ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CORNERSTONE - Somewhere In America

Má první myšlenka? Á, parta kolem Steena Mogensena a Doogieho Whitea má venku další album! Sice nečekané, ale o to milejší překvápko! Myšlenka druhá – kurňa, co se jim to stalo? A proč tam zpívá ženská? Myšlenka dva a půl – tý brďo, není to Magdalena Danner z Gallery Of Sound? Myšlenka třetí – hergot, co to je za pitomost, nadrzo ukrást název kapely a těžit z jejich jména… No jo, jenže oni rakouští Cornerstone fungují o rok déle než jejich dánští jmenovci (na druhou stranu se svým prvním albem měli osmileté zpoždění). A navíc si plavou v úplně jiném rybníku, takže nějaké rozčilování nad nekalým chlubením se cizím peřím není zrovna na místě (obzvlášť, když Rakušané údajně mají své jméno registrováno pod ochrannou známkou). Myšlenka čtvrtá – laskavého čtenáře jest nutno varovat předem - nebýt toho, že se deska „Somewhere In America“ svezla s vytrvalým zásobováním od stále pestřejších Rock n´ Growl, jen těžko by se na stránkách tohoto zinu kdy objevilo její hodnocení.

Důvod je prostý. Byť, zejména v úvodu desky, se Cornerstone lehce přiblíží k území dospělácky orientovaného rocku, podstatně blíž a častěji se jazýček vah překlápí k lehoučkému poprocku (a v téhle kategorii příslušné vahadlo občas i důkladně třískne o zem). Podaří-li se však tyto dvě polohy vyvážit, vyjde nám z toho melodický rock, dobře a s chutí zahraný. Trošku Heart, trošku The Babys, možná i záblesk Roxette. Uhlazená, klidná a projasněná produkce, občas spějící až k taneční muzice.

Výhodou téhle desky je rockersky chytrá dramaturgie. První dva songy, na kytarách založená (i když největší ucholapkou je smyslný Patriciin vokál) „Stay“ i rockové osmdesátky vzývající „Rise And Shine“ totiž plně představují to zásadní, co Cornerstone mohou nabídnout. Zmíněné „přednosti“ přímo vybízí k tomu, aby kapela byla silná hlavně v pomalém rytmu (nejsilnější baladou je piánová „Right Or Wrong“), takže pokud vás neodradí sladkost úvodních svižných pasáží, třeba se s Cornerstone začnete kamarádit. A pokud to přátelství navážete díky první půlce desky (povšimněte si, že poslední ze zmíněných vrcholů má pořadové číslo 4), třeba přežijete i fakt, že ve druhé půlce už jsou patrony vystřílené a absence dalšího záchytného bodu je s blížícím se koncem stále citelnější.

Možná někde v Americe by se z téhle desky díky chytlavým melodiím a sytě přirozenému hlasu Patricie Hillinger mohlo leccos chytit v rockových rádiích. Je to profesionální, ale přitom lehoučké, bohužel postupně přeslazené a v závěru to ztrácí dech, splývá do kupy a totálně ztrácí hrany. Neříkám, že bych se k rakouským Cornerstone už nikdy nechtěl vracet, ale to nejzajímavější – totiž příjemně zbarvený zpěvaččin hlas – si (sice z jiného hrdla, ale rozhodně ne nepodobně stavěného) přece jen spíš vychutnám u ostřejších – a bohužel již neexistujících – Gallery Of Sound.

Savapip             


www.cornerstone.co.at

YouTube ukázka - Stay

Seznam skladeb:
1. Stay
2. Rise And Shine
3. Breathing For You
4. Right Or Wrong
5. Like A Stranger
6. Follow You, Follow Me
7. Being Unaware
8. Oblivious
9. High And Low
10. Strut

Sestava:
Patricia Hillinger – zpěv, kytary
Steve Wachelhofer - kytara
Michael Wachelhofer – baskytara, klávesy
Mike Pawlowitsch - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 39:10
Label: ATOM Records
Země: Rakousko

Diskografie:
2008 – Head Over Heels
2011 – Somewhere In America


Vydáno: 10.01.2012
Přečteno: 2609x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Teda, takhle...10. 01. 2012 18:05 ToPi


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09759 sekund.