DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TURBO - Noční dravci


Zpěv - Danny7th

Zpěvák se měl před nahráváním zpěvů, nejprve vyléčit z rýmy. To jeho mečení je strašné.

9. 11. 2021 8:13

TURBO - Noční dravci - Pavel

Tak to nééé, to je ztracenej čas.

30. 12. 2020 18:20

Sólo Chrástky. - lukáš

To Guns : Noční dravci mi nepřijdou jako turbo, ale jako solovka Míry Chrástky !! Nechápu, že za osm let nikdo jiný z Turba nesložil ani "hoří " . Pro mě osobně je i Turbo z 80. let moc vlezlá hudba. Poslouchám muziku co mě hlavně obohatí. Dříve jsem si poslechl i nejstarší desky od Kabátů. Dnes je pro mě tato muzika moc jednoduchá. Všude se píše že Vostárek na Noční dravce napsal výborné texty ... Já si to nemyslím. Možná dělám chybu, že poslouchám Blind Guardian a ty texty jsou třeba inspirované knížkami. Hlavně Víno .. od Vostárka je hrůza !

3. 12. 2020 22:02

- Guns

Já jsem se k Turbu dostal až díky této recenzi. Samozřejmě jsem o nich slyšel ty dvě hitovky Hráč a Chtěl jsem mít, ale nic více. Vždycky jsem měl o nich vyzy, že to je celkem slušný hard&heavy bigbítek a celkem to i souhlasí. Celkem mě překvapilo, že to zní fakt hodně dobře. Když bych to srovnal třeba s tehdejších Citronem či Olympikama, tak to zní daleko méně zábavově a celkem dost rozdílně. Texty Vostárka jsou v pohodě. Některé hodě podařené. Richard Kybic to byl výborný kytarista a dobrý zpěvák či skladatel. Jsem jediný co v prvních pěti deskách slyší prvky heváče? Já ho třeba slyším v Tak dej mi s tím svátek,Vodopády slov (Zvuk mi trochu připomíná zvuk Citronů v období Radegastu a Vypusťte psy) ,Sláva,Parta i třeba v Lasce z pasáží, ale to je takový melodický alá později Křížek. Našli by si i další. Celkem mě ta škatulka Pop rock zaskočila. Jako jsou tam měkčí písně a ty klávesy tomu celkem i nahrávají, ale riffově je to normální Hardrock. Teda většinou no :) Někde jsem tam slyšel třeba Katapulty z období 1986 - 1991. První deska ta měla hodně podobný zvuk kytar. Někde i druhý zpěvák(bubeník) Jiří Lang připomíná Dědka z Kaťáků. Nejvíce v To bude pánové jízda, kde mi i jedna část ryffu připomíná riff od Kaťáků v Ty jsi tedy povaha a ten začátek je jasný London - Wherewolves in London nebo Pantera - Heavy Metal Rules :) A třeba píseň Měsíc má v sobě podobný pozdější riff zase od Kaťáků - Znám podobu tvou pravou. Jak bylo v recenzi ty Whitesnake,Europe a třeba i první Bon Jovi a Night Ranger jsou tam hodně slyšet. Nová deska mě celkem i překvapila. Má modernější zvuk, ale vlastně celkem klasicky řekl bych :) První písnička je hodně povedená. Špatně si nevedou i Vznešenost v tváří zemřelých,Království ledový. Ostatní jsou na mě asi moc melodické a nevyzní tak dobře jako v prvních deskách. Vesměs klasická deska. Hodně hloupá text mi přišel v Bondovi. Jako od začínající kapely puberťáků asi v pohodě, ale od kapely co hraje 40 let fakt ne :) Jak bylo řečeno v recenzi, hodně dobře si vede pěvec a kytarista Miroslav Chrástka, který celkem důstojně zastupuje Richarda. Dám však přednost osmdesátkovým věcem.6/10 Jo a Pepsi, že ti tam přijde moc ploužáků nebo spíše balad? Já nejsem moc odborník na jejich desky, ale z těch pěti co jsem slyšel, tak tam pomalejších věcí bylo taky dost :)

