NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TWISTED SISTER - Stay Hungry

„Véna pase bejky, jó, rohatý bejky, Véna pase bejky, celej den…!!! Véna chytá brouky, vysypaný z mouky…“

Spolu s judasovským „Breaking The Law“, počeštěným na různé varianty textu „Brikety jdou“ je twistedovská „We´re Not Gonna Take It“ asi nejzvrhlejší :-) tuzemskou předělávkou světového hitu (rockoví důchodci, pamatujete ještě na popůlnoční halekání těhle klenotů na venkovských zábavách…?)

Důvodem toho, že se Twisted Sister stali legendou, je právě tohle album. Album, na kterém Twisted Sister dokonale vygradovali všechno pozitivní, co z nich do té doby vypadlo. Hledáte-li desku, kterou byste Marťanovi chtěli představit metal-hard rock-rock´n´roll-bigbít (nazvěte to, jak uznáte sami za vhodné) osmdesátých let minulého století v plné parádě, je „Stay Hungry“ jedním ze žhavých kandidátů. Pošuci z New Yorku odvedli skvělou práci, dotaženou do nejmenších detailů. Počínaje monstrózně „hladovým“ bookletem, přes devět totálních hitových zářezů, kdy i ten nejméně populární song z desky je perlou a konče nádherně ulítlým videem. To vše ozdobené (na dobu svého vzniku) výbornou produkcí, znásobené unikátní image kapely a vygradované zmatkem v hlavách těch, kteří vedli zbytečné debaty o tom, jestli Twisted Sister jsou ještě glamovou či už hevíkovou kapelou.

Zmiňoval-li jsem nejméně populární song, nebude od věci začít procházku po „hladovce“ u „Don´t Let Me Down“. Příjemná a svižná skladba, která v kontextu desky zaniká jako nenápadná Popelka, s velice chytlavým refrénem a krásně „uklepanými“ bicími. A vezmeme-li tuhle věc jako dolní hranici úrovně desky, je tahle podlaha tam, kde ti „obyčejní“ mívají strop své celoživotní tvorby. A teď už radši popořádku. Dynamická, šťavnatá titulka „Stay Hungry“ s vyřvávacím refrénem a výraznými vokály, věnovaná Arnoldu Schwarzeneggerovi, je otvírák jak hrom. „We´re Not Gonna Take It“… Je potřeba něco dodávat? Je tady snad někdo, kdo tuhle optimismem nabitou rebelantskou halekačku (a první klip z desky) dosud neslyšel? V tom případě, vítej cizinče z jiné galaxie a koukej to fofrem napravit :-)!. Temně laděný, depresivní úvod v „Burn In Hell“ startuje jednu z nejtvrdších a nejdivočejších věcí Twisted Sister, s výhružně znějícími riffy i houstnoucí dramatičností díky přeřvávaným vokálům. Pro mě osobně nejvyšší špička masivního pohoří. V dvoudílné „Horror-teria“ představili sestřičky svojí vizi teatrální koncepce. Zaslechnete-li z nepříliš velké dálky Alice Coopera, nebude se čemu divit. První díl (inspirovaný a zároveň věnovaný Stephenu Kingovi) je nabitý vyčkávací a napínavou náladou, nádherně nenáročným sólem a příslušným textem („myslíš, že půjdeš domů do svojí postele, ale to není možné, nemůžeš spát, když jsi po smrti…“). I když ve druhé části Twisted Sister trochu zrychlí, temně dráždivá nálada zůstává. Druhá klipovka „ I Wanna Rock“, je další bezprostřední rebelantsky rockovou halekačkou s výborným ubíjecím riffem. A nezapomeňte okouknout bláznivý klip (kdy jste naposledy vystřelili učitele z polobotek?), po kterém budete mít stopro jasno v tom, co vlastně chcete v životě dělat :-). Za zmínku stojí i jedna z mnoha předělávek na twistedovské songy. Kytarista Jay Jay French použil upravenou verzi „I Wanna Rock“ v loňské prezidentské volební kampani pod názvem „I Want Barack“.

Nejpovedenější balada v kariéře Twisted Sister, to je „The Price“. Žádné slzavé údolí, přitom velice působivé a křehké. Adrenalinová záležitost „The Beast“ je další z temných kousků, ze kterých dýchá strach. Ve slokách řízná a útočná, v refrénu explodující do melodického sklouznutí. A celou dobu cítíte, jak ta bestie čeká na to, aby vám sáhla po krku. Finále přichází v podobě tributu skalním příznivcům „S.M.F.“ Svoji rostoucí fanouškovskou základnu Twisted Sister oslovovali už v počátcích své kariéry Sick Motherfucking Friends Of Twisted Sister, což později zkrátili na S.M.F. – Sick Mother Fuckers. Další vyřvávačka s výborným strohým sólem.

K dvacetiletému výročí vydání „Stay Hungry“ byla deska znovu nahraná, tentokrát pod názvem „Still Hungry“, obohacená o dva „ztracené“ songy z roku 1984 a pět novinek. „Stay Hungry“ je synonymum pro dokonalé album.

Savapip             


www.twistedsister.com

Seznam skladeb:
1. Stay Hungry
2. We're Not Gonna Take It
3. Burn in Hell
4. Horror-Teria A) Captain Howdy B) Street Justice
5. I Wanna Rock
6. The Price
7. Don't Let Me Down
8. The Beast
9. S.M.F.

Sestava:
Dee Snider - zpěv
Jay Jay French - kytara
Eddie Ojeda - kytara
Mark "The Animal" Mendoza - baskytara
A.J. Pero - bicí

Rok vydání: 1984
Čas: 37:09
Studio: Record Plant, New York City; Westlake Audio, Los Angeles, Cherokee Studios, Los Angeles
Label: Atlantic
Země: USA

Diskografie:
1982 – Under The Blade
1983 – You Can´t Stop Rock´n ´Roll
1984 – Stay Hungry
1985 – Come Out And Play
1987 – Love Is For Suckers
2006 – A Twisted Christmas

Související články:
TWISTED SISTER - Under The Blade
TWISTED SISTER - You Can´t Stop Rock´n´Roll
TWISTED SISTER - A Twisted Christmas


Vydáno: 16.02.2009
Přečteno: 8499x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Hehe, ted jsem se...21. 02. 2009 15:19 Rosi
Pěkná recka a...20. 02. 2009 17:26 heide
díky moc...19. 02. 2009 20:12 Savapip
Perfektní deska a...19. 02. 2009 18:07 Milan
Suhlasim! Tu naozay...16. 02. 2009 11:40 Marek - Janesession


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09181 sekund.