MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BRITISH LION - The Burning


British Lion - jirka7200

Dle mého to opět sklouzlo do škatulky sólového počinu Steve Harrise s rozeznatelným vlivem jeho domovské formace, ač se tomu všichni zúčastnění snažili stůj co stůj zabránit. Několik písní zní lehce nadprůměrně, ale z celého alba jsem se na zadek neposadil.

21. 02. 2020 15:17

- orre

Co se týče toho Blazea, tak dneska je jednoduše mnohem lepší zpěvák než svého času u Maiden!

20. 02. 2020 15:05

- V.

Mě ten unavený zvuk taky nebaví... Stejně tak nazvučení, respektive vokální linky Dickinsona. Nesrovnatelné s jeho posledními třemi sólovkami.

20. 02. 2020 15:05

- orre

Pepsi, ale ta basa dělá právě zvuk Maiden. Jenže poslední desky jsou zvukově lepší dema a tomu vůbec nerozumím. Argumenty typu "chceme live energii" neberu. To se můžou vydávat jen živáky a neplatit drahá studia a producenty. Studio má být vyšperkované na poslechový zážitek. Naopak živák ná být živák a neupravovat to ve studiu dohrávkama.

20. 02. 2020 14:47

- V.

Taky nevím, proč by měl být Blaze zoufalec. Koncerty má strhující a se Silicon tehdy Maideny těžce převálcoval... Super desky točil i potom.

20. 02. 2020 7:07

- rumcajs

Já se vrátím k tomu Blazeovi. Diskuse o tom, že by s Blazem zněly songy BL lépe jsem zaregistroval na youtube a musel jsem jim dát za pravdu, nicméně své jsem k tomu řekl v prvním komentu. Blaze tady byl označen za ne dobrého zpěváka a zoufalce, což je dost mimo mísu. Zpěváka nedělá jen hlas a schopnost jej použít, ale i charisma a procítění zpěvu a zde není o čem diskutovat (no dobře, diskuse je přípustná vždy :-). Viděl jsem jej osobně na koncertě po vydání The Man Who Would Not Die a s oběma koncerty IM, které jsem viděl v Praze (01 a 03), si vytřel prdel. Nasazením, silou hlasu a celkovým projevem. Ano, intonace občas ujela a rozsah Pavarottiho taky nemá, ale výše uvedené to plně vykompenzovalo. V době vydání Brave New World vyšlo i Silicon Messiah a pokud si dobře pamatuju, bylo hodnoceno lépe právě druhé jmenované a zcela oprávněně. Blaze je totiž i silný autor a materiál na SM je prostě prvotřídní. Hodnocení je vyšší i na fanouškovské Metal Archives. I další Blazeova alba, minimálně po Promise and Terror, jsou nadstandardní a jsou tak i hodnocena. To mi ke špatnému zpěváku a zoufalci nesedí…. Pravda je, že v posledních letech už to není úplně ono, ale i trilogie alb s Williamem Blackem má vysoká hodnocení. A to ji fakt nemám rád. Je mi líto, ale srovnám-li Blaze a Richarda Taylora, lépe z toho vychází Blaze. Jak jsem ale psal v prvním komentáři, myslím, že v BL jde o to, že tam prostě funguje ta správná chemie, která by s jiným zřejmě nenastala. Ale interpretačně bych si pár věcí z novinky s Blazem představit fakt dokázal.

20. 02. 2020 0:22

- Pepsi Stone

Ja vzdycky u zvuku Maiden videl problem ten, ze kytary jsou orezany, potlaceny v pozadi a tu ostrost supluje basa a s tim pristupem nejde udelat zvuk a la Painkiller.

19. 02. 2020 22:55

- orre

Desky dělané Martinem Birchem byly všechny vynikající zvukově! Fear Of The Dark byl v tomto vrchol. Factor už byla garáž a Brave New World není o moc lepší. Pamatuju tehdejší očekávání návratového singlu The Wicker Man v plné parádě a poté nechápajíc zvukového šoku ala lepší demo. Jak může někomu jako Harris a Dickinson stačit taková rychlo produkce?!

19. 02. 2020 22:28

- Pepsi Stone

Teprve od Brave New World? Zvuk Maidenů byl vždycky specifický, ale nikdy (možná kromě Somewhere In Time a Seventh Son) jsem ho nepovažoval za dobrý. No Prayer, X Factor, Virtual, to byly taky desky s dost mizerným zvukem. U Maiden jsem vždycky bral to, že měli nápady a zvuk byl na druhém místě. Dnes pokulhávají už i ty nápady.

19. 02. 2020 21:49

- adrian

Ja taky nerikam, ze by to s Blazem bylo lepsi. to je dalsi zoufalec. Ale existujou stovky lepsich zpevaku, nez ten, co si vybral Steve. Jinak Stevovi uz delsi dobu moc nerozumim. Zejmena nechapu, ze je spokojenej s katastrofalnim zvukem poslednich alb Maiden. Od Brave New World zni kazda dalsi deska hur a hur ...

19. 02. 2020 20:02

- Pepsi Stone

Na nové desce mě ten zpěv prostě nevadí. Jak píše Rumcajs, že s Blazem by ty věci zněly líp, kdeže... Přestože Bayley nazpíval s Iron Maiden jednu naprosto skvělou a druhou dobrou desku, tak to z něj nedělá dobrého zpěváka. Myslím, že s ním by Harris v British Lion terno neudělal.

19. 02. 2020 11:56

- adrian

Skalni fanousek povytahne oboci a zacne lomit rukama zejmena, kdyz zacne pet ten zoufalec za mikrofonem. Nechapu, kde Steve tohodle moulu vyhrabal. Jinak s hudbou problem nemam, ale ten zpev se proste neda.

19. 02. 2020 8:28

BL - rumcajs

Chtěl jsem napsat nesouhlasící komentář k Pepsiho recenzi a tak poslouchám nové BL na youtube a líbí se mi s každým songem víc a víc. Je pravda, že s jiným zpěvákem, třeba s Blazem, by songy vyzněly asi lépe, ale kdoví, zda by celá kapela takhle dobře šlapala s někým jiným za mikrofonem. Někdy prostě nemusítě mít toho nejlepšího pěvce v kapele, stačí mít jen dobrého parťáka. Fajn muzika, která s dalšími poslechy jenom roste.

19. 02. 2020 8:11

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08159 sekund.