ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MEGADETH - Peace Sells... But Who`s Buying?


9/10 (v rámci diskografie) - Demonick

Oproti neučesanému debutu citeľný posun vpred na všetkých frontoch - od výsledného zvuku, ktorý je omnoho čitateľnejší, až ku samotným skladbám, kde už nie je iba o nasranosti, agresivite a stlačenom plynovom pedále až na podlahu. Fantastický artwork - žiaľ i opäť zbytočný cover. Naj skladby: Peace Sells, The Conjuring, Devil´s Island

24. 10. 2022 21:47

- orre

Je to jen produkt z Tesca! To si můžu rovnou vypálit. Nicméně na těch best ofkách vydaných mi ty remixy celkem nevadí. Je to cosi jiného, ale celé řadovky nedávám.

19. 09. 2022 15:39

- Meres

Mne osobne hrozne vadia na tých reedíciách tie násilne dolepené alternatívne mixy na konci albumu. To vyslovene nenávidím, ak za uceleným albumom nasledujú bonusy, o ktoré sa nikto neprosil a tým narúšajú posluch - stlačiť tlačidlo stop na prehrávači pre mňa nie je riešenie, je to otrava. Čo z toho, že tie CD sú za fajn ceny a majú pekné booklety keď sú takto dojebkané. Podobný prípad sú reedície Saxon od BMG - pre mňa ďalšia nepredajná vec. V prípade týchto kapiel majú ceny fakt len originály, či už tam boli pretočené/upravené party alebo nie.

19. 09. 2022 8:30

- Guns

To věřím. Mě se před lety podařilo ukořistit So far So Good jen za 122,-. Dneska to asi nehrozí :) Není to sice úplně první vydání, ale nějaký novější dolis, ale má to ten původní zvuk a je to fajn :)

18. 09. 2022 22:14

- orre

Mimochodem ty původní verze mají dneska cenu zlata.

18. 09. 2022 18:43

Souhlas - Antony

Naprostý souhlas s orre. Na originál se nesahá, protože je jedinečný. Jakékoli remixy, přídavky a jiné "vylepšováky" původní dílo jen zničí. Snaha interpretů nebo vydavatelů měnit a přibarvovat historické umělecké výtvory je čisté zlo. Obzvláště, když je pak vydávají za původní. Typicky např. reedice The DOORS. Ale těch případů je o hodně víc, všechny hodnotím jako velký špatný, nula bodů.

18. 09. 2022 16:02

- Guns

Já se musím přiznat, že jsem vlastně v podstatě skoro furt poslouchal tyto upravené nahrávky a popravdě, nejsou špatné. Na to znovu namíchání dohlížel Mustaine, tak je to asi v pořádku, ale určitě nesouhlasím s nějakými dotáčky a podobně. Ovšem jak jsem naspal, vlastně ten konečný výsledek není nijak špatný. Jen to trochu okrádá toho pravého ducha té desky a dělá z ní trochu jinou. Částečně to oni splnili s tím dvojcédem neboť u hodně z nich mají navíc třeba čtyři pět skladem s jiným mícháním z té doby, což je aspoň trochu takové odškodnění. Ale když někdo píše recenzi, chtělo by to si poslechnout fakt původní, taky to může udělat své. Já jsem to nikdy příliš moc neřešil, ale nedávno jsem to začal poslouchat, a měl jsem takový zvláštní pocit. Něco jako když ti řeknou že ježíšek není :) Zkrátka cítil jsem se trochu podveden. Ale jak píšu to nové namíchání není špatné. Aspoň že to není jako u prvních dvou desek u Ozzyho, kde byly bicí a basa nahrány úplně někým jiným někdy na začátku milénia, i když bůh ví.

18. 09. 2022 15:07

- orre

Pokud někdy udělal Mustaine neco zatraceně špatně, tak to jsou ty doslova znásilněné reedice klasických desek! Vyčistit zvuk je jedna věc, ale změnit zvuk jednotlivých nástrojů a přidání kytar je čisté barbarství. Pro mě to je naprosto neposlouchatelné s nulovou hodnotou. To je jako přimalovat na obraz Mona Lisy náhrdelník, protože se mi dneska líbí. Vydat to jako 2 CD s původní verzí to bych bral, ale stáhnout z trhu originály a nechat tohle je zločin. Pokud v tom někdo neslyší rozdíl, nemá uši v pořádku. Potom změňme zvuk bicích u Master Of Puppets, The Number Of The Beast atd. Hrozná představa.

