RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KISSIN' DYNAMITE - Megalomania

Když jsem před lety viděla Kissin‘ Dynamite poprvé na Masters of Rock, bylo jejich zpěváku Hannesu Braunovi pouhých sedmnáct let, ale už tehdy se po pódiu pohyboval s grácií a naprostou profesionalitou. Jejich show a chytlavé melodie se mi dostaly pod kůži a tak jsem jen v očekávání sledovala jejich vývoj. Nakročeno měli dobře a to, že mají šanci stát se úspěšnou kapelou, je vidět na každé jejich následující desce. I oproti předešlé „Money, Sex And Power“, (kde už kluci zněli mnohem vyspěleji – také už přeci jen vyrostli z dětských střevíčků), urazili zase další obrovský kus cesty. „Money, Sex And Power“ odpovídala dokonale stádiu života, ve kterém se nacházeli. Mladí, draví a hladoví po posluchačích… O dva roky později už pánové servírují zcela dospělý materiál, který ale nepostrádá o nic méně té živosti, suverenity a vášně. A navíc se nám i kytaristi naučili hrát trochu lépe.

Nejen u kytaristů je ale znát progrese. Velmi příjemně zní i to, že nikdo nenutí zpěváka Hannese tahat výšky a tóniny, které jeho hlas už tolik neovládá, jako když byl ještě mladíček před mutací. Naopak jsou zde skladby psané pro střední polohu, ve které se jeho hlas ustálil, a kde vyzní mnohem lépe, než kdyby se pokoušel být druhým Sammetem.

Co se týče skladeb, „DNA“ je skvěle zvolený propagační hit a otvírák, chytlavý tak, že po pár posleších ho nedostanete z hlavy ani páčidlem. „VIP In Hell“ je pro Kissin Dynamite velice charakteristickou záležitostí – živočišná skladba plná energie, „Fireflies“ zas nečekaným překvapením, kdy se mladí Němci pouštějí do něčeho rozmanitějšího a komplexnějšího. „Deadly“ je jasná hitovka, možná druhá nejchytlavější hned po úvodce. Vedle ní by se mohla pak postavit do řady hned následující „God In You“, která ani na chvíli nenechá posluchače vydechnout. „Running Free“ opět nutí chtě nechtě k pohybu, ale v druhé polovině alba nakonec stejně přibrzdíme.

„Legion Of The Legendary“ má sice „freedomcallovský“ začátek, ale ač možná i u těchto starších kolegů hledali Kissin Dynamite inspiraci, nakonec zní skladba naprosto jako jejich vlastní. Přesto bych ji snad jako jedinou považovala za slabší. Do cíle se pomalu blížíme s dalším překvapením v podobě „The Final Dance“. Jedná se o mnohem rockovější baladu, za jakou by se nemusela stydět žádná rocková hvězda osmdesátých let. „Ticket To Paradise“ je naprosto vhodným zavírákem a ticho, které po něm následuje, až mrazí. Člověk jako kdyby měl dojem, že tenhle svěží mladý nářez by neměl ještě končit.

Kissin‘ Dynamite se nikdy neohlíželi na to, co je moderní právě teď, naopak vycházeli z hudby, na které vyrostli a z klasických metalových kapel, což jejich vlastní hudba dokonale reflektuje. Kissin‘ Dynamite jdou přímočaře a syrově za svým a ač by se možná zdálo, že v posledních letech je klasičtěji znějící metal na ústupu před všemi těmi moderními styly, mladí Němci tvrdohlavě kopou za starou ligu a možná ještě díky nim se heavy/hair metalová scéna jednou zase dostane do popředí. Našim nejbližším západním sousedům vždycky ta jejich přímost spojená s razancí (ale i melodičností) šla od ruky a vzhledem k tomu, jak se k žezlu opět vrací spousta nejen německých „klasiků“, zdá se býti budoucnot těchto žánrů poměrně uspokojivá. A co se týče Kissin‘ Dynamite jako takových? O ty strach mít vůbec nemusím.

Veronika             


www.kissindynamite.de

Kissin‘ Dynamite – D.N.A.

Seznam skladeb:
1. D.N.A.
2. Maniac Ball
3. VIP In Hell
4. Fireflies
5. Deadly
6. God In You
7. Running Free
8. Legion Of The Legendary
9. The Final Dance
10. Ticket To Paradise

Sestava
Johannes Braun – zpěv
Jim Müller – kytara
Andreas Braun – kytara
Steffen Haile – baskytara
Andreas Schnitzer – bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 39:27
Země: Německo
Label: AFM Recrods

Diskografie:
2008 – Steel Of Swabia
2010 – Addicted To Metal
2012 – Money, Sex & Power
2014 – Megalomania

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.09.2014
Přečteno: 5254x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
vývojNa tohle CD jsem se...22. 09. 2014 21:07 sitah
Tak to jsem asi...22. 09. 2014 13:42 down
Tak, takskvělá deska, KD...21. 09. 2014 8:55 b.wolf
Velmi dobré album...21. 09. 2014 1:09 František Šafr
Muhehe ...dobrá...21. 09. 2014 0:57 down


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12368 sekund.