22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více

21.06.2018
EAGLEHEART
Česká power-progmetalová kapela propaguje aktuální ..více






IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Největší překvapení byl Bruce! Skoro dokonal ..

REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..

REFUGE - Solitary Men
souhlas s předchozím příspěvkem, taky jsem na ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Předkapeli o ničem ale Iron Maiden to byla napro ..

REFUGE - Solitary Men
Za mě trochu zklamání...Pe avy mohl odlišit Ref ..

REFUGE - Solitary Men
sorry šotek se připletl ....i když je možná t ..

REFUGE - Solitary Men
Musím nesouhlasit s hodnocením. Deska je parádn ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2105x

THERION - Vovin
1466x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
997x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
983x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
953x

GHOST - Prequelle
936x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Powermetalové novinky roku 2016 - část XIX. - kapely LIGHT & SHADE, MACHINE SUPREMACY a CRY VENOM

LIGHT & SHADE - The Essence of Everything
Light & Shade jsou novým mezinárodním spolkem, jehož členové patří mezi ostřílené muzikanty, přičemž bicmen Alex Landenburg (Luca Turilli´s Rhapsody, Mekong Delta…) je Němec, baskytarista Liuk Abbott (Tempereance, ex-Bejelit) a kytarista Marco Pastorino (Secret Sphere…) pocházejí z Itálie a zpěvačka Adrienne Cowan (Firstbourne) je Američanka. Žánrové rozhraní nejsilněji zasahuje styly symfo-power a prog, oba ovšem s podstatným přívlastkem „moderní“. To ale zdaleka není všechno, dočkáme se také fragmentů neoklasiky, deathu, folku, thrashe, groovu či arabských motivů, až jsem si při poslechu nebyl úplně jistý, zdali sami hudebníci věděli, co vlastně chtějí svojí tvorbou říct a na jaký cíl přesně míří. Horší však je, že tato dramaturgická roztěkanost není podepřena silným tvůrčím zázemím. Autoři většinou nejsou schopni nabídnout dostatečně nápaditý obsah, který by automaticky zalarmoval pozornost a donutil posluchače k aktivnímu zájmu o hudební dění. Sice lze snadno rozpoznat, že řemeslně je vše na úrovni (včetně výborného zvuku), pokud bych vám však měl nabídnout nějaký pamětihodný song, budu jenom bezradně mlčet. Nejlépe zřejmě dopadla skladba „You Are“, která svým tahem připomíná obdobně laděný (avšak lepší) spolek Scarleth z Ukrajiny, potažmo navazující kompozice "Meet Me In Summer" s obstojně poslechovou stavbou a vkusně vloženými indiánskými popěvky navrch. Pravda, situaci částečně zachraňuje agilní hrdlo Cowanové, která dělá, co může, mnohdy se vyloženě překonává (viz závěrečný titulní song), nebo ji v duetu doprovodí kytarista Marco (např. krátká úvodní položka „Essence Of You“), což je všechno v pořádku do té doby, nežli se pustí do harshové polohy. V tu chvíli je totiž sotva průměrná a ještě umocňuje rozpolcenost celé nahrávky, která se sice nedá odbýt nějakým nízkým hodnocením, udělených šest bodů je ale v tomto případě zhola obligátních a ne příliš zajímavých.
6/10
YouTube ukázka - You Are

MACHINAE SUPREMACY - Into the Night World
V dnešním díle sešly dvě kapely, které kombinují power metal s elektronikou. První z nich se jmenuje Machinae Supremacy a v závěru loňského roku přišla již se svým osmým počinem. Jeho náplň se dá označit jako poslechová a osvěžující, a to právě díky koketerii se syntetickými zvuky, které dopují základní metalové tóny jiskřivě rozvibrovanou energií. Jednou si tak budeme připadat jako při hraní hry na Commodoru 64 („Into The Night World“), jindy jako při poslechu samplů vyzváněcích mobilních tónů („Twe24ySeven“), nebo uprostřed montáže osmdesátkového akčňáku (instrumentálka „Sid Metal Legacy“). Power metal si na albu podává spřátelenou ruku s popem (k čemuž výrazně dopomáhá „radiově“ uhlazený projev zpěváka Gaze), s modernou i výrazně pocitovými prvky, viz např. závěrečná položka „The Last March Of The Undead“, jež mi evokovala výborné italské emo-gotiky This Void Inside. Album díky kratší stopáži nestihne nudit, přičemž dvojice nejlepších skladeb je seřazena pěkně za sebou. „Space Boat“ je možné označit jako přímý hit s dynamickou stavbou, chutnými melody-vyhrávkami a živelným otiskem anglických legend The Cure, následující track „Stars Had To Die So That You Could Live“ zase baví kombinací svižného rytmu a šlapavých slok, chytnou i sóla nebo funkčně zklidněná mezihra. Trochu zamrzí, že zbytek písní nabízí obdobně chytlavé motivy s o něco menší koncentrací (zejména start alba je lehce rozpačitý), nicméně pokud hledáte osobitěji pojatý power metal, se Švédy Machinae Supremacy vedle nešlápnete.
6,5/10
YouTube ukázka - Into The Night World

