení ...

3. 01. 2020 10:02

Dodo -Nikdo mě nebude radit. - lukáš

To Dodo : Já zásadně kupuju originály ! Nikdo mě nebude radit. Cd házím do koše .

3. 01. 2020 9:51

to Dodo - Pekárek

Miloš Doležal: Díky za názory, tak to prostě je, rozumím. Škoda, že to (ten trend) odnáší má oblíbená CD, která měla původně nabízet lepší kvalitu než vinyl. Je super, že bude ta vinylová edice.

3. 01. 2020 8:55

- Janek

Lukasi, Ty se prosim Te radeji vzdej sve obcanky a svoje vymysly a uvahy rikej detem jako pohadky...

2. 01. 2020 13:37

reakce - Miloš Doležal

ty definice začínají být zajímavé....zajímá mě to...pokračujte

2. 01. 2020 13:36

- Avram

Já se omlouvám, možná nebo určitě tomu fakt nerozumím, ale pro mě je to fakt neposlouchatelné a nemyslím si, že je to jenom hlasitostí. Všechno tam zní nepřirozeně, jako by někdo zkoušel, co který efekt dokáže se zpěvákem nebo kytarou udělat.

2. 01. 2020 12:48

Dodo produkce . - lukáš

Dodo produkce : Kryptor - Septical .. - Bohužel tady Pípa zpívá, není jako na demu - zvuk výbornej ! Debustrol - Neuropatolog, Svět - moc změkčilý Debustrol zvuk výbornej ! Torr - Tempus fugit - zvuk hroznej !! Zemětřesení 2 - vytažený zpěv, zvuk na hranici poslochatelnosti.

2. 01. 2020 11:38

Pro Doda . - lukáš

Ten zvuk trhá uši. A nechápu proč radíte lidem. Já si zásadně kupuju originály ! Na Zemětřesení 2 jsem se těšil ! Ale po těch Vašich komentářích hodím asi cd do koše !

2. 01. 2020 11:28

reakce - Miloš Doležal

vinyl vyjde 17.1. a má mix s větší dynamikou, dělal jsem 2 mixy, jeden pro cd a jeden pro vinyl...ale to si nejdříve ověřte, jestli je to pro vás dostačující rozdíl...jinak podle firemních informací i generace 50+ má první kontakt s novými deskami přes telefon....pak se rozhodují, jestli je to vůbec zajímá a objednají si to, nebo si pro to dojdou do obchodu....zdravím vás boys , nějak jsem vyčerpal vše, co jsem chtěl k tématu napsat... bavilo mě to...čus

1. 01. 2020 22:44

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09209 sekund.