PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




GALLOWS END - Promo 2007

Kde nic není, ani čert nebere. Totální negací tohoto výroku se dostaneme k formulaci, že kde je všechno, vezme si jen čert. O množině mezi těmito extrémy by tedy mělo platit, že kde je alespoň něco, mohli by si brát všichni. A v případě Gallows End můžu potvrdit, že to jejich „něco“ stojí za to, aby člověk natáhl ruku pro nášup. Vzhledem k tomu, že kolem téhle bandy momentálně vládne lehká informační hluchota (a nebo jsem houby detektiv), můžu prozradit asi tolik. Z původně osobního projektu kytaristy, zpěváka a producenta Thorda Klarstroma se stala regulérní kapela, která aktuálně vypustila do světa třískladbové promo, jako avízo příprav debutového CD (netrpělivcům nezbyde než mírně vychladnout, termín vydání je stanoven na zimu roku 2009).

Použiju-li nápovědy samotné kapely o hudebních inspiracích Gallows End, bude hned jasné, kdo by se mohl hlásit o další příděl. Hudbu Gallows End by měla čerpat ze „všech stylů metalu, ale hlavně klasického hevíku osmdesátých let“. Jak nedávno zaznělo v jedné z našich diskuzí, (doslovná citace) „nedá se s tím nesouhlasit, y když… :-)“ . Předpokládám, že ve směsce všech stylů by asi bylo těžké najít hlavu či patu. Vzhledem k tomu, že Gallows End mají naprosto jasno v tom, kterým směrem (a stylem – máte snad chuť vytyčovat ostrou hranici mezi heavy metalem a power metalem?) se vydat, platí spíš „y když“. K odkazu osmdesátých let lze říct asi tolik, že kořeny hudby Gallows skutečně vězí pevně v minulém století. Přitom však provedení zní velice svěže a zvukový kabát odpovídá době svého vzniku (i když bych si víc pomlaskával, kdyby se podařilo dát větší důraz na masivnější rytmiku). Žádná archaika se nekoná a všechny tři skladby jsou patřičně našlapané, ostře riffové a přitom melodické. Zůstaneme-li (aspoň na chvilku) v krajině tří korunek, viděl bych to na srážku ryzí metalové klasiky např. prvotiny Haterush s chytlavostí, dravostí a modernou powermetalu, jako např. u Nocturnal Rites. Což vůbec není kombinace k zahození. A aby toho nebylo málo, kromě šťavnaté kytarové spolupráce mi hodně sedí i nakřáplý hlas Thorda, který v nejvypjatějších okamžicích dá vzpomenout třeba na Heinricha Mikuse z Faithful Breath.

Tomuhle říkám vzpomínka na budoucnost. Kořeny pevně vězí v minulém století, ale plody se v košíku současných výtvorů rozhodně neztratí. Pro Gallows End platí to samé, jako pro jejich nedávno zmíněné stájové kolegy Evarest (kterým na konci srpna GE budou pomáhat ve švédské Arvice křtít jejich prvotinu). Gallowsovské „Promo 2007“ ve mně vyvolává pavlovovský reflex. Mám chuť na další kolo. A věřím, že to čekání nebudou kluci zbytečně natahovat.

Savapip             


www.gallowsend.com

Seznam skladeb:
1. The Unborn Flag
2. Set The World In Flames
3. Kingdom Of The Damned

Sestava:
Thord Klarstrom – zpěv, kytara
Peter Samuelson - kytara
Vacant - baskytara
Mikael Karlsson - bicí

Rok vydání: 2007
Čas: 11:48
Label: Farvahar Records
Země: Švédsko


Vydáno: 04.08.2008
Přečteno: 3076x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09516 sekund.