CRY VENOM - Vanquish the Demon
S elektronikou koketují také Rusové Cry Venom s tím, že synťákové hrátky posouvají více do techno sféry a pokud se metalové odnože týká, máme zde co dočinění se speedem ve stylu Dragonforce nebo japonských kapel ala Galneryus. Tohle je zkrátka všepohlcující jízda, halasná, výbušná a po stránce aranžmá nabušená jako trezor mafiánského kmotra. Nevím, zdali jde o nějaký vzrůstající trend, jelikož podobný obsah je rovněž ke slyšení na loňských debutech spolků pojmenovaných po svých autorech, tedy Fraser Edwards a Chance Raspberry, ale třeba také na instrumentálním projektu Vomitron vzdávajícímu hold starým počítačovým hrám, nicméně pokud se mě týká, nemám ani slůvko proti. Jde o nesporné vlití živé vody do zkamenělých (power)metalových trubek, samozřejmě to platí zejména pro takové posluchače, kteří se rádi napijí z vícežánrových zdrojů a nemají nic proti techno-beatům. Ty ruští autoři servírují hned v intru „Prelude“, až by se mohlo zdát, že jste omylem spustili nějaký dance projekt a ne metalové album. Nástup střely „Wolfsbane“ ale veškeré pochyby rázem odmrští, nekompromisní a značně návykový power-speed s rozjuchanými sóly ani nedá jinou možnost. Následující titulka nabídne složitější strukturu s progovými vlivy, sólový part už ale zase profrčí rychlostí nejnovějšího šinkansenu. S progem a modernou si zadá také další kus „Second Wind“, v položce „Kiss The Blade“ pak dokonce zaslechneme ortodoxně pochodové riffy ala Manowar. Taková poloha ovšem ruským hudebníkům příliš nesedí, proto je dobře, že ve většině budoucího dění od podobných manýrů upustí a plně se ponoří do rychlo-melodické smršti, v níž dokonce téměř vymizí zmíněné taneční prvky, které se opět ozvou až v dojezdu závěrečné kompozice „Diamond“. A protože na debutu Cry Venom vyšel i zvuk, je možné se radovat nad dalším nápaditým a pro speedomily značně strhujícím dílem.
7,5/10
YouTube ukázka - By My Side

Pagan             


LIGHT & SHADE

FB LIGHT & SHADE

1. Essence of You
2. Drown in the Absurdity
3. Spirit of Anne
4. Burned
5. You Are
6. Meet Me in Summer
7. Brokenhearted
8. Lionhearted
9. Wander So Far
10. Welcome the Cold
11. The Essence of Everything

Sestava:
Adrienne Cowan - zpěv
Marco Pastorino - kytara, zpěv
Liuk Abbott - baskytara
Alex Landenburg - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 54:45
Label: Scarlet Records
Země: mezinárodní
Žánr: moderní metal, power

Diskografie:
2016 - The Essence of Everything

--------------------------------------------------------------

MACHINAE SUPREMACY

www.machinesupremacy.com

Seznam skladeb:
1. My Dragons Will Decimate
2. Into the Night World
3. Twe27ySeven
4. Remember Me
5. Space Boat
6. Stars Had to Die So That You Could Live
7. Beast Engine
8. Dream Sequence
9. Sid Metal Legacy
10. The Last March of the Undead

Sestava:
Gaz - zpěv
Gibli - kytara
Tomi Luoma - kytara
Gordon - baskytara
Nicky - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 39:49
Label: Hubnester Records
Země: Švédsko
Žánr: elektronický metal, moderní power

Diskografie:
2004 - Deus ex Machinae
2004 - JetsnGuns Soundtrack
2006 - Redeemer
2008 - Overworld
2010 - A View from the End of the World
2012 - Rise of a Digital Nation
2014 - Phantom Shadow
2016 - Into the Night World

--------------------------------------------------------------

CRY VENOM

FB CRY VENOM

Seznam skladeb:
1. Prelude
2. Wolfsbane
3. Vanquish the Demon
4. Second Wind
5. Kiss the Blade
6. Stronger Than Steel
7. By My Side
8. Frozen Heart
9. Unchained
10. Return Winter Shadow
11. Heavens Melody
12. Diamond

Sestava:
Aleksey "Ergwath" Smirnov - zpěv
Jacky Vincent - kytara
Niko Gemini - baskytara
Colton Majors- klávesy
Wyatt Cooper - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 57:22
Země: Rusko
Žánr: melodický power-speed metal/elektronika

Diskografie:
2016 - Vanquish the Demon

Související články - Powermetalové novinky roku 2016


Vydáno: 29.01.2017
Přečteno: 1013x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Díky za koment,...30. 01. 2017 9:51 Pagan
Děkuji za recenzi...29. 01. 2017 21:49 Lars Larsen


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19048 sekund.