ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku IRON MAIDEN - Senjutsu


- Santrik

Áno niektoré skladby sú zbytočné natahovane, skrátil by som gitarové vybrnkavanie na začiatku skladieb a na konci. Ale u mňa je zauimave že aj pri tak dlhej stopazi ma album bavy a nestrácam pozornosť. Album mi zbehne ako by mal 40 minút.Co sa nedá povedať o napr. Final Frontier tam som sa často prichytil že som myšlienkami inde, hlavne v druhej polovici albumu, a to je FF o dosť kratší ale aj chudobnejší o silné momenty.

17. 09. 2021 10:55

- MichalPuchovsky

Vnímam to podobne ako htaedas. S prekvapením pozorujem ako fanúšikovia nadhodnocujú album, ktoré z mojej perspektívy ani len približne neobstojí v porovnaní s čímkoľvek od IM z 80.tych rokoch. Ale tu platí každému čo jeho jest. Ak Senjutsi robím fanúšikov šťastným, tak je ono, misia splnená. Poznámočka k štýle, akým sa staviam k novým albumom. Prvé a druhé počutie sú pre mňa kľúčové - ak ma na albume niečo chytí, tak sa do neho ponorím viac a venujem mu 15-20 počutí. To sa mu u Senjutsu nestalo, nemá pre mňa iskra. Podobne to mám aj s novými Párplami, ktorí ma nudia z rovnakých dôvodov.

17. 09. 2021 10:45

- htaedas

Jinak mě se album líbí, ale je pravda, že už to není hudba na odreagování, ale spíš na ten soustředěný poslech. Naštěstí zůstávají kytarová sóla a vyhrávky, bez těch by to mělo album u mě těžký, protože jsou ty skladby opravdu natahované a jen díky těm kytarám je to pro mě snesitelné. No každopádně pro mě letošní nejlepší IM song je Bane of Lord Cremortius od Mariuse Danielsena. Dokonce i ten "Dickinson" tam zpívá :-) https://www.youtube.com/watch?v=wnM6FVU86_4

17. 09. 2021 10:37

- Santrik

Samozrejme ze to platí všeobecne, nie len pri Iron Maiden. Napr nový Helloween ma chytil tiež až pri 5-6posluchu.Preto niky nehodnotím albumy po 2-3 posluchoch

17. 09. 2021 10:33

- htaedas

Já tento postoj, že je potřeba to pořádně naposlouchat moc neberu. Jako jasně, že jeden poslech nestačí. To je třeba člověk nasranej, protože měl jistý očekávání, které se hned nedostavilo. U druhýho poslechu už jsem v klidu a dávám tomu šanci. Třetí, čtvrtý poslech už mi dá jasně na srozuměnou, jestli to s tím má dál pro mě cenu nebo ne. Ale aby argument byl ten, že to je přece Iron Maiden, tak to se musí pořádně naposlouchat, protože to tam prostě je, tak to je pro mě blbost. Platí to samozřejmě všeobecně. Teď jsem to vztáhl k IM.

17. 09. 2021 10:10

- Santrik

Michal 3 vypocutia sú na taketo dielo malo, po 2,3 posluchoch som mal tiež s toho zmiešané pocity, ale počúval som ďalej a ďalej a album krásne vyrástol. 8.5 ako nič.

17. 09. 2021 8:04

Mierne sklamanie - MichalPuchovsky

Po troch počutiach som veľmi rozpačitý zo "Senjutsu". Pri počúvaní sa nudím. Pod pojmom progresívne si nepredstavujem opakovanie prevarených motívov dokola a povinné sólo každého gitaristu v každej piesni. Dementné klávesy príšerné, však si mohli zaplatiť kohokoľvek. Všetky dobré nápady a Dickinsovov stále geniálny hlas sa topia v bačorine egotripu kapely. Štyridsať minút toho najlepšieho by z albumu urobili hneď kandidáta na dosku roka. Maidni si už samozrejme môžu robiť, čo len chcú a je super, že v sebe majú stále chuť tvoriť. Ale v porovnaní s dielami generačných súputníkov na "Firepower" alebo "Helloween", nevraviac o "Powerslave" či "Iron Maiden" je Senjutsu slabota.

16. 09. 2021 12:42

Senjutsu - Milan

Mě to teda chytlo při pátým poslechu. Rozhodně mě to baví víc než FF a BoS. Pro mě po AMOLAD zase deska, která má nějakou atmosféru a láká mě si ji pustit znovu a znovu. To jsem u FF a BoS neměl. Zajímavý, že mi těch 80 minut uteče jako voda. Produkce a zvuk mě taky moc nebaví, nahrávají naživo a je to znát, chtělo by to vypiplanou studiovou nahrávku. V kontextu celé tvorby IM dávám 7/10, když vezmu je odbobí pro Brucově návratu tak 8,5/10. Za mě spokojenost.

