ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SONIC SYNDICATE - We Rule The Night

Od vydání prvního alba „Eden Fire“ v roce 2005 se změnilo opravdu hodně. Nejen sestava kapely, ale hlavně a především label. Je to pravděpodobně a dost možná díky Nuclear Blastu, že kapela téměř s každým albem obléká nový kabát. Když si po melodeathovém „rajském ohni“ inspirovaném převážně tvorbou kolegů z In Flames, label usmyslel, že chtějí kapelu posunout víc do mainstreamu, hodil se jim čistý vokál Rolanda Johanssona, možná aby Soníci trochu připomínali Scar Symmetry, možná pro to, aby se v jejich muzice objevil jakýsi lehce americký nádech. A tento západní sound se právě ještě víc projevuje ve čtvrtém řadovém albu "We Rule The Night".

A podepisuje se na tom právě a převážně i změna vokalisty. Angličan Nathan J. Biggs se nepyšní zrovna nejoriginálnější barvou hlasu, zní poněkud plitce a nezajímavě. Přesto ale na Nathanovi neleží břímě viny změny stylu. Skladatelské mozky bratří Sjunnessonů v kapele přeci stále zůstávají. Ale kam se poděla ta originalita a typický zvuk kytar, nebo bicích? To se projevilo snad jedině v songu „Rebellion In Nightmareland“, který Sonic Syndicate natočili během loňského podzimu, jakožto ukázku Nathanova hlasu a z nějakého nepochopitelného důvodu ho na desku nakonec nikdo nezařadil.

"We Rule The Night" má šanci zaujmout širší veřejnost, ale u původních fanoušků Sonic Syndicate pravděpodobně neobstojí. Ani já sama se pořádně nemůžu rozhodnout, jestli do recenze napsat, že vůči předchozím deskám je tohle pořádný propadák, nebo říct, že ve škatulce, do které se právě s novým počinem zařadili (něco jako popmetal ala Avanged Sevenfold?) zapadají do bahna průměrnosti sem tam s nějakým tím chytlavějším songem. Což je jediný rozdíl mezi nimi a Avanged Sevenfold. "We Rule The Night" mě baví víceméně celé, u AS obvykle umírám nudou, až na světlé výjimky.

Soníkům sice nemůžu upřít kvalitu zvuku, ale postrádám ty jejich oblíbené kytarové riffy, které vyloženě nutily člověka se točit, tak jako to dělává na pódiu kytarista Roger, nebo mi chybí pořádný nášlap v bicích, na který bubeník John v každém případě má, jak nám už dřív ukázal. Na tomhle albu by si klidně mohl odmontovat jeden kopák a nikdo by si toho ani nevšiml. Album samo o sobě není vyloženě nudné, najdou se na něm zábavné momenty, jako třeba „disco“ song „Turn It Up“. Vlastně to je taková jediná vlnka v těch jednotvárných stojatých vodách. Album tak trochu splývá a na první poslech se v něm těžko orientovat. Když to ale zkusíte, možná si najdete nějaké svoje favority, třeba celkem chytlavý singl „Revolution, Baby“, nebo pomalý sladkobolný ploužáček „My Own Life“. První singlovka „Burn This City“, kterou tolik fanoušků „starých Soníků“ tak zatracovalo, pak paradoxně zní nejvíc jako jejich předešlá tvorba.

Čímž ale nechci říct, že se mi album vyloženě nelíbí. Asi nebude nikdy patřit k mým top, ale svoje jsem si v něm našla. A to ale asi především pro to, že jsem hodně benevolentní a nevybíravý posluchač, že mám ráda pop, disco, rock i metal a že mi kombinace stylů vyhovuje. Takovým true metalistům, či zarytým fanouškům „Only Inhuman“ a „Love And Other Disasters“ pak tohle album doporučit nemůžu. Ale pokud máte rádi Limp Bizkit, Nickleback, Avanged Sevenfold nebo třeba Dead By April, zkuste to. A pokud máte přeci jen radši tu typičtější vizáž Soníků, zkuste radši Solution .45.

Veronika             


www.sonicsyndicate.com/

Ukázka na youtube:
Revolution, Baby

Seznam skladeb:
01. Beauty And The Freak
02. Revolution, Baby
03. Turn It Up
04. My Own Life
05. Burn This City
06. Black And Blue
07. Miles Apart
08. Plans Are For People
09. Leave Me Alone
10. Break Of Day
11. We Rule The Night
Bonus tracks:
12. Dead And Gone
13. Heart Of Eve


Sestava:
Nathan J. Biggs – čistý zpěv
Richard Sjunnesson – growl
Karin Axelsson – baskytara
Roger Sjunnesson – kytara
Robin Sjunnesson – kytara
John Bengsston – bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 40:28
Label: Nuclear Blast
Země: Švédsko

Diskografie:
2005 – Eden Fire
2007 – Only Inhuman
2008 – Love And Other Disasters
2010 – We Rule The Night


Vydáno: 05.09.2010
Přečteno: 4224x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nový album SS už...2. 07. 2014 17:31 Hellhammer
Nové albumhttp://www.spark-roc...26. 04. 2014 11:47 Hellhammer
Já taky...15. 09. 2010 0:34 eWan
tento album /ani...5. 09. 2010 15:48 Meresz
Jakž takž přijatelná recenzeJedna z málad...5. 09. 2010 15:47 Ladislav


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09581 sekund.