ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KING DIAMOND - Voodoo


To Radim - Kolík

U Eye máš pravdu, tomu se Voodoo blíží nejvíce. Eye taky považuju za nejslabší desku z 80. let. Fatal je dle mého soudu výrazně lepší, i když jde o nekoncepční dílo. Má samé hudební perly, které King hraje dodnes na koncertech.

4. 09. 2020 8:15

- Chroust

V každé sociální skupině se musí vyskytovat nejméně jeden dement, aby na sebe stáhnul vznikající napětí :-) a taky jeden blb, který se dobrovolně zesměšní a ostatní tak nemusí činit a je jim proto dobře :-))

3. 09. 2020 21:13

Lukáš - Danny7th

To Lukáš: Nic proti, ale delší dobu sleduju tvé příspěvky a nemají hlavu ani patu... Pravopis neřeším, ale úrověn vyjadřování je první stupeň ZŠ. Některým jedincům by měl být přístup do diskuzí odepřen...

3. 09. 2020 19:44

Pro Recenzenta !! - lukáš

To Pro Recenzenta : Nechápu, že někdo může napsat o spders lullaby. že příběh " pár songů " má hiorší příběh, než další desky -Conspiracy,abigail, Them ?????!!!!!! Stejné je to i u desky Fatal ... Příběh je složený z mála písní , přesto má kvalitní příběh.

3. 09. 2020 18:44

Re Kolik - Radim

Nevím, ale nějak to tak nevnímám a nesouhlasím, že by docházelo k recyklaci textových témat z minulosti. Všechny tři příběhy od Spiders po Voodoo jsou originální a hlavně příběhy na Graveyard a Voodoo jsou velmi silné, zdařilé a myslím si, že další velmi, velmi silné, zajímavé příběhy nás ještě čekají. U Voodoo se může zdát, že zde byly použity některá reálie, dílčí myšlenky z Abigail nebo Them, nicméně příběh je originální , velmi sugestivní se zakomponováním a propojením prvků voodoo náboženství - komunity a deska má skvělou atmosféru. Myslím si, že podobnost jmen (Lafey, Laffayet) zvolil King záměrně, což i naznačuje v Loa House... No a už vůbec nemohu souhlasit, že to je slabý odvar osumdesátek. Myslím, že toto album strčí do kapsy jak Fatal, tak Eye...tedy alespoň takto to vnímám já.

3. 09. 2020 18:22

Voodoo... - Kolík

...stejně jako oba předchůdci víceméně recyklují textová témata, která jsou takřka na "jedno brdo". Hudebně je deska někde mezi Lullabye a Graveyard. Takže dost slabý výsledek. Za mě 5,5/10. Proti prvním pěti deskám slabý odvar.

3. 09. 2020 17:14

Další pecka - David Svoboda

Završení triumvirátu je tady. Nejthrashovější Královské album. Zvuk je sice zvlášťně tlumený, nicméně ne tak hutný jako na The Graveyard. Záhada domů Loa a následky Voodoo rituálů mě chytli už po vydání a nepustili se mě dodnes. Šílené mordy One Down,Two to go,titulka,Loa House,nebo The Cross Od Baron Samedi,to jsou jistoty tohoto vynikajícího alba. King je opět dokonalý a podává maniakální výkon,jak má být. Ačkoliv je fakt, že závěrečný čtvrthodinový Aftermath už je celkem zbytečné natahování stopáže. Schválně,kdo z Vás počkal až do konce? Já ano. Za mě 10/10

3. 09. 2020 15:57

- Savapip

to Radim: mohl bys mě prosím kontaktovat na redakčním mailu (redakce@metalforever.info), díky

3. 09. 2020 13:49

Voodoo - Metalirium

Výborný album 11/10, ktorý kráľ nahral...radím ho k tomu najlepšiemu, čo kedy spravil. Brutálna atmosféra, pútavý príbeh, konečne aj podarená produkcia, nádherný obal...podľa mňa nevydal od 89 lepší album ako Voodoo...jednoducho ďalší vrchol jeho tvorby.