13. 09. 2021 18:56

to Pagan - jirka7200

Firemní marketéři zařazovali tuto desku do rubriky prog metal ještě před jejím vydáním. Potom se nelze divit, že se v různých zahraničních recenzich objevujou zmínky o progresivních vlivech v souvislostí s touto kapelou. Jakmile někdo použije klávesy, písně mají delší stopáž s mezihrami, tak to je pro někoho známka progrese.

13. 09. 2021 11:22

- Pagan

Nevím no, ale já v tom prog neslyším ani co by se za čerstvě ostříhaný nehet vešlo.

12. 09. 2021 16:47

Otázka pro druhé ! - lukáš

Může mi někdo vysvětlit , proč skoro celá deska je ve středním tempu ? I například Senjutsu má střední tempo. Někdo dává 6, nebo i 10 bodů a prý je to nejlepší deska od Brave new world. Progresivní metal mám rád u Blind Guardian. Koupím si originálku.

12. 09. 2021 15:39

- m

Mě tam nejvíc vadí ten místy zahuhlaný zpěv a až nechutně protivné klávesy. Přímo odstrašujícím případem je nesmyslně vychvalované Stratego. U toho vyloženě trpím.

12. 09. 2021 13:35

Musím se... - Kolík

...Pepsiho zastat. Tentokrát v recenzi i bodovém hodnocení naprosto přesně vystihl, o čem jsou noví IM. V rámci diskografie je to špatná deska z kategorie The Final Frontier, Dance of Death. I předchozí dvojalbum The Book of Souls má více nápadů a lepších písniček. 6,5 bodů od Pepsiho je vyjádření úcty k legendě. Já bych dal ještě o půl bodu méně. Je to špatné, hodně špatné - a to mám IM opravdu rád.

12. 09. 2021 10:20

- Pepsi Stone

Já jsem Maideny neshodil a už vůbec ne totálně. Jen jsem od této kapely očekával víc, což je sice trochu blahovost (nečekám další Numbers, 7th Son nebo Somewhere in Time), ale čekal jsem lepší současný standart a toho se mi nedostalo. Kdyby tam nebyly tři Harrisovy věci (kromě Hell On Earth, ta je skvělá), byla by ta deska mnohem mnohem lepší. A The Night Flight Orchestra? No ano... Baví mě víc, což je znát i z dnešní recenze

12. 09. 2021 8:54

Pepsi - b.wolf

to tentokrát vystihl přesně; na novince IM nic progresivního není, pouze nudné natahovane stopy, ve srovnání s Rime Of ancient mariner nebo Helloween nuda. Když chci progmetal tak si pustím Shadow Gallery, Riverside nebo Evergrey... To slovinští SkyEye jsou víc IM.

12. 09. 2021 7:23

- adrian

Pepsi: Nechapu. Konkretne v tvem pripade to nechapu. Recenzujes odjakziva progresivni kapely, ale nove Maiden totalne shodis. Predpokladam, ze z novych The Night Flight Orchestra, kolovratku furt dokola, budes ale tradicne unesenej ...

11. 09. 2021 20:05

- Pepsi Stone

Já to mel tak, že po prvním poslechu jsem si říkal, že je to nuda až průser, do pátého poslechu to rostlo a potom mě to jednoduše přestalo bavit a po dalších poslesich jsem měl čím dál menší motivaci se k tomu vrátit

11. 09. 2021 18:48

dobrá deska - Honza

Deska potřebuje víc poslechů, ale je dobrá, kapela hraje s lehkostí, která na předcházejích deskách někdy chyběla, a deska skutečně roste s více poslechy, Já potřeboval cca 4, po prvním jsem si říkal že jakž takž, a teď mě baví hodně. Ale to jsem měl u IM třeba i s Powerslave, že to nebylo na první poslech. Jasně že už nikdy nebude Seventh son... nebo Number... ale je nová dobrá deska IM, mně to stačí :)

11. 09. 2021 18:17

SkyEye - jirka7200

Pokud fandíte Mejdnům, tak vyzkoušejte slovinské SkyEye. Tak by mohla znít Železná Panna s pomocí moderní produkce, třeba v podobě Andyho Sneapa. Najděte si klip ke skladbě "Constellation". Recenze na album je tu také k dispozici.

9. 09. 2021 23:53

- Santrik

Až na tie bicie, Icon of Sin by mali vymeniť bubeníka, a bude to super.

9. 09. 2021 13:14

<< 1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09085 sekund.