TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEGREED - Dead But Not Forgotten

Letošní rok vypadá pro mladé a zatím příliš neznámé kapely poměrně nadějně. Do rukou se mi dostávají poslední dobou samá zajímavá alba a Degreed nejsou výjimkou. „Dead But Not Forgotten“ je navíc v pořadí jejich třetí album a o těch se s oblibou říká, že bývají zlomová. Co se týče mladé čtveřice mohlo by toto tvrzení opravdu platit. Švédskou hardrockovou formaci Degreed jsme měli možnost vidět vloni na podzim v Praze jako předskokana krajanů z Machinae Supremacy, kde se projevili jako sympatická banda, hrající pohodový moderní rock. A ten nám také nabízí výborná deska „Dead But Not Forgotten“ tentokrát s vlastní produkcí, která dala možnost vytvořit kapele přesně to, co měla na srdci. A že je o co stát.

Album otevírá skladba „The Scam“, která nese lehkou ozvěnu společného turné s výše zmiňovanými švédskými kolegy, zároveň v refrénu nabízí sound ala moderní Pretty Maids. Po této pecce se přesto zdá, jako kdyby se první půlka alba jen „pomalu a neochotně“ rozjížděla. Samy o sobě jsou následující dvě skladby velmi slušné a dobře poslouchatelné, ale pravý rozjezd začíná až o pár minut později, kdy album servíruje jeden hit za druhým.

Co určitě stojí za zmínku, jsou dominující klávesy, hrající s kytarou rovnou hru o pozornost. Ve skladbě „Shame On Me“ se konečně dostává k výraznějšímu slovu právě kytara a nejen díky sólu patří skladba k těm vyzývavějším. Výraznou top hitovou záležitostí je svižnější, lehce elektroničtější „Better Safe Than Sorry“, kombinující nekompromisní hard rock’n’roll s prvky současné populární hudby. Výsledek je více než příznivý a zahajuje po maličko jednotvárnějším začátku jízdu vtíravých skladeb. Hned následující „Love Me, Love Me Not“ není sice tolik přímočará jako její předchůdkyně, zato jí stačí dva poslechy a už přichází nutkání pozpěvovat si spolu s nahrávkou. Obdobně také působí „popovka“ z druhé půlky alba „Firefly“, nutící člověka ke zpěvu a pohybu, či o poznání temnější, o nic méně zapamatovatelná „Final Ride“, uhánějící v břitkém tempu. Skladbu „Drama“ by si klidně na nějaké starší album mohli seknout takoví 30 Seconds To Mars, zato „Kill Your Darlings“ přibližuje kapelu k heavy metalu nejen díky téměř bloodboundovskému riffu a sólové vyhrávce. Závěrečná „Turn Around, Donť Back Down“ přímo vybízí k opětovnému poslechu celé desky znovu a to je přesně to, co bych od vynikajících alb očekávala.

„Dead But Not Forgotten“ přináší radost z poslechu. Album je chytlavé, komplexní, ale variabilní, téměř každá skladba má šanci obstát jen sama o sobě. Nalezneme jak pomalejší klidnější záležitosti, popovější variace, tak klasický, či moderní hardrock. Čistý zvuk, líbivé tóny jednotlivých nástrojů a příjemný nenucený vokál, místy hladce líbezný, jindy kousavě drsný, to vše tvoří téměř perfektní mix. Degreed si můžou pogratulovat k parádní nahrávce.

Veronika             


degreedmusic.com

YouTube ukázka - Degreed

Seznam skladeb:
1. The Scam
2. Face The Fact
3. Madness
4. Shame On Me
5. Better Safe Than Sorry
6. Love Me, Love Me Not
7. Drama
8. Kill Your Darlings
9. Touch Of Paradise
10. Forgive You
11. Start Again
12. Firefly
13. Final Ride
14. Turn Around, Don’t Back Down

Sestava:
Robin Ericsson – zpěv, baskytara
Daniel Johansson - kytara
Mikael Jansson - klávesy
Mats Ericsson - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 53:36
Label: Sun Hill Production
Země: Švédsko

Diskografie:
2010 – Degreed
2013 – We Don‘t Belong
2015 – Dead But Not Forgotten

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2015
Přečteno: 3369x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Zdravim. Chysta se...29. 08. 2017 11:53 sunstorm


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09833 sekund.