Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




sic.engine - 7 Cuts

Článků o mladé brněnské kapele sic.engine po netu zatím zrovna moc nelítá. V tom málu, co se o sic.engine dá vykutat, je nejčastěji užitým výrazem pojem "cross". A vzhledem k tomu, že všechny čtyři kousky, které obsahuje demo ,,7 Cuts", jdou s obnažováním emocí až na kost, i pojmy jako emo či screamo považuju za adekvátní. A byť sporadicky sic.engine zvolní až do rockově uvolněné pohody (tedy pouze v případě, že mikrofonu vládne čistý vokál), díky vypjatému řevu, ostrým kytarám a razantním bicím i ten pojem metal je na místě.

Jak již naznačeno, jedním ze základních identifikačních znaků kapely je spolupráce (nutno zdůraznit, že velice šmakózní) dvou kontrastních (zbarvením hlasů i intenzitou jejich nasazení) vokálů, hrubého vypjatého řevu a čistého, variabilního (od hlasové pohody, přes emotivní vypětí až po plačtivé kňourání) zpěvu. Další, čím lze hudbu sic.engine charakterizovat, je poměrně pestrá stavba skladeb plná změn, nabízející i v rámci jediného kousku x-nálad, dramatických okamžiků a intenzivních pocitů bez přehnané patetičnosti. To vše pospojované výraznými melodickými motivy (díky téměř všudypřítomné hrubosti zbavených líbivosti, přesto chytlavých) do stoprocentně soudržného celku. Příjemně prožitá čtvrthodinka, důmyslně gradující v nejpůsobivějším (z hlediska emotivního prožitku) titulním tracku. Nezbytností je volume vytočené doprava, nikoliv z důvodu obvykle proklamovaného většího prožitku, nýbrž z nutnosti, neb ten kdo vtiskl jednotlivé stopy do stříbrného kotouče sice dosáhl slušného zvuku, ale proč je tak důkladně ztišil mi je záhadou.

Článků o mladé brněnské kapele sic.engine po netu zatím zrovna moc nelítá. Což je škoda hned ze dvou důvodů. Jednak, že z toho informačního chaosu, kterým trpím za a) po shlédnutí warholovského bookletu (chlapi, naplácat všechny texty přes sebe a neuvést ani zmínku o členech kapely je záměr nebo tisková chyba?), za b) po shlédnutí webové prezentace, kde identifikovat kdo a co je docela fuška (jen díky dobré paměti střílím od pasu u Biggera kytaru v blackových Amortez) jeden zrovna moudrý není. Ale hlavně proto, že muzika, zachycená na ,,7 Cuts“ stojí za poslech a zaslouží si víc pozornosti. Bodování tentokrát může jít (po zaokrouhlení) ruku v ruce s názvem desky – a pánové, ne že si další kousek nazvete „10 Cuts“… ;-)

Savapip             


bandzone.cz/sicengine

Seznam skladeb:
1. My Beautiful Secret
2. How I Know
3. Holding Me With Your Wings
4. First Morning Nausea

Sestava:
?

Rok vydání: 2010
Čas: 18:50
Země: Česká republika


Vydáno: 16.11.2011
Přečteno: 2697x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15979 sekund.