ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POST MORTEM - Soul Collector

Tak tohle je zase jednou povzbuzující zpráva. Jestli na druhém břehu panuje tak příjemná atmosféra, jak naznačují posmrtníci z Prahy (tedy kapela Post Mortem) na svém debutovém EP „Soul Collector“, tak ne že bych se na tento stav začínal kdovíjak těšit, ale rozhodně z něj nemám žádnou hrůzu ;-). Šestipoložková kolekce totiž dovedně míchá osvědčené rockové i metalové postupy (tu líznuté klasickým heavíkem, tu brutálně přišlápnuté téměř thrashovou agresí) a nebýt závěrečného infantilního fórku, hledaly by se nějaké výrazné minely docela obtížně. A vzhledem k tomu, že závěrečné „Thanksgiving“ nemá s muzikou pranic společného, je zřejmé, že vysvědčení za první krok prostě musí být pozitivní.

Důvod je prostý, Post Mortem mají dost dobře zvládnutou základní metalovou abecedu a do svých skladeb (bez rozdílu, jestli jde o nátlakové šlehy nebo pohodové houpáčky) dokáží nacpat spoustu energie, plno různobarevných nálad a navíc mají talent na tvoření melodií, které chytnou a důkladně se zavrtají do závitů, i na schopnost měnit tempo skladby tak, aby zvýšili napětí a přitom nevypadli z dané atmosféry. A to platí pro všech pět položek, ze kterých na mě nejvíc zabrala úvodní „After Dark“, citlivě kombinující emotivní vyprávění, drtivé nástupy, nekompromisně a zároveň maximálně přitažlivě agresivní refrén i vyzývavě nápadité kytarové sólování, v úvodu zasněně vláčná, ve finále strhující duetovka „Incomplete“ s nádhernou kombinací smyslného vokálu Terezy Sudové a hrubého hlasu Lukáše Pocha (snad jen při společném zpěvu by stálo za to Terezu vysunout krapet dopředu) a kvapíkovka s důvtipnými tempovými výhybkami „Abandoned Temples“. Vše drží spolehlivě pohromadě a díky autentickému závanu z minulého století v soudobě úderném, výborně čitelném soundu i zásluhou umění a nasazení členů kapely není problém se povznést i nad takovými maličkostmi, jako je klouzání do „tuzemské“ angličtiny.

Moc příjemná dvacetiminutovka. Milí Post Mortemáci, já doufám, že podobné skopičiny (jako ve finále „Soul Collector“), které zbytečně kazí dojem, si necháte při nahrávání plnohodnotného počinu od cesty. Že vůbec nepochybuji o tom, že dojde na velkou desku? No, ono to samozřejmě záleží na spoustě faktorů, ale pokud by platilo pravidlo, že když kapela na EP ukáže, že na to má, tak není nic přirozenější, než udělat další (a větší) krok, tak ve vašem případě bych si klidně na pokračování vsadil (a doufám, že aktuální odchod Terezy tuhle sázku nijak neohrozí). Už jen proto, že váš „Soul Collector“ si díky mé maličkosti připsal další položku do své sbírky.

Savapip             


www.postmortem.cz

Seznam skladeb:
1. After Dark
2. Lost Souls
3. Incomplete
4. Run Of My Mind
5. Abandoned Temples
6. Thanksgiving

Sestava:
Tereza Sudová - zpěv
Lukáš Poch - zpěv
David Viktorin - kytara
Martin Rádl - baskytara
Pavel Čekan - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 20:53
Země: Česká republika


Vydáno: 18.06.2012
Přečteno: 2823x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10533 sekund.