DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AMARANTHE - Amaranthe

V poslední době se okolo téhle dánsko-švédské bandy se sličnou děvou v čele spustila poměrně silná vlna nadšení v řadách fanoušků moderního metalu. Asi čtyři lidé se mě nezávisle na sobě ptali, jestli tuhle kapelu poslouchám a já pořád jenom zamítavě vrtěla hlavou. Tuším o jejich krátké existenci od nedávné doby, kdy předskakovali Kamelot na jejich evropském turné a nemám moc ráda, když mi někdo předhazuje: „Tohle si určitě poslechni, bude se ti to líbit.“. Ale čím dál víc známých, do kterých bych to vůbec neřekla, hodnotilo Amaranthe kladně, rozhodla jsem se jim tedy podívat na zoubek. Vždyť něco na nich přeci být musí, když nadchli tolik lidí.

Šla jsem do jejich poslechu poměrně skepticky. Ano, mám ráda moderní prvky v metalu, mix s popem, klidně i s disco, elektrem a jinými žánry středního proudu, ale nejsem přílišný fanoušek ženských vokálů. CD jsem protočila jednou, dvakrát, po třetí... a ejhle, ono se nechtělo nechat vypnout. Něco na tom vážně asi bude. Ačkoliv hlasový projev Elize Ryd nepatří mezi nějak silné, zajímavě barevné, či nějakým způsobem výrazné, velmi dobře se poslouchá. Slečna by ve škatulce popu pravděpodobně zapadla někam do průměru, ale v Amaranthe, kde je doplněná o mužský growl i melodický vokál, vyznívá zajímavěji. A tři vokalisti v jedné kapele, to se tak často nevidí.

Na prvotinu je Amaranthe vážně povedeným kouskem, kterému těžko něco zásadního vytýkat. Možná přílišnou prvoplánovost, jenže v tomhle případě funguje. Proč se snažit o zbytečné složitosti, když jít tou jednodušší cestou je někdy to pravé? CD je našlapáno jedním hitem za druhým, krom klipovky „Hunger“ se jedná třeba o pilotní „Leave Everything Behind“ nebo „Automatic“. Popová tónina zpěvuli vyloženě sluší u pomalé „Amaranthine“. Jako celek pak působí „Amaranthe“ dobrým dojmem a fanoušky švédských Dead By April, nebo současných Sonic Syndicate by opravdu mohl zaujmout. A jenom dodatek, tahle banda zaujala i naši zarytou melodičku Ray a to už asi něco znamená.

Veronika             

Bomba! To křičel první čertík, který mě přinutil prohnat klip „Hunger“ několikrát za sebou po obrazovce (a pohledná Elize fakt nebyla ten jediný důvod). Kombinace tří kontrastních vokálů, nesporná dynamika i animální chytlavost na první ucho jsou nezpochybnitelné. A co víc, dokonce bych si – alespoň v případě této skladby - troufl tvrdit, že to není pouhý kalkul. Jenže…, zvládnete tohle album v kuse, čtyřikrát, pětkrát za sebou? U mě to nedopadlo. Ani za to nemohla ze všeho koukající popina, ta je do tohohle koktejlu zamíchaná natolik šikovně, že to spojení s hrubším výrazem je dostatečně působivé. Spíš mi přijde, že nápady jsou příliš průhledné, předvídatelné a strašně rychle vyžvýkatelné. Pustí-li si melodici Amaranthe tak jednou do týdne, nejspíš budou poměrně odvázaní. Při častějším poslechu však možná začnou na displeji naskakovat varování „mediální bublina“, „kapela jednoho hitu“, či jiná, zdaleka ne tak nadšená hodnocení jako při prvním koštu.

Savapip 6,5/10

www.myspace.com/amaranthemetal

YouTube vzorek - Hunger

Seznam skladeb:
1. Leave Everything Behind
2. Hunger
3. 1.000.000 Lightyears
4. Automatic
5. My Transition
6. Amaranthine
7. Rain
8. Call Out My Name
9. Enter The Maze
10. Director's Cut
11. Act Of Desperation
12. Serendipity 03:25

Sestava:
Elize Ryd - zpěv
Olof Mörck- kytara, klávesy
Andy Solveström - growl
Jake E Berg – melodický zpěv
Johan Andreassen - basa
Morten Løwe Sørensen- bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 42:34
Země: Dánsko/Švédsko
Label: Spinefarm Records
Žánr: Modern metal

Diskografie:
2011 – Amaranthe


Vydáno: 05.06.2011
Přečteno: 8127x




počet příspěvků: 12

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Rýchlo-nerýchlo...2. 11. 2014 12:11 Meresz
Na Abyssu již...1. 11. 2014 17:41 ov42
to SavapipNo už jsem...1. 11. 2014 11:46 Dustter
jo, mě zarazila...31. 10. 2014 13:50 Savapip
to Savapip"a všade inde...31. 10. 2014 9:57 Dustter


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09096 sekund.