TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Helloween


- The Keeper XIV.

Tak na poslední Avantasii se také Sammet moc nepředvedl - ta skladba pro Michiho tam teda nic moc. Poslední Helloween u mě zatím zůstávají silně nehitoví..

23. 06. 2021 19:48

TO: Lukáš - František Šafr

Něco podobného jsem si říkal při psaní recenze. Kdyby na albu byla skladba typu "The Tower", "The Seven Angels" či "Wastelands" s Kiskem, Derisem a Hansenem za mikrofonem, tak by to byl Keeper 3 jak vyšitý. :-) Možná je i trochu škoda, že jim Tobi třeba 2, 3 skladby nesložil. :-)

23. 06. 2021 19:44

Helloween vs. KKs Downing. - lukáš

Ještě jedna deska vyjde, která může porazit novej Helloween !! KKs Downing ! Za mě si myslím, že tam je velkej odkaz Painkillera. Možná to " není moderní ", ale ty písně maj skvělej feeling. Nejsem oddanej fanoušek Judas Priest, ale tohle bude bomba !

23. 06. 2021 11:07

Po mnoha posleších... - Kolík

...musím konstatovat, že nový Helloween opravdu není za více jak 7,5/10. Až po Indestructible jde výborné album, některé momenty jsou přímo vynikající (Fear of the Fallen, Best Time, Angels). Ale od Robot King (včetně) spadne řetěz a ten už se nedaří nahodit až do konce. Velkým zklamáním je pak závěrečná Hansenova Skyfall, která ani zdaleka nedosahuje kvalit jeho dřívějších opusů Halloween nebo Heading For Tomorrow. Problém tak není v tom, že se Hansen na albu podílel jen malou měrou, ale v tom, že je už docela hodně let autorsky z formy, což bohužel dokazují všechna alba Gamma Ray, nejpozději od Majestic. Ostatní pánové dali dohromady sedm skvělých úvodních kusů. Ale Hansen bohužel nepřispěl ničím zásadním, což se nakonec promítlo do celkového vyznění alba, které jakoby nemělo konec. Závěr se rozplývá se v překombinovaných postupech a nezachrání ho ani bonusové rádobyhity - které dle mého názoru žádnými hity příliš nejsou. Stačí porovnat s I Want Out, Free Time, nebo i třeba Time To Break Free (Land Of The Free), kde jako host zpívá Kiske. Ani takto srovnatelná kvalitní skladba od Hansena (a/nebo Kiskeho) na albu není, a taková We Are Real, kterou zde mnozí vychvalují, jí nesahá ani po kotníky. Celkově na mě nový Helloween působí jako "poloalbum", které má dvě tváře, jednu skvělou a jednu až podprůměrnou. Je to v každém případě škoda, protože autorský tým má určitě navíc. Tak snad příště.

23. 06. 2021 7:41

- lukáš

Podle mě problém je hostování Kiskeho na Avantasii ! Seven angels, Reach out a jiné. To jsou perfektní písně. A já u nového Helloween bohužel srovnávám. Podle mě právě Tobi napsal Kiskemu nejlepší písně na alba Avantasie. Je pěkné mít zpěváky 3 vedle sebe. Ale je tu bohužel - Musíme si přiznat jednu věc -Pokud Sammett by napsal písně na Heloween 2021, byli by určitě lepší než většina písní. Pokud tedy " chci mít " Keeper 3 s Kiskem, pustím si Avantasii !

22. 06. 2021 23:53

Helloween - Mirec

Ja tiež súhlasím s Martinom. Problém je, že veľa z nás malo nejaké očakávania. Ja som po poslednom albume (názov je pre mňa tabu) radšej nič neočakával. A preto som teraz veľmi spokojný a šťastný z obsadenia bývalých osobností. Nemohli sme predsa chcieť nejakú kópiu alebo pokračovanie Keeperov. Doba ide dopredu. Ako povedal major Haluška " čo bolo bolo, terazky som majorom". Album je na vysokej kvalitnej úrovni. Ja dávam 9/10. Bod dole za ten humbug ohľadom japonských bonusoviek. Vie mi prosím niekto vysvetliť čo je toto za módu vydávať Japan Edition? Čo sme my od macochy? Ja toto celé beriem ako podraz pre nejaponcov a riťolezectvo. Alebo snaha vytrieskať čo najviac peňazí. Hudobný album je predsa umenie. Viete si predstaviť že by napr. da Vinci vyrobil zvlášť verziu Mona Lisy pre orient? Absolútne nechápem! Japan Edition - na albume Limbo mojej top sk. Derdian - no skoro som sa dogrcal z japonského spevu. Keby bola táto skladba v AJ - no škoda. Nemám nič proti cudziemu textu ( napr. časť textu v taliančine v skladbe In Everything -Human Reset - no proste krása.). Takže tento album ma potešil a myslím že dostatočne vyplní čas čakania na novú Insaniu.

