RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SWALLOW THE SUN - Emerald Forest And The Blackbird


- VH

Přeji příjemný poslech. :-) Myslím si, že na základně předchozí konverzace správně určíš, ze které skladby jsem vyloženě nadšený. :-)

23. 11. 2021 17:26

to VH - Supermartonátor

Prima, to zní dost dobře. Ještě víc se těším.

23. 11. 2021 16:54

to Supermartonator - VH

Já jsem to spíš trochu napsal jako lehce zmlsaný člověk a spíš to byla trochu nadsázka. :) V podstatě souhlasím s tím názorem, že tyto tvrdší pasáže pak o to víc vyniknou. I díky tomu jsem si vůbec zamiloval žánr death/doom. Rozhodně nevnímám směřování současných StS negativně. To jsem moje nadšení předešlým komentářem poněkud nepřesně utlumil. :-) Jinak When a Shadow nadále zůstává výbornou deskou. Věnoval jsem jí také spoustu poslechů. Má nezaměnitelnou atmosféru, která možná v tomto směru zůstává nepřekonaná (ve srovnání s Moonflowers). Přesto mi zde lehce (ale opravdu lehounce) vadí její určitá šablonovitost - akustická/atmosférická sloka a metalový refrén/instrumentální pasáže. U StS to nevnímám ale tak kriticky, jelikož jejich hudba má příliš dobrých ingrediencí na to, aby tento přístup omrzel. U Moonflowers k tomuto lehkému nešvaru prakticky nedochází a je znát, že po kompoziční stránce je oproti předešlé nahrávce poněkud vyspělejší.

23. 11. 2021 15:38

to VH - Supermartonator

Trochu se zaseklo v obchodě dodání nové desky,ale budu se snažit co nejdříve recenzi dodat. Těším se hodně,ale neumím si představit,že by minule album přeskočili. No když říkáš,že ano,tak hej,těším se ještě víc. To víš, asi momentálně nemají tolik chuť na extrémnější tvar své hudby...na druhou stranu o to více vyniknou ty tvrdé pasáže,když jich není tolik.

23. 11. 2021 8:03

Moonflowers - VH

Těším se na recenzi k Moonflowers. Podle mě opět skvělé album. Možná lepší než When a Shadow... Cítím zde, že skladby jsou poněkud vyspělejší po kompoziční stránce. Přesto mě mrzí jedna věc. Nechápu, proč se současní StS tolik bojí těch death metalových či black metalových pasáží. Rozumějte mi - tyto pasáže jsou přítomné i zde a já jsem za ně jedině rád. Ale zkrátka - StS se do těchto extrémnějších poloh umí pustit tak podmanivě, že je mi prostě líto, že s tímto přístupem tak šetří... No, co se dá dělat. :) Pořád je tahle deska úžasná a StS dokazují, že co se týče žánru, mají jenom málo konkurentů.

22. 11. 2021 18:37

TOP - VH

Skvělé hodnocení. Subjektivně ještě dosazuji bod navíc, jelikož pro mě je Emerald Forest vůbec tím nejlepším kouskem, co kapela vydala. Miluji to střídání žánrů a nálad, přesto desku sjednocuje melancholický doomový feeling. Hate, Lead the Way! a Labyrinth of London jsou našlapané black doomové hymny. Prostě lahůdka. Jinak souhlasím, že toto album fanoušky docela rozděluje. Na některých stránkách je Emerald Forest považovaný jako snad nejslabší deska, jelikož někomu zkrátka nesedly ony exkurze do jiných míst. Ale... to je zkrátka chabý argument. Na této desce zkrátka STS ukázali, že umí nejenom doom, ale že nim sednou i blackové, popřípadě "písničkářské" polohy. Prostě jsou to mistři severské melancholie. 10/10 No a nyní jsem zvědav, s čím nás Finové překvapí v listopadu. Dosavadní ukázky opět slibují zaručenou kvalitu.

22. 10. 2021 14:33

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08249 sekund.