3. 09. 2020 10:29

Recenza: Skvělá deska! - Radim

A když je měsíc v úplňku a bílé se skví, slyš voodoo bubny, jak nocí tiše zní…Po skvělém, teatrálním a do detailu propracovaném opusu THE GRAVEYARD přichází dánský černokněžník s dalším zhudebněným horor příběhem s názvem VOODOO. Pro mne velmi lákavý, zajímavý příběh je směsicí voodoo rituálů, voodoo božstev a Kingovy fantazie. Texty jsou opět naprosto jedinečné, hrůzné, temné, ale magicky přitažlivé…Čtyři stíny vévodící tmě, čtyři stíny vévodící minulosti, čtyři stíny v čele hrobů, čtyři stíny hledající místo beze stop….půlnoc.. Dodnes si jasně vybavuji ty pocity, které se mi stále vrací při každém dalším otevření CD a poslechu alba. Pocity, jež se zmocnily mé mysli, když jsem poprvé spatřil přebal desky. Atmosféra, které na mne dýchla ze skvělého coveru alba, z obrázků uvnitř spolu s mapkou příběhu a malinkými portréty postav příběhu, byla mrazivá a reálná. Dýchla na mne atmosféra Ameriky 30tých let minulého století, atmosféra starého koloniálního domu (LOA) a zamrazilo mne z toho v zátylku. A co se hudby týče, tady budu trošku nesouhlasit s recenzí. Za mne šperk hudebně hororové klenotnice, jenž si nezadá s nejlepšími alby 80tých let a trošku mi evokuje album Them. Voodoo vnímám jako jedno z nejtvrdších alb Kinga, kdy rychlé a úderné skladby střídají pomalejší a děj dotvářející kusy. Ano, bavíme se o Kingu Diamondovi, kdy skladby utvářejí vyšší celek – příběh a některé nejsou na první poslech tak chytlavé, a nebudou z nich nikdy hitovky, ale perfektně plní svou roli v rámci celku a dotvářejí atmosféru, děj. Album má pro mne veškeré atributy tvorby Kinga Diamonda, najdu v něm přesně to co hledám a co miluji: strašení, atmosféru přivádějící mne k extázi nebo způsobující mi mražení v zádech, propracované skladby, mistrovské instrumentální výkony včele s kytarovým mágem Andym a Kingovy opět vybičované vokální exhibice, kdy slyšíme obrovský rejstřík jeho hlasu od extrémních výšek, přes středové a hluboké polohy, mručení, chechtání, atd. Hudba je okořeněna i zajímavým aranže – spoustou zajímavých zvuků jako cvrlikání cikád, zvuky voodoo bubnů, zvony, varhany a vyzvedl bych i skvělé a opět zpívané intro, druhé po Conspiracy. Veškeré alba Kinga (krom jednoho) bych oznámkoval v rozmezí známek 8 až 10, kdy alaba oznámkovaná 8 jsou v mých očích pořád světová špica. Silné album, kde bych vyzvedl skvosty jako: LOA House, One Down Two To Go, Sarah`s Night, The Exorcist, Cross Of Baron Samedi a samozřejmě všechny skvělá intra, outra. Baví mne i ty již zmiňované skladby, které dotvářejí dějovou linku, příběh, atmosféru jako: Salem nebo Sending Of Dead. Toto album řadím před takové skvosty jako Fatal Portrait a The Eye a stavím ho bok po boku takovým peckám jako Them či Conspiracy. Za mne 9 bodů!

3. 09. 2020 10:00

Voodoo - rumcajs

Album řadím k těm méně podařeným a méně oblíbeným. Některé věci se fakt povedly, ale vlastně si z alba vybavím jen titulní Voodoo a pak tu, co začíná halekáním "aa - aaa -a"(Life After Death). Album mi přijde kytarově tvrdší než předchůdce, některé riffy mají až thrashový charakter, ale jako celek prostě nefunguje a klasická KD atmosféra se zde často ztrácí. Oceňuju ale krásný obal, jehož motiv jsem míval na triku. Desku jsem slyšel oproti ostatním albům fakt párkrát, takže hodnocení berte s rezervou. Dávám 6.

3. 09. 2020 3:16

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07828 sekund.