22. 06. 2021 22:15

Helloween - p!erreCORE

Po Walls of Jericho nejlepší deska. Žádná ze skladeb není jen průměrná, všechny minimálně nadprůměr. Největší pecka: Fear of the fallen. Hodnotil jsem si skladby na stupnici pěti dýní. 5 dýní z pěti získala Out for the glory (u které jsem se od prvních do posledních tónů musel usmívat s vědomím, že to klaplo a album bude dobré), Indestrucdible (kde jsem si v refrénu okamžitě vzpomněl na Stratovarius), geniální Angels (kde zpomalení na začátku refrénu je prostě opravdu andělské a kulervocí a srdcervoucí a jak se refrén rozjede, vzpomínky na Kepeery jsou tu) Hodně o prsa i Skyfall s intrem, které nehodnotím, podotýkám, že raději nehodnotím. 4 dýně z pěti jsem prdnul zbytku. Najdou se mezi nimi lepší (Down in the dumbs, Best time či Rise without chains) i horší čtyřky (Cyanide), ale jak jsem psal výše, žádná skladba není jen průměrná, tři dýně nedostala žádná skladba. Helloween jsou natolik ve formě, že i slabší (jen nadprůměrné) skladby na desce jsou tak dobře udělané, že nenaserou a nenudí. 6 dýní z pěti pak dostala Fear of the fallen, která je podle mně totální bomba a jedna z nejlepších skladeb Helloween. Řadím jí okamžitě a nemilosrdně mezi šlehy jako Before the war, Kings will be kings nebo March of time. Propracovaná skladba s hudebním příběhem, vývojem a klasickým Derisovým trademarkem. Přitom přehledná, logicky strukturovaná s refrénem, který má povolení zabíjet. Zvuk je podle mně úplně v pořádku a naprostá špička. Samostatná kapitola je Kiskeho zpěv. Přiznávám, že já ho neměl nikdy rád ač uznávám, že zpěvák je to fantastický a Bohem obdarovaný. U Helloween se mi za mikrofonem více zamlouval Kai Hansen i Deris. Možná je to i tím, že mi nikdy nepřirostla k srdci kvůli vyměklému zvuku Keeper alba. Na téhle desce jsem z něj nadšený. A spolupráce s Andim a přizvukování Hansena desku neuvěřitelně táhne. Závěrem bych chtěl říct, ze z nového alba jsem nadšený a po totálním provaru, minulé a jediné slabé desce v celé diskografii jsem šťastný, že obavy byly zbytečné a Helloween za mně vydali druhou nejlepší desku ve své historii.

22. 06. 2021 18:27

- Chroust

Souhlas s Martinem. Ještě dodám, že na japonské verzi se po skončení Skyfall rapidně zlepší zvuk, vše je čistší, zřetelnější a každý nástroj je lépe čitelnější. Celkově je zvuk podle mne super, ale ty skladby o Skyfall jsou o 30% zvukově lepší a dynamičtější....

22. 06. 2021 17:04

koupě - Pavel

Já nakupuji normálně na CD Japan, je to v angličtině, mám odtamtud už asi 20 CD, vše originál ve výborné kvalitě. Doručení vcelku rychlé, jen občas se přihodí, že ti na to v Česku ještě napaří clo, tudíž se to trochu prodraží. Jinak za mě Helloween tak 8.5 z 10.

22. 06. 2021 15:29

- racik

Dotaz - doporučíte mi prosím někdo, kde koupit japonskou verzi bez rizika, že je to padělek?

