ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - Lick It Up


VV - Jirka Pokorný

Jinak - za pár minut oslaví Vinnie své 69. narozeniny (6. 8. 1952). Tak tos, Pepsi, trefil recenzi skoro přesně na den...

5. 08. 2021 23:40

83 - Domy

Tohle album je jedno z prvních, které jsem se rozhodl nechat si ve sbírce. Ano souhlasím, že Revenge , Crazy Nights a Hot in The Shade jsou lepší, ale i tak je tohle album hodně dobré. Je tedy pravda, že já příklon k metalovějšímu pojetí jenom vítám.

5. 08. 2021 20:18

Kiss - Jirka Pokorný

Původní japonský vinyl na to jde rafinovaně a ukrývá odmaskovanou kapelu na obalu LP pod celoplošným přebalem Obi, na kterém jsou aktéři v makeupu. Jedná se o koláž obrázků, Gene a Vinnie z období turné Creatures, Paul a Eric z období Elder. Je to tedy vlastně jediný oficiální poloobal alba Kiss, na kterém je Vinnie vyobrazen v makeupu. Co se týká Vincentova působení v Kiss, dle jeho slov nikdy nebyla podepsána smlouva mezi ním a kapelou. Ta naopak uvádí, že se jednalo pouze o ústní dohodu a trochu tomu nasvědčuje i výpis sestavy na zadní straně aktuálního počinu – Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Carr & Vinnie Vincent. Ten sám poukazuje v mnoha svých žalobách podaných na kapelu na to, že smlouvu nepodepsal, protože podmínky dohody o pracovní činnosti pro něj byly nepřijatelné. Skupinu několikrát žaloval jak za ušlý zisk, tak za pomluvy proti jeho osobě. Jak to bylo na koncertních štacích, jsem psal na tomto webu v diskusi k druhé desce Vinnie Vincent Invasion. Muž, který pomohl zvednout Kiss zpět na horní příčky, měl problém se zvládáním raketově narostlého ega. Přestože mu byl poskytnut časový prostor k sólovému výstupu (byl součástí pevné položky playlistu turné Lick It Up - Gimme More), Vinnie se do něj stále ne a ne vejít. Několikrát tedy došlo k situaci, kdy jej ostatní museli utnout, což samozřejmě vedlo k napjatým chvílím, ke sporům a následnému vyhazovu za "neetické chování". Ať už to ale bylo jakkoli, každá ze stran má na všechno svoji verzi odpovědí. Za mě Vinniemu patří velký dík a albu vysoký počet bodů. Má, i zásluhou jeho kytarové práce, hodně co nabídnout. Zajímavost: Nový hlavní kytarista nemohl najít správné rozpoložení pro sólo v úvodní Exciter, byl proto povolán Rick Derringer (The McCoys), který ho trefil na výbornou.

5. 08. 2021 18:08

6/10 - Zdeněk

Taky nemůžu souhlasit. Je to možná tím, že nemám moc rád raný hair metal. Ale Lick It Up fakt není dobrá deska. Nebyla super ani v době, kdy jsem ji koupil na ostravské burze. Nešla poslouchat dobře od začátku do konce, ani tehdy ani teď. Byl jsem rád, že jsem se ji tehdy rychle zbavil - za Balls To The Wall. Creatures Of The Night - to je úplně jiná káva.

5. 08. 2021 13:42

Tak nevím... - Kolik

...tady se s ostatními asi neshodnu. Lick It Up, s výjimkou stejnojmenné písně, rozhodně neobsahuje tak silné kusy, jako Creatures, Revenge nebo snad dokonce Crazy Nights, která je parádní od začátku do konce bez výjimky. I Hot In The Shade považuji za povedenější desku jako celek. Za mě maximálně 7/10. Spíše z úcty...

5. 08. 2021 13:24

- - Metal fan

Za mě taky nejlepší KISS album z 80. let a jako obrovský fanoušek kapely KISS ti děkuju za recenze na jejich alba. PS: moc pěkně napsaný úvodník.

5. 08. 2021 12:38

Lick it up - Desmond

Young and wasted zpívá Gene, Eric ji zpíval pouze na koncertech. Nevím proč by měly být Gimme more nebo Fits like a glove slabší kusy, ale to je na subjektivním názoru každého. Nicméně byly obě trvalou součástí playlistu turné 83 - 84. Fits like a glove v něm vydržela až do roku 1990.

5. 08. 2021 10:44

Nejlepší 80s deska - David Svoboda

Za mě osobně nejlepší deska KISS v osmdesátých letech a spolu s The Revenge moje nejoblíbenější deska. 10/10

5. 08. 2021 7:21

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08531 sekund.