22.06.2018
LUCA TURILLI
Italský hudebník oznámil fanouškům, že se skládáním ..více

22.06.2018
DESTINIA
Projektu japonského hudebníka Nozomu Wakaie vyjde 13. ..více

22.06.2018
ACCEPT
Živé album chystají ACCEPT - album "Symphonic Terror - ..více

22.06.2018
KING COMPANY
Finové KING COMPANY vydají své druhé album "Queen Of ..více

22.06.2018
FORGOTTEN SILENCE
FORGOTTEN SILENCE natočili lyric video k titulní skladbě ..více

21.06.2018
AUTOGEN
Zemřel zakládající člen této heavymetalové kapely ..více






REFUGE - Solitary Men
Tak z toho pohledu jo. Já ty EP moc nepočítám ..

REFUGE - Solitary Men
"Refuge" bylo EP, které vyšlo zhruba půl roku p ..

REFUGE - Solitary Men
Já myslím, že Refuge byl singl obsahující 4 s ..

REFUGE - Solitary Men
Ještě bych dodal, že současní Rage mají mož ..

REFUGE - Solitary Men
Poslední nahrávka sestavy nebyla Refuge, ale The ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
Největší překvapení byl Bruce! Skoro dokonal ..

REFUGE - Solitary Men
Tyhle revivaly... :D ..

IRON MAIDEN, KILLSWITCH ENGAGE, THE RAVEN AGE - 20. 6. 2018 - Praha, letiště Letňany
fenomenální koncert. Zvukově naprostá extrakla ..

REFUGE - Solitary Men
tohle je velmi příjemné překvapení. A zvláš ..

REFUGE - Solitary Men
páni, ani mi to nedalo moc práce z Manniho uděl ..




Za poslední měsíc:
MENTOL (ALCHEMIST) - Dělejte to, co vás baví, buďte sami sebou a nenechte si diktovat, co máte dělat.
2116x

THERION - Vovin
1468x

OZZY OSBOURNE, HOLLYWOOD VAMPIRES - 13. 6. 2018 - Praha, Letiště Letňany
1008x

JUDAS PRIEST, MEGADETH - 12. 6. 2018 - Plzeň, Home Monitoring Arena
990x

ROSS THE BOSS - By Blood Sworn
954x

GHOST - Prequelle
937x



23.06.2018
R.E.T., RETURN TO INNOCENCE, ELYSIUM, POPPY SEED GRINDER, PIKODEATH, RAIN SHADOW..
Benátky nad Jizerou, začátek od:16:00, vstupné: 220

23.06.2018
CYTOTOXIN (GER), DERANGED (SWE), GUTALAX, FLESHLESS, MELANCHOLY PESSIMISM, MINCI..
Žabčice u Brna, začátek od:12:00, vstupné:

04.07.2018
DARK METHODISM, SORGOTH, WIZARD INFERNAL, ŽRIEBÄDLO..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6391
recenzí: 5189
reportů: 525
rozhovorů: 352













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NECROCOCK - Houbařské album

Chodíte rádi na houby? Já teda rozhodně ano. Jídlo z hub mám v oblibě a miluju procházky lesem, spojené s hledáním těchto darů matky přírody. A nadšení z hub evidentně sdílí i Necrocock, jinak by asi nenatočil album vševypovídajícím názvem „Houbařské album“. Kdo zná tohoto hudebního všeuměla, nebude příliš překvapený z toho, co na desce uslyší. Kdo ho nezná, bude si klást otázku: „To jako opravdu?“

Necrocockova hudba je bizarní, originální, nespoutaná, svobodná a stylotvorná jako autor sám (ačkoliv nevím, zda je svobodný). Jak jsem již řekl, znalec jeho hudby překvapen nebude, ale za to by ho mohlo přepadnout nadšení. To se opravdu může lehko stát, protože „Houbařské album“ je kouzelné. Svou atmosférou působí až roztomile pozitivně a přenáší dobrou náladu.

Hudebně je "Houbařské album" bohatší než jeho předchůdce „Hudba z psychiatrických pavilonů“. Úvod desky je takřka doom metalový, i když nic depresivního vás nečeká. Jako řízné probuzení působí „Phallus Impodicus“, black metalová pecka s brutálním vokálem a pořádnou dramatičností. Až by desce slušelo, kdyby takových metalových dárečků bylo více. Dál totiž album jede v pohodičkovém rytmu a vyloženě svádí k procházce a zavraždění nějakého fešáka s velkým kloboukem (kdo neprokoukl inteligentní metaforu, mluvím o houbě). Jakkoliv každou vteřinou Necrocock působí avantgardně, je zároveň velmi chytlavý. „Houbový Tomáš“ tak připomíná skoro dětské zpívánky, stejně tak „Do lesíčka“. Co se nedá upřít celé desce, je její chytlavost. Ony si vás tyhle zvláštní skladby snadno ochočí...

Velkou devizou Necrococka jsou úžasné klávesy a jejich nápadité využití. Na desce je spousta zvuků a detailů, které se ukážou až při dalších posleších. Ve své zdánlivé bláznivosti je „Houbařské album“ velmi hudebně kvalitní a bohaté. Rovněž samotný zvuk a produkce jsou na té nejvyšší úrovni. Samostatnou kapitolou jsou texty. Jsou srandovní, legrační a přitom nápadité a výborně napsané. Necrocock umí česky a nebojí se to dát najevo.

Jeho hudba se ale špatně popisuje. Doom metal, špetka blacku, klasický rock, trocha elektroniky a ambientu, progresivní rock a to vše zabalené do prazvláštní písničkářské podoby, která je tolik typická pro tohoto hudebníka. I s vokály si tu Necrocock vyhrál. Nechybí extrémní blackový řev, zkreslený zpěv, takřka básnický přednes, nejčastěji ale civilní čistý zpěv, ale také dívčí zpěv nebo dětské sbory.

„Houbařské album“ je ulítlé, ujeté a bláznivé dílo. Ale to je na něm skvělé. Je originální a působivé. Jeho atmosféra a nálada je veskrze pozitivní a mě osobně slouží třeba i k vyrovnání mysli. Achjo, až má člověk chuť vytasit košík a ostré nožíky a vyrazit plenit lesy. A třeba si nasbírat "Vrhavku", po té se přece tak krásné zvrací.

Supermartonátor             


www.necrocockworld.com

YouTube ukázka - Houbový Tomáš

Seznam skladeb:
1. Smotlacha
2. Pavučinec plyšový
3. Phallus impudicus
4. Houbový Tomáš
5. Do lesíčka
6. Nemocná
7. Klobouk
9. Otravy opojné
10. Hadovka smrdutá
11. Vrhavka
12. Boletus satanas
13. Slinotok
14. Noční houbaření
15. V houbových vodách

Sestava:
Necrocock - zpěv, kytara, klávesy, programování, texty
Houbová Marie - zpěv
Sambar - baskytara
Pitterling - bicí
Hosté:
František Štorm - design, zpěv (3)
Chris Magos - zpěv (3)
Adéla & Salmonela - zpěv

Rok vydání: 2016
Čas: 53:18
Label: GummiStudio Y
Země:Česká republika
Žánr: Avantgardní houbový rock/metal

Diskografie:
2002 - Konvalium
2003 - Praktiky Pohřebních ústavů
2010 - Lesni Hudba
2015 - Hudba z psychiatrických pavilonů
2016 - Houbařské album

Související články

Foto: archiv Necrococka


Vydáno: 02.01.2017
Přečteno: 1726x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16073 sekund.