22. 06. 2021 14:48

- Martin

Absolutne nemožem suhlasit s prvymi dvoma recenziami skoro v ničom. Tretia je ok. Ja by som albumu dal takych 8.5 a dal by som aj 9 keby aspon jednu z bonusoviek dali na album pretože strašne ale strašne tam chyba aspon niekde v strede niečo ukludnujuce. We are real sa stala očividne hitom podla ohlasov a uplne by pasovala ako " rit na šerbel " do stredu albumu po tych rychlych tvrdych častiach aby sme sa proste len trochu zabavili klasickym happy songom. Co ma uplne zarazilo je hodnoteni Skyfall. Za mna je to epicke dielo. Zaujimalo by ma od koho recenzisti niečo take počuli ? Chce to naozaj umenie niečo take zložit ma to skvele pasaže s Hansenom ma to všetko určite to može byt klasika! Každopadne za mna skvely album ktory sa samozrejme zase nevyhne tej otrepanej veci že nepriniesli nič nove. Vždy to je bud je to otrepane nepriniesli nič nove a ked kapela pride z niečim inym tak zase je to zle lebo to neznie ako ta kapela toto je vec ktora mi pri hodnoteniach v hudbe nesskutočne vadi

22. 06. 2021 14:18

- uriah

Nečekal jsem mnoho, avšak dostal trestuhodně málo. Výrazně chybí změny temp, dynamiky, možnost rozlišit jednotlivé skladby, vše je příliš jednotvárné, nepřekvapující a předvídatelné. Progrese Kuschovské éry už vzala dávno za své, to víme, ale ne skrze Hansena, spíš kvůli Kiskemu jsem čekal nějakou občerstvovací injekci. Jenže když chlapec nesložil ani notu...Snad druhý třetí song, něco málo ještě přinést dokáže, zbytek se utápí v nudě a průměru. Na internetu je parádní rozbor od mimořádně příjemně poslouchatelného Karla Balčiráka, který na novinku dovede pořádně navnadit. Klidně mu i věřím jeho nadšení z alba, něco je jistě také reklamní kampaň, ale podobné pocity(leckdy ve vzájemné shodě) tentokrát vůbec nesdílím. Angažmá několika pěvců při chabé nápaditosti a kulhajících aranžmá desku nezachrání. Hudba je strašně sterilní a nějaké pocity blaženosti MĚ tedy nepřináší. Chápu, že každý to slyší jinak a těm zapáleným dýňákům jejich spokojenost ze srdce přeji. Osobně však pro novinku nepoběžím, tuším, že by mi ležela bez povšimnutí v regále.

22. 06. 2021 7:40

to Meres - Greg

okoštujem ... vratila sa mi,davno stratena, chuť na Helloween

21. 06. 2021 12:14

- Meres

Myslím si, že by si mohol dať šancu doske Better Than Raw (1998), to je tvrdá power metalová nakladačka, ktorá sa kvalitou nebezpečne blíži ku klasickým platniam z osemdesiatok

21. 06. 2021 11:39

to Meres - Greg

:D:D:D viem toho dosť :D, chcel som tým len povedať, že niekedy stačí keď odíde jeden pôvodný člen a hneď to cítiť ... a kedže ma Helloween po roku 1988 nezaujímal /napriek viacerým pokusom/, tento nový som neodhodil do koša ... až dodatočne som zistil, že prečo: NÁVRAT KAI HANSENA ... k dnešnému počúvaniu muziky : človek by mal posudzovať albumy s odstupom času, dostatočne napočúvané, ale čo narobíme, keď nás čaká ďalších 10 albumov

21. 06. 2021 7:55

Helloween - Petr

https://m.youtube.com/watch?v=T4lgyb3hBqM

21. 06. 2021 4:49

EP - Helloween - Starlight, at - lukáš

Nejradši mám ep Helloween - Starlight a jiné. Nová deska " měla " přinést písně stejné jako na Keeper a walls. Jedno minus ale album obsahuje - Pokud budete hledat písně tohoto typu, tak budete zklamáni. Mě se deska docela líbí. Ovšem na jednu stranu je zapojení Andiho dobré, na druhé straně špatné. Deska je totiž podle mě " výcuc " historie kapely, s přispěním moderny dnešní doby. Nejvíce mě mrzí " malé " zapojení Kaie. Ovšem prý už kapela maká na nové desce ! Markus měl vždy perfektní písně - Hell was made in heaven, Final fortune. Ovšem Indestructible je hrozná !? Za mě 6, 5 z 10 možných

21. 06. 2021 1:13

- Meres

No Greg ty si riadne zaspal dobu :D a vieš že Cavalerovci už nie sú v Sepulture? Dúfam, že tento šok vstrebeš s čo najväčšou ľahkosťou :D

21. 06. 2021 0:40

- Dzuzo

Treba tomu dať viac času. Ja som bol tiež sklamaný ale po viacerých počutiach idem s bodovanim hore.

20. 06. 2021 23:06

- Pepa z Depa

Po prvním poslechu teda žádnej zázrak. A ta propagace na fb Spárku už mi pěkně leze krkem

20. 06. 2021 22:21

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16571 sekund.