18. 09. 2022 14:34

- Guns

Vlastně až po Risk znějí vlastně stejně.

18. 09. 2022 10:55

- Guns

Orre u mě zase není ani tak moc zvuk špatný, ale spíše mě tam hodně štve Mustainův hlas, který má takovou divnou formu a taky ne každá skladba je tak dobrá jako zde na Peace Sells. Ale když už mluvíme o zastaralém zvuku, tak si myslím, že deska So Far So Good taky nemá bůh ví jak dobrý zvuk. V obou případech je při nejmenším zvláštní. To zde je to podle mě úplně v pořádku. Ono taky strašně záleží jakou nahrávku jsi slyšel, protože verze jsou celkem odlišné. Jestli máš původní nahrávku či tu z znovu vydaných v roce 2004, tak tam je to taky dost rozdílné, hlavně ve zvuku bicích. Přijde mi, že jsou snad i znovu nahrané neboť znějí strašně podobně už od desky So far... po Cryptic Writings.

18. 09. 2022 10:46

Plné hodnocení - Antony

Plné hodnocení dávám všem deskám od této po Youthanasia včetně. Kvalitativně vyrovnaná díla, přitom každé odlišné provedením, což je taky fajn. Protože používám pětibodovou hodnotící škálu, tak 5 z pěti.

18. 09. 2022 9:15

- orre

Co se Rust In Peace týče, taky zastávám názor, že není na desítku. Hlavně zvukově hodně zestárla. Nikdy jsem jí nebral jako nejlepší, ale to je čistě osobní pocit. Peace a So Far mám mnohem raději.

18. 09. 2022 8:52

- Guns

Taky trochu nechápu, že má tato geniální deska jen devítku. Ovšem pro mě zase třeba Rust In Peace není na desítku, takže vlastně v pořádku. Na to že tahle deska vyšla rok po první, tak je tu sakra velký pokrok a konečně lepší zvuk, který má mimochodem dost verzí. Doporučuji poslechnout je to celkem zajímavé slyšet jednotlivé míchaní. Jinak on je vlastně podobný jako na první desce, ale je daleko kvalitněji nahraný. Deska je daleko promakanější a má výborné kytarové vyhrávky a Elefsonova basa, ta je úžasná. Celá deska je v podstatě bez chyby. Jedině co na ní moc nemusím je předělávka I Ain t Superstitious od Howlin Wolf, která tam moc nezapadne, ale není vůbec špatná. Hlavně jak se pak ke konci rozjede. Jinak co skladba, to výborná promakaná jízda. Pro mě jasná desítka a nejlepší Megadětí deska.

18. 09. 2022 1:58

Metalová klasika - Antony

Bomba! Dávám plné hodnocení. Nahrávka, která ovlivnila vývoj stylu. Nancy měla problém vyspravené Boty rozdejchat :)

17. 09. 2022 12:44

- rumcajs

Parádní deska. Debut mám pro jeho neučesanost asi raději, ale dvojka je po produkční i kompoziční stránce výše, a před lety jsem ji měl za nej desku kapely. Ta devítka je asi adekvátní, ale desítka by klidně mohla být taky. Takže 9,5.

16. 09. 2022 10:38

Asi jde o dobu - Domy

Já jsem k Megadeth přišel až s Rust In Peace a zamiloval jsem si je až s Countdown... Tohle album jsem taky nějakej pátek sjížděl. Je to fajn, ale láska už nezajiskřila. Asi to je dobou. Věřím, že kdybych ho znal hned v osmesátkách, že bych ho měl dnes raději.

15. 09. 2022 21:29

- orre

Proč? Protože všichni berou jako nej Rust In Peace, ale já si to třeba nemyslím.

15. 09. 2022 21:02

10 - Honza

10, jaké jiné desky v metalu by měly mít 10, než takovéhle milníky žánru...

15. 09. 2022 20:23

Kultovní desce 9 ? - lukáš

Kultovní desce 9 ? No nic sem neřekl....

15. 09. 2022 14:52

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11467 sekund.