3. 12. 2020 21:33

To Petr. - lukáš

To Petr : Díky. Škoda že MacBeth nedělal typ muziky jako Kreyson, nebo Blind Guardian. Bohužel hard rockem odkojený nejsem. téma Turbo 2020 : pro mě Turbo je strašně jednoduchá muzika. Mám hodně rád třeba píseň Sláva, nebo Navždy goodbye. Noční dravci jsou bohužel tak přehlušeni klávesami, že se to nedá poslouchat. Cd jsem si koupil originál. Další minus je že Turbo skoro vůbec nevydává nové desky. Neříkám , že album se má točit každý rok. Ale pokud odstup mezi deskami je více než 4- 5 let. Je to moc.

2. 12. 2020 21:02

- Petr

Mě zasáhl hlavně ten klip, na který odkazuji v prvním příspěvku na YouTube, album jsem v té době nějak neřešil, bylo mi těsně nad 10 :) Pak si pamatuji par klipu od McB v esu na TV nova. V době začátku devadesatek jsem byl rád, když mi rodiče dali peníze na vysněnou MC Fear od the dark. Jinými slovy, dodnes mám rad zvuk kapel, který nebyl naboostovany, ale krásně dynamicky - viz klip Galaxy. To mě oslovilo, styl jsem neřešil a ze zahraničních jsem znal jen IM. Mám pocit, ze zvuk bicích z rannych devadesatek mi chybí dodnes - ty velké škopky v analogu, proste krásně zní. Co vím tak první album MacBeth bylo nahráno v Německu - nebo měli německého producenta...

1. 12. 2020 22:10

- ToPi

Většina z nás odrostla na nejrůznějších Arakainech, Kreysonech a Torrech. Ano, to byl takový ten náš metálek. Jenže MacBeth zněli opravdu parádně a světově a jejich první album strčí hravě a s prstem v nose do kapsy cokoli od těch našich tuzemských osmdesátkových hrdinů.

1. 12. 2020 7:47

- The Keeper XIV.

Mac Beth zněli něco jako Bonfire se zpěvem Scorpions (Chrástka hodně jako Klaus). Jejich debut je hodně silný. Škoda že nehrají i dnes.

30. 11. 2020 23:15

Pro Petra. - lukáš

MacBeth má rád Vašek Mrzena z Rimortis. Když se ho fandové ptali , které má nejvice rád české kapely, tak mezi deseti nej byli i MacBeth. Co Petře vlastně hráli MacBeth za styl ? Ty desky mě minuly. Kreyson, arakain, dereš. To u mě nejvíce jelo. Míra Chrástka taky vyhrál cenu s písní Hirošima. Tu Petře taky hráli MacBeth ? Dík za reakci

30. 11. 2020 22:33

- Petr

Byl jsem čerstvý teenager, když v ČT měl premiéru klip MacBeth - Galaxy, nevím co s tím, ale dodnes mám pocit, že je to ku@va dobrý, zvuk a vůbec feeling není tak sterilní jako u dnešních digitálních - generických produkcí. Zkuste poslechnout: https://www.youtube.com/watch?v=VCeHeABXr70

30. 11. 2020 21:51

- rumcajs

Zpěv v ukázce je místy až nepříjemný. Jinak proti Turbu v post-Kybicovské éře nic nemám, dokáží složit slušné věci a minulé album Žár se mi dost líbilo.

30. 11. 2020 18:15

Sorry, - b .wolf

klikl jsem 2x. Admine, prosím, jeden smaž ..

30. 11. 2020 14:09

Odešel - b .wolf

Kybic, odešlo Turbo .. další alba jsou zbytečná ...

30. 11. 2020 14:09

Odešel - b .wolf

Kybic, odešlo Turbo .. další alba jsou zbytečná ...

30. 11. 2020 14:09

8 let čekání !! - lukáš

Nemám rád kapely co vydaj desku jednou za sedm let, nebo 8 let !! Turbo vydal desku a je to prostě průmer. Pro mě taková jednoduchá hudba. Za mě 6 z 10 možných

30. 11. 2020 12:41

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08534 sekund.